Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2020,
19.48

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

2

Natisni članek

Dirka po Franciji Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 24. 8. 2020, 19.48

3 leta, 8 mesecev

Je Rogličev nastop na Dirki po Franciji ogrožen?

Lora Klinc, dekle Primoža Rogliča: Vznemirjena zaradi knjižnega prvenca, v krču zaradi novic o poškodbi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

2

Kilometer nič | Lora Klinc, življenjska sopotnica Primoža Rogliča, je na predstavitvi svojega knjižnega prvenca Kilometer nič priznala, da v krču čaka na novice glede Primoževega zdravstvenega stanja in njegovega nastopa na Touru.   | Foto Ana Kovač

Lora Klinc, življenjska sopotnica Primoža Rogliča, je na predstavitvi svojega knjižnega prvenca Kilometer nič priznala, da v krču čaka na novice glede Primoževega zdravstvenega stanja in njegovega nastopa na Touru.  

Foto: Ana Kovač

Kako huda je v resnici poškodba Primoža Rogliča? Vprašanje, ki te dni zaposluje številne ljubitelje kolesarstva, še vedno ostaja brez odgovora. "Ta padec nas je vse prizemljil. Kar malo preveč," je na predstavitvi svojega knjižnega prvenca z naslovom Kilometer nič povedala Rogličeva življenjska sopotnica Lora Klinc. "V krču čakam, kaj bo," je dodala in dala slutiti, da nastop Rogliča na dirki vseh dirk ni tako samoumeven, kot bi si morda želeli. Predpremiero je dočakal tudi dokumentarni film o Rogličevih pripravah na Tour, pod katerega sta se podpisala novinar nacionalne televizije David Črmelj in snemalec Blaž Oman. 

Prispevek Damjana Medice/PlanetTV


Samo še pet dni nas loči do štarta 107. izvedbe Dirke po Franciji, ki bo zaradi naraščajočih okužb z novim koronavirusom v Franciji in po svetu potekala pod posebnimi pogoji.
Kakšne posledice je pustil padec na predzadnji etapi Kriterija Dauphine, še ni jasno. | Foto: Getty Images Kakšne posledice je pustil padec na predzadnji etapi Kriterija Dauphine, še ni jasno. Foto: Getty Images

Slovenski ljubitelji kolesarstva si kakopak želijo, da bi bil na štartnem seznamu tudi najboljši kolesar sveta Primož Roglič, a informacije o tem in o njegovi poškodbi, ki jo je staknil pred devetimi dnevi pri padcu na predzadnji etapi Kriterija Dauphine, potem ko je na dirki vodil, so precej skope.

Roglič je včeraj z ekipo treniral v Tignesu:

Kako resna je Rogličeva poškodba?

Sprva se je govorilo, da si je pri padcu izpahnil ramo, kar naj ne bi bila posebna ovira pri njegovem nastopu na Touru, nato je nekaj dni pozneje Roglič v zapisu na družbenih omrežjih sam priznal, da njegovo zdravstveno stanje ni tako, kot bi si želel ("Mislil sem, da bo zdaj že bolje"), zdaj pa je v dokumentarnem filmu z naslovom Primož Roglič, moja pot na Dirko po Franciji, ki sta ga posnela športni novinar nacionalne televizije David Črmelj in snemalec Blaž Oman, tarnal nad bolečinami, ki ga pestijo med hojo.

Lora Klinc je knjigo z naslovom Kilometer nič izdala v samozaložbi in nakladi 1.500 izvodov. Več kot tisoč je bilo naročenih že v predprodaji. Na fotografiji je z urednico knjige Tejo Hauptman in povezovalko predstavitve Katarino Braniselj iz RTV Slovenija. | Foto: Ana Kovač Lora Klinc je knjigo z naslovom Kilometer nič izdala v samozaložbi in nakladi 1.500 izvodov. Več kot tisoč je bilo naročenih že v predprodaji. Na fotografiji je z urednico knjige Tejo Hauptman in povezovalko predstavitve Katarino Braniselj iz RTV Slovenija. Foto: Ana Kovač

Lora Klinc: Želimo si, da bi štartal

Tudi Rogličeva življenjska sopotnica Lora Klinc, ki je danes v ljubljanskem Kinodvoru predstavila svoj knjižni prvenec z naslovom Kilometer nič, v katerem na svojstven in sočen način bralstvu približuje kolesarstvo, odstira pa tudi nekaj tančic iz bolj intimnega življenja prvega kolesarja sveta, je zaskrbljena nad situacijo, a pravi, da je za odgovore na takšna vprašanja bolj kot ona pristojna Rogličeva ekipa Jumbo-Visma.

Ta naj bi osmerico mušketirjev, ki bodo lovili rumeno majico, predstavila do srede. "Upamo na najboljše, želimo si, da bi Primož štartal."

Intervju z Loro Klinc:

Lora Klinc Primož Roglič
Sportal Za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska: za Primožem najdete Loro

Zakaj se je to moralo zgoditi prav pred Tourom?

Priznala je, da jih je Primožev padec vse skupaj prizemljil.

"Kar preveč," je dodala. "Po eni strani bi lahko bilo veliko huje, a zakaj se je moralo zgoditi prav pred štartom Toura, pred tako velikim ciljem," je ponovila vprašanje, ki se v teh dneh poraja marsikomu.

"Trenutno se s tem zelo težko spopadam in v čudnem krču čakam na novice," je priznala.

Na predstavitvi knjige in novega dokumentarnega filma o Rogliču so bili tudi Primoževi in Lorini starši, prisoten pa je bil tudi njun enoletni sin Lev. | Foto: Ana Kovač Na predstavitvi knjige in novega dokumentarnega filma o Rogliču so bili tudi Primoževi in Lorini starši, prisoten pa je bil tudi njun enoletni sin Lev. Foto: Ana Kovač

Uvodna beseda je pripadla Tomažu Grmu, predsedniku Kolesarske zveze Slovenije, ki se je Lori in Primožu zahvalil za to, da sta kolesarstvo predstavila širšim množicam. "V Sloveniji ni več osebe, ki ne bi govorila o kolesarstvu. S tem sta Lora in Primož začela odpirati neke povsem druge meje, drugačen pogled na ta šport. Pripomogla sta k temu, da so se kolesarji in kolesarke v Sloveniji iz kilometra nič prestavili na kilometer ena, dva in naprej," je menil prvi mož krovne kolesarske organizacije. | Foto: Ana Kovač Uvodna beseda je pripadla Tomažu Grmu, predsedniku Kolesarske zveze Slovenije, ki se je Lori in Primožu zahvalil za to, da sta kolesarstvo predstavila širšim množicam. "V Sloveniji ni več osebe, ki ne bi govorila o kolesarstvu. S tem sta Lora in Primož začela odpirati neke povsem druge meje, drugačen pogled na ta šport. Pripomogla sta k temu, da so se kolesarji in kolesarke v Sloveniji iz kilometra nič prestavili na kilometer ena, dva in naprej," je menil prvi mož krovne kolesarske organizacije. Foto: Ana Kovač

V Kinodvoru je predpremiero doživel tudi nov, 50-minutni dokumentarec o Rogliču, ki opisuje njegove priprave na francoski Tour (začne se s februarskimi pripravami na Tenerifu in konča z odstopom na Kriteriju Dauphine), zraven pa gledalcu prikaže še del njegove zasebnosti. Pod dokumentarec, ki bo v soboto, na dan štarta Toura, na sporedu TV Slovenija, sta se podpisala športni novinar David Črmelj in snemalec Blaž Oman, ki se jutri odpravljata v Nico. Tam bo film dočakal svoj zaključni del. | Foto: Ana Kovač V Kinodvoru je predpremiero doživel tudi nov, 50-minutni dokumentarec o Rogliču, ki opisuje njegove priprave na francoski Tour (začne se s februarskimi pripravami na Tenerifu in konča z odstopom na Kriteriju Dauphine), zraven pa gledalcu prikaže še del njegove zasebnosti. Pod dokumentarec, ki bo v soboto, na dan štarta Toura, na sporedu TV Slovenija, sta se podpisala športni novinar David Črmelj in snemalec Blaž Oman, ki se jutri odpravljata v Nico. Tam bo film dočakal svoj zaključni del. Foto: Ana Kovač

Kakorkoli, do srede bi moralo biti jasno, ali bo Roglič dirkal na Touru ali ne.

Če bo odgovor nikalne narave, bo to precejšnje razočaranje, saj je odkrito meril na najvišje mesto na francoski pentlji, poleg tega je bil na izziv tudi izjemno dobro pripravljen.

Zmagal je na državnem prvenstvu v cestni vožnji, na kronometru zaostal le za Tadejem Pogačarjem, nepremagljiv je bil tudi na Tour de l'Ain in Kriteriju Dauphine, če ga ne bi zaustavil grd padec.

Rdeča majica - spomin na lansko Vuelto, okrog katere se vrti knjiga Lore Klinc.  | Foto: Ana Kovač Rdeča majica - spomin na lansko Vuelto, okrog katere se vrti knjiga Lore Klinc. Foto: Ana Kovač

Na Touru bodo najmanj štirje Slovenci

Za zdaj je potrjeno, da bodo na dirki najmanj štirje Slovenci. Poleg Pogačarja, ki mu bo v ekipi Uae Emirates pripadla celo vloga sokapetana, bodo na najpomembnejši dirki sezone nastopili tudi Luka Mezgec (Michelton-Scott – za oba bo to premierni Tour), Matej Mohorič iz ekipe Bahrain McLaren in Jan Polanc, ki bo na dirki dragocen Pogačarjev pomočnik.

Preberite še:

Dirka po Franciji 2019 Tour
Sportal Ekipe nezadovoljne s striktnim pravilnikom na Dirki po Franciji
Tadej Pogačar
Sportal Pogačarja bo že na prvem Touru doletela posebna čast
Matej Mohorič
Sportal Zelena luč za Slovenca, stop za Britanca

 

Ne spreglejte