SiolNET. Sportal Kolesarstvo
4,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Po zmagoslavni vožnji Primoža Rogliča na Giru

Od kalvarije do ekstaze: Slovenci noreli v Trbižu #video

4,98

termometer

Navijači Primož Roglič Trbiž | Čustva so vrela v Trbižu. Ne le pri Primožu Rogliču, ampak tudi pri navijačih. | Foto: J. L.
Čustva so vrela v Trbižu. Ne le pri Primožu Rogliču, ampak tudi pri navijačih. Foto: J. L.

V velikem slogu je Primož Roglič osvojil Dirko po Italiji. In to pred številnimi slovenskimi navijači ob progi in tistimi, ki so v okolici Trbiža spremljali pravljico, ki jo je spisal slovenski kolesarski šampion. A je med vzponom na Svete Višarje vsem zastal dih, ko je imel težave z verigo. Na krilih navijačev se je dvignil kot feniks iz pepela in postavil nov mejnik. In veliko rajanje se je lahko začelo.

Od našega poročevalca | Foto:

Roglič Pogačar Sportal Slovenija z zgodovinskim mejnikom, kralja pravljice pa Roglič in Pogačar Primož Roglič Sportal Noro! Primož Roglič je tik pred zmago na Giru!!! Giro dirka 2023 Sportal Število Slovencev ob trasi Gira se množi, kritike na račun organizatorja #foto

Pred začetkom sobotnega dne je imel Primož Roglič 26 sekund zaostanka za Geraintom Thomasom. Strokovnjaki in navijači so se spraševali, ali ga je mogoče pretopiti v prednost.

Po ravninskem delu še ni kazalo, da bi lahko bilo tako. A je prišel na vrsto brutalen vzpon na Svete Višarje. In Primož je v velikem slogu kolesaril in manjšal naskok Britanca.

Ko je bilo videti, da ga bo zlomil, mu je ponagajalo kolo, natančneje verižnik. "Pa ne, no. Pa ne spet Primožu," je dejal Jure iz Mislinje, ki je prišel pospremit zgodovinski trenutek nekdanjega skakalca v sosednjo Italijo.

Navijači Roglič Trbiž | Foto: J. L. Foto: J. L.

Tako kot ni obupal Rogla, niso obupali niti navijači. Vsakič, ko so ga pokazali na velikem zaslonu, so ga bodrili. In ko so videli, da kljub težavam leti, so noreli od navdušenja.

Navijaško vrelišče je prišlo na vrsto, ko je Thomas prečkal ciljno črto in je Primož tudi uradno osvojil Dirko po Italiji.

"Hvala bogu, da se mu je izšlo. Pokazal je, kakšen šampion je. In da nikdar ne odneha. Že leta 2019 sem bil v Italiji, ko se mu ni izšlo. Vsak trud se enkrat poplača. In Primož se je danes nagradil kar sam. Vsa čast za vse to, kar je naredil. Težave z verigo ga niso vrgle iz tira. Noro, kaj naj povem. Noro. Bravo, Rogla," je bil povsem drugačne volje Jure nekoliko pozneje.

Slovenske pesmi so odmevale po koncu tekmovalnega dne v bližini Slovenije. Primož Roglič je slovenski junak, ki je po Vuelti – osvojil jo je trikrat – postal kralj tudi na Dirki po Italiji.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin