Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 3. 2021,
8.07

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

3

Natisni članek

Fabio Jakobsen Dylan Groenewegen Nacer Bouhanni

Torek, 30. 3. 2021, 8.07

3 leta

Po nevarnem manevru se je oglasil tudi povzročitelj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

3

Francoski kolesar Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), ki je v nedeljo v zaključnem šprintu ob nenadni menjavi smeri Britanca Jaka Stewarta (Groupama – FDJ) potisnil ob zaščitne ograde in skoraj povzročil nesrečo, se je oglasil javnosti in pojasnil svojo plat zgodbe. To se je zgodilo nekaj ur zatem, ko so pri Mednarodni kolesarski zvezi napovedali disciplinski postopek. 

Francoski kolesar Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), ki se je zaradi svoje vroče krvi že večkrat znašel v težavah, je nekaj ur zatem, ko je Mednarodna kolesarska zveza napovedala, da bodo proti njemu uvedli disciplinski postopek, v sporočilu za javnost priznal, da je bila menjava smeri v zaključku nedeljske dirke Cholet-Pays de la Loire njegova napaka, in se zanjo opravičil.

Dejal je, da je do stika s Stewartom prišlo povsem nenamerno, češ da ga v trenutku, ko se je prilepil na kolo Elie Vivianija (Cofidis), ki je šprintal do zmage, sploh ni videl. "Ko se je zgodil dotik, sem izgubil ravnotežje. Po najboljših močeh sem poskušal preprečiti padec," so Bouhannijeve besede prenesli predstavniki za stike z javnostmi njegove ekipe Arkéa-Samsic.

Britancu, ki se je z levim komolcem že dotaknil zaščitne ograje, se je k sreči uspelo obdržati na kolesu in se izogniti najhujšemu, je pa zaradi incidenta ostal brez dobre uvrstitve na dirki - na koncu je zasedel 29. mesto - in z obilico nakopičene jeze. Na družbenih omrežjih je celo zapisal, da Bouhanni ne premore niti ene možganske celice.

Kaj se je dogajalo v zadnjih metrih dirke?

Bouhanni je v cilj pripeljal kot tretji, a je bil po pregledu televizijskih posnetkov z dirke izključen. Pri Mednarodni kolesarski zvezi so najostreje obsodili njegov manever in napovedali disciplinski postopek.

Podobna zgodba, a s precej hujšim razpletom se je zgodila lansko poletje na uvodni etapi Dirke po Poljski, na kateri je Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) z nenadno menjavo smeri zaprl pot rojaku Fabiu Jakobsenu (Deceuninck Quick-Step), ki je trčil ob zaščitno ograjo in se pri tem hudo poškodoval.

Groenewegen je bil kaznovan z devetimi meseci prepovedi nastopa na dirkah (maja se bo vrnil na Dirki po Madžarski), še hujši pa je davek v obliki moralne odgovornosti in sovražno nastrojenega dela javnosti. Nizozemec je javno povedal, da je bil deležen celo groženj s smrtjo, Jakobsenov klubski kolega Remco Evenepoel pa je napovedal, da ga bodo ob vrnitvi v karavano kolesarji ekipe Deceuninck Quick-Step kratko malo ignorirali. 

Preberite še:

Sportal Nezemeljskih muk Nizozemca še ni konec
Dylan Groenewegen
Sportal Nizozemski šprinter zaradi groženj potreboval policijsko zaščito
Fabio Jakobsen helikopter
Sportal Povzročitelj grozne nesreče naznanil, kdaj se bo vrnil
Sportal Za nesrečnega Nizozemca vendarle luč na koncu predora
Sportal Jakobsen prvič o grozljivem padcu, z Groenewegnom se še ni pripravljen srečati
Sportal Po grozovitem padcu in številnih operacijah Jakobsen objavil prvo fotografijo

 

 

Ne spreglejte