Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 6. 2023,
21.39

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Ponedeljek, 12. 6. 2023, 21.39

10 mesecev, 2 tedna

Novost za Tour de France

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72
Tadej Pogačar 10. etapa TDF | Bomo na Dirki po Franciji v prenosu poslušali, kaj se pogovarjajo v ekipi Tadeja Pogačarja? | Foto Reuters

Bomo na Dirki po Franciji v prenosu poslušali, kaj se pogovarjajo v ekipi Tadeja Pogačarja?

Foto: Reuters

Kaj se pogovarjajo kolesarji s športnimi direktorji na posameznih dirkah, ljubitelji kolesarstva izvedo po koncu etap, če se posamezno moštvo odloči, da deli pogovor na družbenih omrežjih. Organizator Dirke po Franciji (ASO) naj bi se, kot poroča Ouest France, z ekipami dogovoril, da bodo navijači kolesarjev tovrstne pogovore slišali že v obdobju neposrednih prenosov Toura.

Pogovori med kolesarji in vodji ekip so bili vedno prikriti javnosti, delili so jih šele po etapi, vendar se zdaj organizator Toura odloča, da bo pogovore med kolesarji in vodstvom ekipe objavljal že med prenosi. S tem pri ASO upajo, da bodo ogledi etap postali še bolj privlačni.

To sicer v svetu kolesarstva ni novost, saj so bili takšni pogovori vodij ekip s kolesarji že predvajani – na primer na Dirki po Flandriji.

Pričakovano pogovori ne bodo predvajani sočasno in bo nekajminutni zamik, kot smo ga vajeni v prenosih formule 1. Izbrali bodo tudi moderatorja, ki bo odgovoren za izbiro zvočnih posnetkov. Vse ekipe ne bodo udeležene v tej iniciativi, vendar se večina ekip strinja s to novostjo. Ekipe, ki bodo prižgale zeleno luč, bodo prejele od organizatorja nadomestilo v vrednosti pet tisoč evrov.

"Predstavljajte si, da bi to počeli ... Da bi trenerjem nogometne ekipe dali kamero med polčasoma in bi poslušali navodila, ki jih daje nogometašem v garderobi," objavljanju odlomkov ni naklonjen vodja ekipe Groupama-FDJ Marc Madiot, ki je poudaril, da njegova ekipa ne bo dopustila predvajanja njihovih pogovorov med etapo.

Tadej POgačar
Sportal Ko Tadej Pogačar trenira na višini, res trenira na višini
Tadej POgačar
Sportal Dobra novica za Pogačarja
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar kljub opornici na zapestju že podira rekorde
Ne spreglejte