Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2023,
20.00

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

Jumbo-Visma BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 29. 12. 2023, 20.00

3 mesece, 4 tedne

Roglič razblinil dvome: Tudi če bi zmagal na Vuelti, bi zamenjal ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Jonas Vingegaard & Primož Roglič | Primož Roglič pravi, da bi ne glede na razplet na letošnji Dirki po Španiji zamenjal ekipo.  | Foto Guliverimage

Primož Roglič pravi, da bi ne glede na razplet na letošnji Dirki po Španiji zamenjal ekipo.

Foto: Guliverimage

Slovo Primoža Rogliča od ekipe Jumbo-Visma je bilo, kot kaže, samo vprašanje časa. Štiriintridesetletni Roglič je v pogovoru za nizozemski AD priznal, da bi se za menjavo ekipe odločil tudi v primeru zmage na letošnji Dirki po Španiji.

Primož Roglič je že večkrat poudaril, da je njegova odgovornost zmagovati na dirkah in jasno je, da zaradi hierarhije v ekipi Jumbo-Visma, kjer je dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji Jonas Vingegaard napredoval do mesta prve violine, ne bi več imel priložnosti za naskok na zmago na Dirki po Franciji. To je (skoraj) edina večja lovorika, ki mu v karieri še manjka in ki si jo je zadal kot glavni cilj v sezoni 2024.

Tim Podlogar
Sportal Dr. Tim Podlogar, znanstvenik, ki bo v ekipi BORA - hansgrohe bdel nad prehrano Primoža Rogliča

"Tudi če bi zmagal na Vuelti, bi odšel," je v pogovoru za nizozemski AD zatrdil slovenski kolesarski šampion. "Preprosto imam drugje več možnosti, da dosežem tisto, za kar se še vedno borim. Tudi če se to ne bo zgodilo, mi ne bo žal," je prepričan Roglič, ki bo v prihodnji sezoni nosil dres nemške ekipe Bora-Hansgrohe, kjer so svoje ambicije pripravljeni podrediti Rogličevim.

"Z Jumbom sem dosegel največ, kar sem lahko, in prišlo je do točke, ko sem moral oditi. To pa ne zmanjšuje tega, kako vesel sem bil na zmagovalnem odru v Madridu (ob koncu Vuelte, kjer je po pravem kaosu v ekipi Jumbo-Visma zmagal Sepp Kuss, op. a.). Upam, da bom na prihodnjih fotografijah in v drugem dresu še bolj vesel," je še namignil Roglič, ki je do zdaj štirikrat zmagal na tritedenskih dirkah (trikrat na Dirki po Španiji in enkrat na Dirki po Italiji), ni pa mu še uspelo osvojiti najbolj prestižne med njimi, Dirke po Franciji.

Roglič na zmagovalnem odru Dirke po Španiji, kjer se je po zmagi Seppa Kussa in drugim mestom Jonasa Vingegaarda moral sprijazniti s tretjim mestom. | Foto: Ana Kovač Roglič na zmagovalnem odru Dirke po Španiji, kjer se je po zmagi Seppa Kussa in drugim mestom Jonasa Vingegaarda moral sprijazniti s tretjim mestom. Foto: Ana Kovač

Ničesar ne bi spreminjal

Dvakrat je s Toura odstopil zaradi posledic padca, enkrat je končal na četrtem mestu in enkrat tik pod vrhom, na drugem mestu, zato je logično, da lov na rumeno majico ostaja njegov glavni cilj. A tudi če mu ne uspe zmagati, ničesar ne bo obžaloval, pravi. "Ljudje me včasih vprašajo, kaj bi rad spremenil v svojem življenju? Poglejte, koliko čudovitih stvari sem doživel. Prav ničesar ne bi spremenil."

Preberite še:

Višarje Giro
Sportal Že samo naštevanje športnih uspehov je v Sloveniji nadvse težaško delo
Jonas Vingegaard
Sportal Razložil, kaj je bilo ključno za Vingegaardov razcvet
Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Pogačar s komentarjem Rogliču nasmejal splet
Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Vuelta 2023
Sportal Vingegaard jasno opozoril na Rogliča
Tom Dumoulin
Sportal Nima najlepših spominov na Jumbo-Vismo: Izgubil sem del sebe
Cian Uijtdebroeks
Sportal Belgijec diplomatsko o razlogih za slovo od nove ekipe Primoža Rogliča

 

Ne spreglejte