Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 8. 2023,
18.12

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Domen Novak Luka Mezgec Glasgow svetovno prvenstvo Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Nedelja, 6. 8. 2023, 18.12

9 mesecev

Glasgow, svetovno prvenstvo, cestna dirka (271,1 km)

Veličastna zmaga van der Poela, izjemna predstava Pogačarja!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Mathieu van der Poel Pogačar Van Aert Glasgow SP 2023 | Mathieu van der Poel je novi svetovni prvak v cestni vožnji, Tadej Pogačar pa je osvojil bronasto odličje. | Foto Reuters

Mathieu van der Poel je novi svetovni prvak v cestni vožnji, Tadej Pogačar pa je osvojil bronasto odličje.

Foto: Reuters

Nizozemec Mathieu van der Poel je novi svetovni prvak in bo na cestnih preizkušnjah do naslednjega prvenstva nosil prestižno mavrično majico. Na intenzivni in tehnično zahtevni, kar 271 kilometrov dolgi dirki od Edinburga do Glasgowa na Škotskem, se je z izjemno vožnjo izkazal tudi slovenski as Tadej Pogačar, ki je dirko končal na 3. mestu. Dirko so po 80 kilometrih za slabo uro prekinili okoljski protestniki.

Nizozemcu Mathieuju van der Poelu je odločilni napad uspel 22,5 kilometra pred koncem, ko se je na enem od kratkih klancev odlepil od preostalih treh tekmecev in se odpeljal zmagi naproti. Nekaj kilometrov kasneje je celo padel, a se je hitro pobral in v raztrganem dresu brez večjih težav nadaljeval z dirko. Ciljno črto je prečkal minuto in 37 sekund pred Belgijcem Woutom van Aertom, ki se je v zadnjih kilometrih odlepil od dvojca Tadej Pogačar- Mads Pedersen, ki je na koncu za bron obračunal v sprintu.

Mathieu van der Poel | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar Mads Pedersen | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar Mads Pedesren Glasgow SP 2023 | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Specialist za sprinte Pedersen je sicer prvi začel s sprintom, a ga je slovenski šampion prehitel iz zavetrja in se veselil svoje prve kolajne na svetovnih prvenstvih. 

Nekajkrat je z napadom poskusil tudi branilec naslova Remco Evenepoel, a Belgijec tokrat ni imel svojega dne. Odpadel je 50 km pred ciljem. Pogačar je v "kriterijski" preizkušnji ves čas pokrival napade preostalih, najdlje, do okoli 100 km pred ciljem, mu je pomoč nudil rojak Matevž Govekar, ki je edini od preostalih Slovencev (Luka Mezgec, Domen Novak, Anže Skok, Tilen Finkšt, Kristijan Koren, Jaka Primožič) preizkušnjo končal, in sicer na 33. mestu (+13:59).

Štiri kroge pred ciljem je skupina najboljših štela le še 25 kolesarjev, nekaj več kot 50 km pred ciljem pa se je ravno ob prvem krajšem nalivu odpeljal Italijan Alberto Bettiol. Tri kroge pred koncem je imel Italijan 40 sekund naskoka pred četverico zasledovalcev, a ga je ta v predzadnjem krogu tik pred napadom van der Poela ujela.

Results powered by FirstCycling.com

Podrobnosti z današnje dirke si lahko preberete v spodnjem okvirju:

Svetovno prvenstvo, cestna dirka (271,1 km), podrobneje:

Mathieu van der Poel | Foto: Reuters Foto: Reuters

Cilj! Izjemni Mathieu van der Poel je novi svetovni prvak v cestni vožnji. Petim naslovom svetovnega prvaka v ciklokrosu je tako dodal še naslov svetovnega prvaka v cestni vožnji. Drugo mesto je osvojil Wout van Aert, bron pa je osvojil slovenski kolesarski velemojster Tadej Pogačar, ki je v ciljnem sprintu ugnal Madsa Pedersena.

10 km do cilja: 28-letni Nizozemec Mathieu van der Poel je na pragu izjemnega uspeha. Petim naslovom svetovnega prvaka v ciklokrosu bo dodal še naslov svetovnega prvaka v cestni vožnji. Pred zasledovalci ima že več kot minuto prednosti.

Mathieu van der Poel | Foto: Reuters Mathieu van der Poel Foto: Reuters

14,3 km do cilja: Pred kolesarji je samo še en krog. Mathieu van der Poel ima kljub padcu še vedno pol minute prednosti pred tremi zasledovalci (Pogačar, van Aert in Pedersen). 

17 km do cilja: Padec Mathieuja van der Poela na enem od ovinkov! Hitro se je pobral in nadaljeval z dirko, a padec je zagotovo pustil nekaj psiholoških posledic. Kaj to pomeni za nadaljevanje dirke? Kot kaže, ima Nizozemec težave z desnim čevljem. 

18 km do cilja: Nizozemec Mathieu van der Poel si je nabral že 26 sekund prednosti pred zasledovalci s Tadejem Pogačarjem, Woutom van Aertom in Madsom Pedersenom. Se svetovni prvak v ciklokrosu vozi proti naslovu svetovnega prvaka v cestnem kolesarstvu?

Nizozemec Mathieu van der Poel je eden glavnih favoritov za zmago in osvojitev mavrične majice.  | Foto: Reuters Nizozemec Mathieu van der Poel je eden glavnih favoritov za zmago in osvojitev mavrične majice. Foto: Reuters

22 km do cilja: Ubežna četverica povsem blizu Bettiola, Mathieu van der Poel pa je spet silovito napadel! Odpeljal se je mimo Bettiola, trojka s Pogačarjem pa zaostaja. 

30 km do cilja: Četverica Pogačar, van Aert, van der Poel in Pedersen še vedno neuspešno lovi vodilnega kolesarja na dirki, Italijana Bettiola, ki se hitro in pogumno vozi proti cilju. Pred zasledovalci ima še vedno 25 sekund prednosti. Že tako naporno dirko dodatno otežuje močan dež.

Alberto Bettiol | Foto: Reuters Alberto Bettiol Foto: Reuters
39 km do cilja: Nova razmerja na cestni preizkušnji! Četverec favoritov na čelu s Tadejem Pogačarjem je krenil v lov za ubežnikom Albertom Bettiolom, ki ima samo še 25 sekund naskoka pred zvezdniškimi zasledovalci. Pogačarju so se priključili Belgijec Wout van Aert, Danec Mads Pedersen in Nizozemec Mathieu van der Poel.

Pogačar, Pedersen, Van Aert, van der Poel, Glasgow SP 2023 | Foto: Reuters Foto: Reuters
46 km do cilja: Italijan Alberto Bettiol vztraja v begu! Pred zasledovalno skupino s favoriti (Pogačar, van Aert, Evenepoel, van der Poel, Pedersen, Powless ...) ima že več kot pol minute prednosti in ta še narašča. 29-letni Italijan, član ekipe EF Education-EasyPost, je med drugim tudi zmagovalec Flandrije leta 2019.

55 m do cilja: V Glasgowu dežuje, kar bo še dodatno otežilo lov na mavrično majico svetovnega prvaka. Italijan Alberto Bettiol si je nabral deset sekund naskoka pred skupino s Tadejem Pogačarjem in preostalimi favoriti, medtem pa sta se z dirke poslovila Američan Lawson Craddock in Avstralec Michael Matthews, lani tretji na cestni dirki svetovnega prvenstva, kjer je mavrično majico oblekel Belgijec Remco Evenepoel. 

Avstralec Michael Matthews ne bo ponovil uspeha z lanskega prvenstva, kjer je osvojil bron.  | Foto: Reuters Avstralec Michael Matthews ne bo ponovil uspeha z lanskega prvenstva, kjer je osvojil bron. Foto: Reuters

57 km do cilja: Napadom ni videti konca. Zdaj poskuša svetovni prvak Remco Evenepoel, a bistvene razlike mu ni uspelo narediti. Do cilja so še štirje krogi.

65 km do cilja: Zasledovalci so ujeli elitno skupino ubežnikov, dirka se začenja na novo. V skupini je zdaj kar 28 kolesarjev, vajeti narekovanja tempa pa prevzemajo Belgijci. Tadej Pogačar tempu brez težav sledi, danes je očitno vrhunsko razpoložen. Na strmem vzponu na Scott Street je še enkrat poskusil z napadom, a se mu tekmecev uspelo otresti.

72 km do cilja: Bega je konec, zadnjega preživelega ubežnika, Američana Kevina Vermaerkeja, so zasledovalci ulovili 72 km pred ciljem. Na čelu dirke je zdaj šest elitnih kolesarjev. V družbi Belgijca van Aerta, Danca Pedersena, Nizozemca van der Poela, Italijana Bettiola in Avstralca Clarka je tudi slovenski šampion Tadej Pogačar. Zanimivo je, da ima Pogačar, sicer prvi kolesar svetovne kolesarske lestvice (UCI), med omenjenimi najslabši rezultat na svetovnih prvenstvih. Njegov najboljši dosežek je 18. mesto iz leta 2019.

V ozadju se hitro približuje glavnina, kjer tempo narekujejo Francozi, ki v ubežni skupini s samimi zvenečimi imeni nimajo svojega predstavnika. Pred kolesarji je še pet krogov z dobrimi 14 kilometri in številnimi zavoji. 

74 km do cilja: Napadi se vrstijo kot po tekočem traku, a nikomur ne uspe narediti večjega naskoka. Tokrat je poskusil Danec Mads Pedersen, svetovni prvak leta 2019. Tudi Mathieu van der Poel napada na polno.

87 km do cilja: Silovit napad Tadeja Pogačarja! In to tik ob slovenski zastavi! Sledita mu Italijan Bettiol in Mads Pedersen, priključili pa so se tudi preostali favoriti. Napad Pogija je nevtraliziran.

90 km do cilja: Silovit napad Nizozemca Mathieuja van der Poela na kratkem, a strmem vzponu, a Tadeja Pogačarja se ne more otresti. 24-letni slovenski as je danes več kot očitno izjemno razpoložen.

92 km do cilja: Italijani navijajo tempo, vajeti je prevzel Matteo Trentin, Pogačar pa brez težav ohranja stik s prvo zasledovalno skupino. Odpadel je še eden od ubežnikov, Irec Rory Townsend, ki ima težave s kolesom.

95 km do cilja: Skupina ubežnikov se krči, v njej je zdaj samo še osem kolesarjev, pred prvo zasledovalno skupino imajo samo še slabo minuto prednosti. Tempo je bil prehud za Kolumbijca Harolda Tejado, medtem je odstopil Fred Wright, glavni adut britanske izbrane vrste.

Glasgow, SP 2023 | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

 

97 km do cilja: Napad svetovnega prvaka Remca Evenepoela, a mu ni uspelo pridobiti prednosti. Kolesarji so napad hitro nevtralizirali, Tadej Pogačar je še vedno zraven. 

105 km do cilja: Danski državni prvak Mattias Skjelmose še vedno narekuje oster tempo prve zasledovalne skupine, v kateri se odlično drži tudi Tadej Pogačar. Ob ostrem tempu se število kolesarjev na dirki vztrajno krči. Popustili so tudi Asgreen, Alaphilippe in Philipsen, ki je bil danes eden od favoritov za zmago.

119 km do cilja: Silovito pospeševanje Američana Neilsona Powlessa, ki mu je uspelo pridobiti nekaj prednosti. Zraven je tudi Tadej Pogačar, ki danes odlično dirka. Skupino je ujel tudi Belgijec Wout van Aert, ki je danes eden glavnih favoritov za zmago in osvojitev mavrične majice. Anže Skok in Tilen Finkšt sta medtem popustila in predčasno zaključila z dirko. 

134 km do cilja: Napad Francoza Juliana Alaphilippa! Dvakratni svetovni prvak (2020, 2021) želi razredčiti glavnino. Pridružil se mu je Danec Soren Kragh Andersen. Ubežna skupina devetih kolesarjev, ki je pravkar že drugič prečkala ciljno črto, ima še tri minute prednosti pred glavnino, ki je vse manjša. Številni kolesarji so že odstopili.

143 km do cilja: Skupina devetih ubežnikov, ki na begu vztraja že od devetega kilometra, je prvič prečkala ciljno črto. Še deset krogov! Tempo v glavnini diktirajo kolesarji Danske, ki imajo več adutov za zmago, od Madsa Pedersena, svetovnega prvaka iz leta 2019, Kasperja Asgreena do danskega prvaka Mattiasa Skjelmoseja. Medtem ima njihov rojak Mikkel Bjerg prazno gumo, glede na hitrost glavnine, je dirka zanj najverjetneje izgubljena. Tadej Pogačar se dobro drži in ohranja stik z glavnino, v kateri je samo še okoli 40 kolesarjev. Ob njem je trenutno Matevž Govekar.

144 km do cilja: Tehnične težave za slovenskega kolesarja Anžeta Skoka, člana ekipe Ljubljana Gusto Santic. 

150 km do cilja: Ubežna skupina je že vstopila v krog po središču mesta Glasgow, ki ga bodo danes prevozili kar desetkrat. Glavnina navija tempo, vsi se želijo prebiti v ospredje. Sam Bennett je popustil, tempo je za irskega sprinterja očitno preoster. 

160 km do cilja: Udarec za Kolumbijo! Padec in odstop njihovega sprinterja Fernanda Gavirie.

166 kilometrov do cilja:
 Kolesarji se počasi približujejo Glasgowu, kjer bodo kolesarili v krogih. Razlika med glavnino in ubežniki se še vedno manjša. Ta zdaj znaša 5 minut in 14 sekund. Trenutno ritem v glavnini narekujejo Belgijci.

180 kilometrov do cilja: Glavnina je tokrat bolj pritisnila na pedale, saj ji je uspelo zmanjšati prednost pred ubežniki. Ta zdaj znaša nekaj manj kot šest minut.

13.19 Ubežniki so lahko začeli znova kolesariti, medtem ko mora glavnina počakati skoraj osem minut, da bo razlika ista, kot je bila pred prekinitvijo dirke.

12.59 Dirka je prekinjena že 40 minut. Pojavljajo se že govorice, da bodo kolesarji v Glasgowu odpeljali manj krogov, da bi lahko dirko končali po urniku.

190 kilometrov do cilja: Za zdaj ni znano, kdaj se bo dirka nadaljevala in kdo so protestniki. Kolesarji so se ustavili blizu kraja Carron Valley Reservoir. Vzeli so si čas za okrepitev in kratek pogovor z reprezentančnimi kolegi. Prekinitev bi lahko močno vplivala na potek dirke. Policija se trenutno skozi glavnino počasi premika do protestnikov.


190 kilometrov do cilja: Organizatorji so ustavili dirko, potem ko so se na cesti znašli protestniki. Kolesarji na prvenstvu nimajo radijske povezave, zato so jih morali uradniki dirke obvestiti o zaustavljeni dirki. Ko se bo dirka znova začela, bodo organizatorji poskrbeli, da bodo časovne razlike med ubežniki in glavnino enake kot pred tem.

192 kilometrov do cilja: Ubežniki še vedno zelo dobro sodelujejo med seboj, saj imajo že sedem minut in pol pred glavnino.

205 kilometrov do cilja: V ozadju glavnine je prišlo do padca. Na tleh se je znašlo nekaj kolesarjev, med njimi je bil tudi afriški kolesar Natnael Berhane iz Eritreje. Ubežniki imajo že sedem minut in pol prednosti pred glavnino.

214 kilometrov do cilja: Kolesarji so približno na pol poti do Glasgowa, a je pred njimi še dolga pot do cilja, saj bodo morali tam odpeljati deset krogov (14,3 km). Obeta se zelo zanimiva kolesarska dirka.

Glasgow, SP v kolesarstvu | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

220 kilometrov do cilja: Za zdaj je v glavnini vse mirno. V ospredju so še vedno nekateri slovenski kolesarji. Prav tako tempo narekujejo belgijski kolesarji. Zaostanek za ubežniki je okrog šest minut.



230 km do cilja: Na čelu glavnine je moč videti zelene drese. Torej slovenske kolesarje, kar pomeni, da so pripravljeni na vse in da imajo stvari pod nadzorom. Ubežniki imajo že nekaj več kot šest minut prednosti pred glavnino. Kolesarji imajo za seboj skoraj 40 kilometrov.

240 km do cilja: Spredaj se je ustvarila skupina devetih kolesarjev, ki ima skoraj tri minute prednosti pred glavnino. Med ubežniki so Owain Doull (Great Britain), Matthew Dinham (Aus), Harold Tejada (Kol), Kevin Vermaerke (ZDA), Patrick Gamper (Avt), Rory Townsend (Irs), Ryan Christensen (NZL), Krists Neilands (Lat) Petr Kelemen (Češ).

260 km do cilja: Kolesarji se vozijo v glavnini. V ospredju se nekoliko manj znani kolesarji, ki verjetno iščejo pozornost kamer. Bilo je nekaj poskusov za pobeg, a za zdaj ni nobenemu uspelo.

10.40 Še pred začetkom dirke je prišlo zapleta, potem ko se je na tleh znašel Portugalec Joao Almeida. Ta je izgubil stik z glavnino, a se je pozneje priključil kolesarjem.

10.30 Pozdravljeni. Začela se je cestna dirka, kjer bo visoko uvrstitev lovil Tadej Pogačar. Poleg njega slovenske barve zastopajo še Domen Novak (UAE), Luka Mezgec (Jayco AlUla), Matevž Govekar (Bahrain-Victorious), Kristijan Koren, Tilen Finkšt (oba člana Adrie Mobil), Jaka Primožič (Hrinkow Advarics) in Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic).

trasa SP 2023 | Foto: trasa SP 2023 | Foto:

Kolesarje na cestni preizkušnji svetovnega prvenstva čaka tehnično izjemno zahtevna trasa z 271 kilometri in 3.570 višinskimi metri. Ključen bo 150 kilometrov dolg zaključek v središču Glasgowa, kjer bodo kolesarji odpeljali deset krogov (14,3 km) in skoraj 500 zavojev (!) ter kratek, a strm vzpon na Montrose (200 m, 8,5-odstotni naklon) manj kot 12 kilometrov pred ciljem.

Mešani občutki glede trase

Kolesarska karavana ima o trasi izjemno mešane občutke, še najbolje jih je strnil francoski kolesar Benoit Cosnefroy, ki je v pogovoru za francoski časnik L'Equipe dejal, da je človek, ki je zrisal traso za svetovno prvenstvo, čudak. "Verjetno je bil pijan in mu nihče ni povedal, da je v svojem deliriju pretiraval," je ocenil član ekipe AG2R Citroën.

Slovenske barve bodo poleg Tadeja Pogačarja, ki bo nastopil prvič po francoskem Touru, ki ga je končal z dvema etapnima zmagama, belo majico najboljšega mladega kolesarja in drugim mestom v skupni razvrstitvi, branili še Domen Novak (UAE), Luka Mezgec (Jayco AlUla), Matevž Govekar (Bahrain-Victorious), ki se je pravkar vrnil z Dirke po Poljski, Kristijan Koren, Tilen Finkšt (oba člana Adrie Mobil), Jaka Primožič (Hrinkow Advarics) in Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic).

Slovensko ekipo bo vodil selektor Uroš Murn, ki bo zelo pogrešal Primoža Rogliča in Jana Tratnika, ki se v Tignesu pripravljata na špansko Vuelto, in Mateja Mohoriča, ki je ocenil, da na prvenstvu nima možnosti za vidnejši rezultat. "Res je, nimamo tako močne ekipe, kot jo imajo najboljše reprezentance. Ampak verjamem, da se bomo temu prilagodili. Tu imamo tekmovalce z izkušnjami ter dobre kolesarje iz kontinentalnih ekip za takšne kriterijske kroge, zato mislim, da bomo nadoknadili to razliko," je prepričan selektor.

Tadej Pogačar Glasgow SP 2023 | Foto: Kolesarska zveza Slovenije Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Največ favoritov v belgijskih dresih

Nesporni favoriti za naslov svetovnega prvaka so kolesarji belgijske reprezentance na čelu s svetovnim prvakom Remcom Evenepoelom, Woutom van Aertom in najboljšim sprinterjem letošnjega Toura Jasperjem Philipsenom. Med favoriti visoko kotirata tudi svetovni prvak v ciklokrosu, Nizozemec Mathieu van der Poel, ki zaradi izjemnega obvladovanja kolesa na trasi, polni zavojev, najbrž ne bo imel težav, in svetovni prvak iz leta 2019 Mads Pedersen, ki bo v izbrani vrsti Danske imel še dva močna kolesarja Kasperja Asgreena in Mattiasa Skjelmoseja, ne pa zmagovalca Toura Jonasa Vingegaarda, ki se je nastopu na prvenstvu odpovedal.

Kot je že tradicija, kolesarji na svetovnem prvenstvu nimajo radijskih povezav, kar je pogosto recept za nepredvidljive scenarije.

Naslov svetovnega prvaka brani Belgijec Remco Evenepoel. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Naslov svetovnega prvaka brani Belgijec Remco Evenepoel. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pogačar pričakuje zelo težko in selektivno dirko

Pogačar, ki je v Glasgow po težavah z letalskimi povezavami pripotoval šele v petek ponoči, pričakuje zelo težko in selektivno dirko, mavrično majico, ki jo svetovni prvak nosi na vseh dirkah do prihodnjega svetovnega prvenstva, pa označil za enega svojih glavnih ciljev v karieri. Naslov svetovnega prvaka je namreč ena redkih lovorik, ki je 24-letni Gorenjec v svoji zbirki še nima. Do zdaj je bil v članski kategoriji najvišje uvrščen leta 2019, na svojem prvem nastopu med elito, ko je v deževnih razmerah v Yorkshiru na britanskem otoku osvojil 18. mesto.

Tadej Pogačar Glasgow SP 2023 | Foto: Kolesarska zveza Slovenije Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Pogačarjev nastop na svetovnem prvenstvu nikoli ni bil vprašljiv

"Vsako leto je podobno. Gre za največjo enodnevno dirko sezone, le da tokrat v nekoliko drugačnem obdobju, takoj po Touru. Upam na dobre noge. Trasa je zelo zapletena in zahtevna, zato bo dirka zelo selektivna. Mislim, da bo zelo zanimivo. Vesel sem, da sem lahko na startu z državno reprezentanco," je v izjavi za Kolesarsko zvezo Slovenije povedal Tadej Pogačar, ki je zaradi poznega prihoda v Glasgow ostal brez uradnega ogleda trase.

Dejal je, da njegov nastop na svetovnem prvenstvu nikoli ni bil vprašljiv: "Ne, dileme ni bilo. Hitro po Touru sem se odločil, pravzaprav sem že med Tourom nekako vedel, da bom dirkal tudi na svetovnem prvenstvu."

Tudi počutje in pripravljenost sta na primerni ravni, zagotavlja: "V redu sem, roka je tudi že kar v redu. Mislim in upam, da sem pripravljen. To bomo videli jutri po nekaj krogih. Nato sledi še kronometer naslednji teden, in zagotovo bo pestro," je še dodal drugouvrščeni z nedavno končane Dirke po Franciji.

"Noge se lahko vrtijo po Touru, pomembna pa sta pripravljenost v glavi in to, kako vse skupaj kompenziraš po tritedenski dirki. Imel sem nekaj dobrih treningov, poskusil bom čim bolj uživati na kolesu," si želi zmagovalec 62 dirk v karieri, od tega desetih enodnevnih.

V slovenski zbirki kolesarskih odličij s svetovnih prvenstev sta za zdaj le dve medalji − srebro Primoža Rogliča s kronometra v Bergnu na Norveškem leta 2017 in bron Andreja Hauptmana na cestni dirki v Lizboni na Portugalskem leta 2001.

Preberite še:

Tadej Pogačar Slovenija SP
Sportal Tadej Pogačar hrepeni po mavrični majici #video
Tadej Pogačar
Sportal Murn: Daljša in težja kot bo dirka, več možnosti ima Pogačar
Gal Glivar
Sportal Mladi slovenski kolesar na preizkušnji pri Pogačarjevi ekipi
Lokostrelstvo
Sportal Dva Slovenca do osmine finala na SP

 

Ne spreglejte