Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
14.14

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

Natisni članek

Red Bull BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Sreda, 3. 1. 2024, 14.14

4 mesece

Primož Roglič pod okrilje rdečega bika?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79
Primož Roglič | Primož Roglič je pretresel vrste BORE - hansgrohe, ki dobiva vse večjo širino. Sploh zdaj, ker se bo izdatneje priključil Red Bull. | Foto Guliverimage

Primož Roglič je pretresel vrste BORE - hansgrohe, ki dobiva vse večjo širino. Sploh zdaj, ker se bo izdatneje priključil Red Bull.

Foto: Guliverimage

V svetu kolesarstva je odjeknila novica, da je podjetje Red Bull, ki veliko sredstev vlaga v šport, pridobilo 51-odstotni delež kolesarske ekipe BORE - hansgrohe, katere član je po novem tudi slovenski šampion Primož Roglič.

Priznana znamka energijskih pijač Red Bull se tako odločneje podaja še v kolesarsko sfero. V preteklih letih smo lahko že videli, kako so določeni kolesarji nastopali s čeladami v njihovih barvah (Wout van Aert, Tom Pidcock), po novem pa bodo še bolj vpeti v ekipo BORA - hansgrohe, s katero sodelujejo zadnja leta.

V tujini namreč poročajo, da je Red Bull pridobil 51-odstotni delež BORE - hansgrohe in da so imeli prav tako velik vpliv pri podpisu pogodbe s slovenskim kolesarskim zvezdnikom Primožem Rogličem, čeprav je prvi mož ekipe Ralph Denk lani v pogovoru s slovenskimi mediji razlagal, da so za podpis pogodbe z našim kolesarjem uporabili privarčevani denar.

Izjava zveznega organa za varstvo konkurence v Avstriji potrjuje namero Red Bulla kupiti večinski delež nemške kolesarske ekipe, o vsem skupaj pa so bili obveščeni 29. decembra.

Prenos lastništva naj bi se zgodil do 26. januarja letos, v nemškem moštvu pa na to novico še niso podali izjave. Zagotovo pa bo ta tema ena od rdečih niti prihodnji teden na ekipnih pripravah na Majorki, kjer bodo imeli pri BORI - hansgrohe medijski dan.

Primož Roglič
Sportal Roglič: Novo leto, novi jaz
Simone Biles
Sportal Najboljša na svetu? Američanka in Srb.
Jonas Vingegaard & Primož Roglič
Sportal Roglič razblinil dvome: Tudi če bi zmagal na Vuelti, bi zamenjal ekipo
Višarje Giro
Sportal Že samo naštevanje športnih uspehov je v Sloveniji nadvse težaško delo
Ne spreglejte