Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2023,
12.01

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,38

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji Jumbo-Visma Jonas Vingegaard

Nedelja, 23. 7. 2023, 12.01

9 mesecev, 2 tedna

Danec čez slab mesec še na dirko po španiji

Presenečenje: na Vuelto tudi Vingegaard

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,38
Jonas Vingegaard, TDF 23 | Jonas Vingegaard bo čez manj kot mesec dni nastopil še na eni tritedenski dirki, Dirki po Španiji. | Foto Reuters

Jonas Vingegaard bo čez manj kot mesec dni nastopil še na eni tritedenski dirki, Dirki po Španiji.

Foto: Reuters

Španski medij Marca poroča, da bo zmagovalec 110. izvedbe Dirke po Franciji Jonas Vingegaard nastopil tudi na Dirki po Španiji, ki se bo 26. avgusta začela v Kataloniji. "Se vidimo v Barceloni, na štartu Vuelte," je za Marco dejal Danec. Ekipa Jumbo-Visme je novico, da bodo na Vuelti, na kateri se bo za četrto skupno zmago potegoval Primož Roglič, računali tudi na Skandinavca, potrdila za nizozemski medij wielerflits.nl.

Tadej Pogačar
Sportal Pogačar se zahvaljuje ekipi, navijačem, družini in v šali dodaja: Bodite veseli, da nisem šprinter
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar poskrbel za šov tudi sredi Pariza, Vingegaard osrednji junak

Na zadnji dan najprestižnejše tritedenske kolesarske dirke prihaja novica, da bo zmagovalec letošnje izvedbe Toura Jonas Vingegaard nastopil še na eni tritedenski preizkušnji, na Dirki po Španiji.

"Se vidimo v Barceloni, na Vuelti," je Danec dejal v današnjem pogovoru za špansko Marco in dodal: "Z Rogličem bova vodji ekipe. Veselim se."

Informacijo, da se bo moštvo Jumbo-Visma na Vuelto odpravilo tako s Primožem Rogličem kot Vingegaardom, je ekipa potrdila za nizozemski medij wielerflits.nl.

Jumbo-Visma se po tretjo skupno zmago na letošnjih tritedenskih dirkah odpravlja tako z zmagovalcem Dirke po Italiji Rogličem kot zmagovalcem Dirke po Franciji Vingegaardom. | Foto: Guliverimage Jumbo-Visma se po tretjo skupno zmago na letošnjih tritedenskih dirkah odpravlja tako z zmagovalcem Dirke po Italiji Rogličem kot zmagovalcem Dirke po Franciji Vingegaardom. Foto: Guliverimage

26-letni danski kolesarski as za Dirko po Španiji sprva ni bil predviden, a se bo Jumbo-Visma po hat-trick skupnih zmag na letošnjih tritedenskih dirkah odpravila tudi z zmagovalcem lanskega in letošnjega Toura.

Zmagovalec letošnje Dirke po Italiji Primož Roglič je skupno zmago na Vuelti slavil že v letih 2019, 2020 in 2021, lani pa je zaradi posledic padca v 16. etapi predčasno odstopil. Vingegaard je do zdaj na Vuelti nastopil le enkrat, še pred največjimi uspehi leta 2020 je bil v razvrstitvi 46.

Roglič je na Vuelti zmagal že trikrat, zadnjič leta 2021. | Foto: Reuters Roglič je na Vuelti zmagal že trikrat, zadnjič leta 2021. Foto: Reuters

Začetek v Barceloni, zaključek v Madridu

Skupno zmago na Dirki po Španiji, ki se bo v Barceloni začela 26. avgusta, končala pa 17. septembra v Madridu, bo branil Remco Evenepoel.

Marc Madiot
Sportal Francoz besen na šefa Jumbo-Visme: Naj utihne!
Tadej Pogačar
Sportal Velika zmaga Pogačarja, ki je za seboj pustil Vingegaarda
Tadej Pogačar
Sportal Junak Pogačar čustven: Spet sem bil kot otrok
Ne spreglejte