Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 12. 2020,
8.29

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Ineos Grenadiers Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Wout Van Aert

Nedelja, 20. 12. 2020, 8.29

3 leta, 4 mesece

Ineos Grenadiers naj bi se zanimal za Rogličevega moštvenega kolega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07
Wout Van Aert | Za Wouta Van Aerta naj bi se zanimali pri Ineos Grenadiers. Na fotogafiji: v družbi Primoža Rogliča na letošnji Dirki po Franciji. | Foto A.S.O./ Alex Broadway

Za Wouta Van Aerta naj bi se zanimali pri Ineos Grenadiers. Na fotogafiji: v družbi Primoža Rogliča na letošnji Dirki po Franciji.

Foto: A.S.O./ Alex Broadway

Ineos Grenadiers, britansko kolesarsko moštvo z najvišjim proračunom v kolesarski karavani, naj bi skušal v svoje vrste zvabiti vsestranskega Wouta Van Aerta, moštvenega kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma in belgijskega športnika leta 2020. Van Aertu se pogodba izteče konec leta 2021.

Po navedbah nizozemske spletne strani Wielerflits v Ineos Grenadiers kažejo velik interes za sodelovanje z Belgijcem, ki je eden najbolj vsestranskih kolesarjev na svetu – zmaguje tako na klasikah, v šprintih in v kronometru kot na tekmah v ciklokrosu, disciplini, kjer je kar trikrat slavil naslov svetovnega prvaka –, seveda pa ga ne želijo izpustiti niti pri ekipi Jumbo-Visma, kjer se mu pogodba izteče konec prihodnjega leta.

Van Aert je tudi zmagovalec letošnje dirke Milano-Sanremo. | Foto: Reuters Van Aert je tudi zmagovalec letošnje dirke Milano-Sanremo. Foto: Reuters

Wout Van Aert je letos zmagal na klasikah Strade Bianche in Milan-Sanremo, na Touru je kljub temu, da je bil Rogličev pomočnik, dosegel dve etapni zmagi, bil drugi na Dirki po Flandriji, s svetovnega prvenstva v Imoli pa se je vrnil kot svetovni podprvak v kronometru in na cestni dirki. Na lestvici UCI zaseda tretje mesto, za vodilnim Rogličem in drugouvrščenim Tadejem Pogačarjem.

Po poročanju Wielerflitsa je menedžer Ineosa Dave Brailsford Van Aerta snubil že leta 2018, z njegovim agentom pa se je o tem pogovarjal tudi med letošnjo Dirko po Franciji.

Primož Roglič
Sportal Roglič razkril nekaj kart pred sezono 2021

Wielerflits še poroča, da naj bi proračun Ineosa za leto 2022 znašal približno 50 milijonov evrov, Van Aert pa bi, če bi prestopil v britansko moštvo, na lestvici zaslužkarjev lahko prehitel celo vodilnega Slovaka Petra Sagana, ki zasluži šest milijonov evrov na leto.

Belgijski državni prvak v kronometru. | Foto: Reuters Belgijski državni prvak v kronometru. Foto: Reuters

Zvijača agenta?

Belgijci špekulirajo, da bi bila poročila o interesu Ineosa za Van Aerta lahko tudi preprosta zvijača njegovega agenta, s katerim bi spodbudil vodstvo Jumbo-Visme, da svojo naklonjenost Van Aertu podkrepi tudi s finančno injekcijo, a dejstvo je, da je 26-letni Belgijec izredna pridobitev za katerokoli moštvo.

Wout van Aert
Sportal Fenomenalni oproda Primoža Rogliča s tremi mavričnimi majicami #video

Van Aertov agent teme ni želel komentirati, češ da ne komentira tekočih zadev, brez komentarja so bili tudi pri Jumbo-Vismi in Ineosu.

Danes ga na tekmi v ciklokrosu čaka nov obračun z Mathieujem van der Poelom. | Foto: Getty Images Danes ga na tekmi v ciklokrosu čaka nov obračun z Mathieujem van der Poelom. Foto: Getty Images

Van Aert danes dirka na tekmi svetovnega pokala v ciklokrosu Namur, kjer ga čaka nov obračun z že vse življenje glavnim tekmecem v tej disciplini, Nizozemcem Mathieujem van der Poelom.

Mednju bi se lahko vmešal 21-letni Britanec Thomas Pidcock, še eden od kolesarjev, ki izvrstno kombinirajo cestno kolesarstvo in ciklokros. V sezoni 2021 bo dirkal prav za ekipo Ineos.

Preberite še:

Primož Roglič Vuelta 2020
Sportal Bi imeli Rogličevo zmagovalno kolo?
Sportal Roglič jasen tudi glede cepljenja #video
kolaž športnik leta
Sportal Na vsa vprašanja je odgovorjeno, to so najboljši športniki leta 2020 #foto

 

Ne spreglejte