SiolNET. Sportal Kolesarstvo
1,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jumbo-Visma odgovornim sporočila načrt o združitvi

1,49

termometer

Primož Roglič Richard Plugge | Richard Plugge naj bi se že sestal s predsednikom Mednarodne kolesarske zveze UCI. | Foto: Reuters
Richard Plugge naj bi se že sestal s predsednikom Mednarodne kolesarske zveze UCI. Foto: Reuters

Zgodba o morebitni združitvi Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa dobiva nadaljevanje. Po poročanju Het Laatste Nieuws naj bi vodilni pri Jumbo-Vismi obvestili Mednarodno kolesarsko zvezo, pogovarjajo pa se tudi glede zamenjave proizvajalca koles.

Giro Rim Primož Roglič Sportal Vse bolj vroče okoli Rogličevega prestopa: bogati lastnik si ga nadvse želi

Mednarodna kolesarska zveza UCI naj bi bila že obveščena o nameri združitve Jumbo-Visme in Soudal Quick-Stepa, čeprav prvi mož slednjih Patrick Lefevere zanika, da je obiskal sedež Jumbo-Visme v Den Boschu, a naj bi pri Het Laarste Niuews izvedeli, da je ta teden le prišlo do pogovorov v Bredi glede združitve ekip in morebitnega sodelovanja z novim proizvajalcem koles. Pri Jumbo-Vismi uporabljajo kolesa Cervelo, zdaj pa je v igri proizvajalec Specialized, z njihovimi kolesi pa že kolesari Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel Jonas Vingegaard Vuelta 2023 Sportal Zakaj ima Rogličeva Jumbo-Visma težave z iskanjem novega glavnega sponzorja?

Po podatkih nizozemskega medija glavni sponzor Soudal še ni bil udeležen v pogovorih, a naj bi bil za šefa ekipe Jumbo-Visma Richarda Pluggeja ključen faktor pri združitvi ekip.

Jonas Vingegaard Richard Plugge | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na UCI so seznanjeni z namero o združitvi za leto 2024, saj se je Plugge sestal s predsednikom UCI Davidom Lappartientom. Prav tako naj bi bil že dogovorjen sestanek med obema in predstavnikom Soudal Quick-Stepa. Če bi želeli, da pride do združitve že v letu 2024, bi potrebovali zeleno luč s strani UCI najkasneje do 15. oktobra. Do takrat mora UCI od vsake ekipe dobiti bančno garancijo, podatke o imenu ekipe, naslovu sedeža ekipe, imenu izvršnega direktorja, imenih glavnih sponzorjev, vodij ekip, kolesarjev …

A je ob določenih okoliščinah možno tudi po tem datumu priložiti vse zahtevano, da UCI poda licenco za ekipo.

V kolikor bo dejansko prišlo do združitve in bo ta vstopila v veljavo, bo kar naenkrat 23 kolesarjev moralo poiskati novega delodajalca.

Veliko se govori o možnem odhodu Primoža Rogliča, ki bi bil rad kapetan na Dirki po Franciji. Zainteresirani naj bi bili pri ekipah Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious in Jayco AlUla.

Brian Cookson Sportal Nekdanji prvi mož UCI: To ne bi bila združitev, ampak prevzem Primož Roglič Sportal "Roglič mora udariti po mizi ali zamenjati ekipo" #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin