SiolNET. Sportal Kolesarstvo
3,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sepp Kuss se je lotil tipičnega slovenskega opravila #foto

3,36

termometer

Osemindvajsetletni kolesar Sepp Kuss, Američan daljnih slovenskih korenin, se je včeraj lotil peke tradicionalne slovenske jedi, potice. Končni rezultat pekovskih sposobnosti dragocenega pomočnika Primoža Rogliča na letošnji Dirki po Italiji je na družbenih omrežjih delila njegova žena Noemi Ferré. Nad videnim in okušenim je bila navdušena.

Sepp Kuss thumb | Foto: Instagram Foto: Instagram

Ameriški kolesar Sepp Kuss, ki je bil pomemben člen uspehov Primoža Rogliča na vseh tritedenskih kolesarskih dirkah, je Slovenijo nazadnje obiskal leta 2007, ko se je kot 13-letni deček povzpel tudi na Triglav. V pogovoru za Sportal tik pred začetkom Gira je dejal, da ga vse od takrat pot ni več peljala v naše kraje, mu je pa Roglič že večkrat namignil, da ima počitnice v Sloveniji v dobrem.

Primož Roglič Sepp Kuss Sportal Sepp Kuss: Ko sem dobil klic, sem bil navdušen nad priložnostjo

Roglič pa ni edina stična točka, ki Kussa povezuje s Slovenijo. V sebi ima tudi kanček slovenske krvi. Njegova prababica in pradedek sta namreč iz okolice Nove Gorice, pred mnogimi leti pa sta se s trebuhom za kruhom odpravila v takrat veliko rudarsko mesto Leadville v Coloradu in si tam ustvarila družino.

Sepp Kuss thumb | Foto: Instagram Foto: Instagram

Kuss je včeraj očitno želel podoživeti svoje slovenske korenine in se lotil priprave potice. Njegova žena Noemi Ferré, nekdanjega kolesarka, s katero sta si dom ustvaril v Andori, je fotografijo Kussa s potico objavila na družbenih omrežjih, zraven pa zapisala, da je šlo za poskus priprave potice. Nad videnim (in razrezanim pekovskim izdelkom) je bila več kot očitno zadovoljna.

Kot kaže, Dirka po Italiji ne bo edina tritedenska dirka na koledarju Seppa Kussa v tej sezoni. Predviden je tudi za nastop na letošnji Dirki po Franciji, ki se v Baskiji začenja 1. julija, vajeni pa smo ga spremljati tudi na Dirki po Španiji (26. avgust do 17. september 2023). 

Preberite še:

Primož Roglič Sportal Pri Jumbo-Vismi razkrili karte. Kaj pa Roglič? Jumbo trgovina Sportal Nova luknja v proračunu Rogličeve Jumbo-Visme, odhaja še en sponzor
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin