Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2023,
12.00

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72

Natisni članek

Jumbo-Visma Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Wout van Aert

Torek, 13. 6. 2023, 12.00

10 mesecev, 2 tedna

Jumbo-Visma bi lahko med Tourom ostala brez zvezdnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72
Jonas Vingegaard Wout van Aert | Bo Wout van Aert vse do Pariza pomagal kapetanu in najboljšemu prijatelju Jonasu Vingegaardu? | Foto Guliverimage

Bo Wout van Aert vse do Pariza pomagal kapetanu in najboljšemu prijatelju Jonasu Vingegaardu?

Foto: Guliverimage

Osrednji vrhunec kolesarskega leta se nezadržno približuje. 1. julija se namreč začne tritedenski spektakel Tour de France, na katerem bodo pri Jumbo-Vismi skušali z Jonasom Vingegaardom drugič zapored osvojiti rumeno majico najboljšega. Lani jim je pri pohodu na prestol zelo pomagal Wout van Aert, ki je na koncu osvojil zeleno majico za najboljšega po točkah. Belgijec ima velike načrte tudi letos, a je, kot pravi, pripravljen zapusti Dirko po Franciji, če bo njegova žena Sarah pred rokom rodila drugega otroka.

Tadej Pogačar 10. etapa TDF
Sportal Novost za Tour de France

Namero o morebitnem predčasnem odhodu z Dirke po Franciji je Wout van Aert sporočil belgijskim novinarjem na Dirki po Švici, kjer trenutno nastopa: "V glavi imam, da grem lahko v vsakem trenutku domov s Toura. Ne želim zamuditi rojstva najinega otroka," je Wout dejal novinarjem časopisov Het Nieuwsblad in Het Laatste Nieuws.

Van Aert in njegova žena Sarah De Bie letos poleti pričakujeta drugega otroka. Predvideni rok poroda je nekaj dni po koncu Toura, torej po 23. juliju, ko bodo okronali novega ali morebiti starega junaka največje dirke na svetu – lani jo je osvojil Jonas Vingegaard, pred tem pa dvakrat slovenski šampion Tadej Pogačar.

Če bo šlo vse po začrtanih smernicah, se bo njun drugi otrok – prvi sin Georges je star dve leti – rodil ravno med Tourom in svetovnim prvenstvom v Glasgowu, kjer ima Wout prav tako visoke cilje.

Wout te dni nabira kilometre na Dirki po Švici, kjer je bil uvodni dan na kronometru tretji za Stefanom Küngom in rojakom Remcom Evenepoelom, drugi dan pa je moral v ciljnem šprintu premoč priznati Eritrejcu Biniamu Girmayu in Francozu Arnaudu Demareju.

Tadej POgačar
Sportal Ko Tadej Pogačar trenira na višini, res trenira na višini
Sportal Sepp Kuss se je lotil tipičnega slovenskega opravila #foto
Ne spreglejte