Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 1. 2024,
10.08

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

Natisni članek

BORA - hansgrohe Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Marc Lamberts

Sobota, 6. 1. 2024, 10.08

3 mesece, 3 tedne

Trener Marc Lamberts razkril ozadje prestopa v ekipo BORA - hansgrohe

"Vedno sem govoril, da bom ekipo zapustil skupaj z Rogličem"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66
Roglič | Primož Roglič bo v novi ekipi ob sebi imel znano ime, trenerja Marca Lambertsa, s katerim je sodeloval že v ekipi Jumbo-Visma.  | Foto Instagram

Primož Roglič bo v novi ekipi ob sebi imel znano ime, trenerja Marca Lambertsa, s katerim je sodeloval že v ekipi Jumbo-Visma.

Foto: Instagram

Prestop Primoža Rogliča iz ekipe Jumbo-Visma pod nemško okrilje ekipe BORA - hansgrohe je bil največja zgodba letošnjega kolesarskega prestopnega roka, a nič manjša ni bila zgodba o menjavi okolja njegovega trenerja Marca Lambertsa, ki se je v pogovoru za Het Nieuwsblad razgovoril o ozadju menjave delodajalca.

"Absolutno si je (Primož, op. p.) želel, da grem z njim. Poleg tega sem vedno govoril, da si ekipo želim zapustiti skupaj z njim," je belgijski trener Marc Lamberts razkril v pogovoru za belgijski medij Het Nieuwsblad. "Zelo dobro se poznava, njegov agent se je celo pogajal zame," je dodal 61-letni belgijski strateg, ki je dolga leta bedel tudi nad pripravo belgijskega kolesarskega zvezdnika Wouta Van Aerta.

Primož Roglič je je na prvi dan novega leta predstavil v novih klubskih barvah:

Ekipa Jumbo-Visma je zanj postala preveč popolna

Prestop v ekipo BORA - hansgrohe vidi kot poseben izziv v svoji karieri. "Pri Jumbo-Vismi sem preživel čudovitih osem let, vendar pa sem se v zadnjih letih vse pogosteje spraševal, v čem sem najbolj užival. V prvih štirih letih, ko je ekipa rasla, ko smo kar naprej razmišljali in gradili našo vizijo treningov? Ali v zadnjih štirih letih, ko je ekipa delovala kot dobro naoljen stroj? Odgovor je bil vedno, da v prvih štirih letih," je dejal.

Marc Lamperts | Foto:

"Ni naključje, da nikoli v karieri za isto farmacevtsko podjetje nisem delal več kot pet let. Vedno sem verjel v to, da sem najučinkovitejši takrat, ko nekaj gradim na novo, upravljam in pomagam rasti. V resnici je okolje v Jumbu postalo celo preveč popolno zame. Kar me po drugi strani tudi pomirja, saj vem, da Wouta puščam v dobrih rokah. Ampak če si pri svojih letih želim še enega izziva in se soočiti z novimi stvarmi, je pravi trenutek zdaj ali nikoli," je na kratko argumentiral razloge za menjavo delovnega okolja.

Preberite še:

Wout Poels
Sportal Še vedno ga čudi Valižanov poraz proti Rogliču: Je jedel sendvič?
Primož Roglič
Sportal Oglasili so se pri Rogličevi ekipi
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič pod okrilje rdečega bika?
Primož Roglič
Sportal Roglič: Novo leto, novi jaz
Ne spreglejte