Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2020,
20.02

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar dražba Primož Roglič Primož Roglič

Sobota, 19. 12. 2020, 20.02

3 leta, 4 mesece

Bi imeli Rogličevo zmagovalno kolo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Primož Roglič Vuelta 2020 | Če si želite imeti kolo Primoža Rogliča, se lahko zanj potegujete na dražbi. | Foto Unipublic/Photogomez Sport

Če si želite imeti kolo Primoža Rogliča, se lahko zanj potegujete na dražbi.

Foto: Unipublic/Photogomez Sport

Kolesarji nizozemske ekipe Jumbo-Visma bodo v novi sezoni presedlali na kolesa drugega proizvajalca. Po šestih letih se poslavljajo od koles Bianchi in začenjajo novo zgodbo z opremljevalcem Cervélo. Da bodo njihova kolesa "živela" še najprej, so jih ponudili na dražbi. Tudi kolo, s katerim je Primož Roglič dirkal na letošnji Dirki po Franciji in Španiji, ter na njem osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji.

Če si želite sesti prav na kolo Primoža Rogliča, najboljšega slovenskega športnika leta 2020, lahko sodelujete na dražbi in se zanj potegujete z najvišjo ponudbo.

Največ povpraševanja trenutno vlada za kolo Bianchi Oltre XR4 2020 Celeste z rdečimi detajli, na katerem je Roglič pripeljal v cilj letošnje Vuelte v Madridu, dirkal na Touru in osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji.

Eden od dražiteljev je zanj trenutno pripravljen plačati 7 tisoč evrov. Mimogrede, če ste interesent, ne pozabite, da bo za prevoz kolesa do Slovenije potrebno odšteti dodatnih 550 evrov.

Na dražbi je tudi Rogličevo kolo za kronometer Bianchi Aquila TT Nero, na katerem je nanizal številne vrhunske rezultate, žal pa prav na njem doživel tudi eno največjih, če ne kar največje razočaranje v svoji karieri - izgubo zmage na Touru na Planoti lepih deklet La Planche des Belles Filles. 

Na dražbi je tudi kolo, s katerim je Roglič dosegel svojo prvo zmago na enodnevni klasiki. | Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux Na dražbi je tudi kolo, s katerim je Roglič dosegel svojo prvo zmago na enodnevni klasiki. Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux

Lahko se potegujete tudi za Rogličevo kolo Bianchi Oltre XR4 2020 Nero, na katerem je dosegel eno najbolj senzacionalnih zmag v svoji karieri, zmago na enodnevni klasiki Liege-Bastogne-Liege, kjer je v cilju presenetil svetovnega prvaka Juliana Alaphilippeja, ko je ta v znak proslavljanja že visoko dvigoval roki. 

Dražba, ki se je začela včeraj, se bo iztekla 27. decembra 2020. 

Pri Jumbo-Vismi ne navajajo, kam se bo stekel denar z dražbe in ali bo romal na račun ekipe ali na račun katere od humanitarnih organizacij. Zapisali so le, da si želijo, da bi njihova legendarna kolesa ostala na cesti, in da s svojim prispevkom na dražbi prispevate k razvoju kolesarskih talentov. 

Na kolesih Bianchi bodo v novi sezoni vozili kolesarji in kolesarke ekipe Mitchelton-Scott, ki se bo preimenovala v GreenEDGE Cycling.

Bi imeli pikčasto majico in čelado Tadeja Pogačarja?

Če pa vas bolj kot kolo zanima kolesarska majica ali čelada, vas vabimo na našo dražbo pikčaste majice in čelade s podpisom Tadeja Pogačarja, velikega zmagovalca letošnjega Toura. Vsa zbrana sredstva z dražbe bodo namenjena Društvu Junaki 3. nadstropja, v katerem so združene družine otrok z rakavimi obolenji.

Ne spreglejte