SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kolesarska sezona v Sloveniji se bo odprla s kriterijem Tadeja Pogačarja

0,32

termometer

Tadej Pogačar
Slovenska kolesarska sezona se bo začela s kriterijem Tadeja Pogačarja, ni pa še znano, ali bo to 19. ali 20. junija. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) še ni pripravila novega koledarja dirk za sezono. Veliko prireditev je morala odpovedati, pri pripravi koledarja pa po besedah generalnega sekretarja Aleša Kalana potrebuje več informacij o načinih, kako lahko dirke sploh lahko izvede. Za zdaj je jasno le, da bo prva dirka kriterij Tadeja Pogačarja. Prireditelji kriterija sicer še ne vedo, ali bo na sporedu 19. ali 20. junija, poroča STA.

"Pred to dirko in po njej bomo vedeli več. Zdaj še čakamo bolj natančne informacije, kaj in kako. Vemo, da kolesarji lahko tekmujejo. Če lahko stik dovolijo nogometašem, ga bodo tudi kolesarjem. Težava pa so gledalci. Tekme v kajaku in kanuju in še nekaterih športih, ki so po epidemiji že bile, so povsem drugačne od kolesarskih, ki potekajo na cesti, kjer je pravila za gledalce težje izvesti," je dejal Aleš Kalan, ki pričakuje, da bo vlada povečala število dovoljenih gledalcev s 50 na 500 in da bo potem dirke lažje pripraviti.

Tadej Pogačar Sportal Predsodke ob prihodu nemudoma izbrisal #video

Še veliko neznank

Aleš Kalan: Tekme v kajaku in kanuju in še nekaterih športih, ki so po epidemiji že bile, so povsem drugačne od kolesarskih, ki potekajo na cesti, kjer je pravila za gledalce težje izvesti. Aleš Kalan: Tekme v kajaku in kanuju in še nekaterih športih, ki so po epidemiji že bile, so povsem drugačne od kolesarskih, ki potekajo na cesti, kjer je pravila za gledalce težje izvesti. Foto: Vid Ponikvar "Za zdaj ne vemo, kaj sploh pomeni 50 gledalcev. Ali jih je ob cesti na enem mestu dovoljeno toliko, potem pa čez nekaj metrov – koliko, lahko samo predvidevamo – nadaljnjih 50. Pogovarjali smo se z olimpijskim komitejem, ministrstvom in upravnimi enotami, tudi oni nimajo natančnih navodil, tako da je vprašanje tudi, kdo bi sploh sprejel organizacijo. Stvari se spreminjajo iz dneva v dan, v tednu ali 14 dneh pa bi morali bolj natančno vedeti vse," meni generalni sekretar.

Ta je potrdil, da so vsa državna prvenstva, članska so ponavadi junija, prestavljena za nedoločen čas, ne organizatorji ne kraj spopadov najboljših slovenskih kolesarjev niso znani, poroča STA.

Martin Hvastija Sportal "Če se nič ne bo spremenilo, bodo nekateri zaprli vrata"

Kronometer najmanjša težava, več tegob z daljšimi preizkušnjami

"Letos kronometra sprva nismo nameravali organizirati v okviru maratona Franje, saj smo želeli v Slovenijo pripeljati vse najboljše kolesarje, termin maratona pa sovpada s pripravami za nekatere velike dirke. Na koncu smo ga vendarle uvrstili v program maratona, a so tudi to tekmo, ki je bila načrtovana za 12. junij, prestavili. Menim pa, da je z vidika organizacije vožnja na čas še najmanjša težava, lahko jo priredimo v sredo popoldne na progi od Ljubljane do Medvod, več težav je z daljšimi preizkušnjami," je svoje prepričanje predstavil Kalan.

Cestno državno prvenstvo bi junija moralo biti v Lenartu, zdaj je že jasno, da ga tam ne bo niti jeseni.

"Prireditelji so se zaradi finančnih težav umaknili, prvenstvo bomo morali pripraviti drugje. Najbrž bo morala tokrat glavno besedo pri organizaciji prevzeti zveza. Mi pa bomo zagotovo iskali termin, da bodo na prvenstvo lahko prišli vsi najboljši," pravi prvi kolesarski operativec in dodaja, da KZS škode v zvezi z epidemijo novega koronavirusa še ni računal: "Najprej bo treba videti, kaj bomo lahko izvedli. Od fundacije je denar prišel po načrtu, koliko izgube pa bomo imeli zaradi odpovedi tekmovanj, pa bomo še videli."

Preberite še:

Tanja Žakelj Gorsko kolesarstvo Sportal Edina čezmejna dirka šele v začetku oktobra Primož Roglič Sportal Roglič ni opustil sanj o zmagi na Touru Jan Polanc rožnata majica Sportal Obujamo spomine: 23. 5. 2019 je bil velik dan za slovensko kolesarstvo. #video Egan Bernal Sportal Bi lahko lanski zmagovalec ostal brez Toura? Tom Brady Sportal Po Jordanu prihaja še dokumentarec o Bradyju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin