Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 5. 2023,
13.30

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

Dirka po Italiji Tadej Pogačar Tadej Pogačar Remco Evenepoel

Petek, 19. 5. 2023, 13.30

11 mesecev, 1 teden

Evenepoelov šef razkril letošnji program dirk, kaj bo s Tourom in Vuelto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
Remco Evenepoel | Remco Evenepoel letos še ne bo nastopil na Dirki po Franciji.  | Foto Reuters

Remco Evenepoel letos še ne bo nastopil na Dirki po Franciji.

Foto: Reuters

Patrick Lefevere, direktor ekipe Soudal Quick-Step, je v pogovoru za belgijski medij  Nieuwsblad povedal, da je bil test na covid-19 glavnega zvezdnika njegove ekipe Remca Evenepoela v četrtek končno negativen, in razkril njegov program dirk za nadaljevanje sezone.

Belgijski kolesar Remco Evenepoel, ki je v nedeljo zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus odstopil z Dirke po Italiji, je bil v četrtek negativen. "Mislimo, da je bil vsega skupaj bolan pet dni. Simptomi so bili najmočnejši v torek, poleg velike utrujenosti je imel še glavobol in boleče grlo. Zdaj se počuti bolje. Počival bo še ta konec tedna, v začetku prihodnjega tedna pa bomo opravili testiranje srčne mišice," je v pogovoru za belgijski Nieuwsblad povedal šef ekipe Soudal Quick-Step Patrick Lefevere.

Razkril je še, da Evenepoela letos ne bomo videli ne na Dirki po Franciji (od 1. do 23. 7.) ne na španski Vuelti (od 26. 8. do 17.9.), se bo pa spet osredotočil na nastop na svetovnem prvenstvu v Glasgowu na Škotskem (od 5. do 13. 8.), kjer bo branil naslov na cestni preizkušnji.

Potrdil je, da bo Evenepoel nastopil tudi na državnem prvenstvu Belgije v vožnji na čas (22. 6.) in na cestni dirki (25. 6.), potem pa je koledar še nekoliko ohlapen. "Razmišljali smo tudi o nastopu na Kriteriju po Dofineji (od 4. do 11. 6.), a je za to še prezgodaj," je ocenil Lefevere.

Zatrdil je, da Evenepoela letos zagotovo še ne bomo videli na najpomembnejši dirki sezone, na Dirki po Franciji. Razlog? "Če tam ne bo blestel, bodo nekateri nanj streljali z bazukami," je bil spet slikovit Lefevere, ki je znan po tem, da vedno govori brez dlake na jeziku. Svetovni prvak prav tako ne bo nastopil na Vuelti. "Remco je že zmagal na Vuelti, kar pomeni, da se nihče ne bi zadovoljil s čim drugim. Poleg tega bi dirka spet terjala zelo težke in specifične priprave," je dejal.

Evenepoel bo namesto na še eni tritedenski dirki v tej sezoni raje nastopil na enodnevnih dirkah ali krajših etapnih preizkušnjah, kot so Dirka po Britaniji (od 3. do 10. 9.), Clasica San Sebastian (29. 7.), kanadski klasiki za Veliko nagrado Quebeca (8. 9.) in Veliko nagrado Montreala (10. 9.), sezono pa bo sklenil na zadnjem spomeniku sezone, na dirki po Lombardiji (7. 10.).

Preberite še:

Giro Pinot
Sportal Po številnih napadih Pinota zmaga v roke Rubiu, na vrhu brez sprememb
Dirka po Italiji
Planet TV Miren dan in brez novih težav na dvanajsti etapi Gira #video
Tadej pogačar
Sportal Na današnji dan (19. maj) ...
Sportal Belgijec v slogu košarkarjev poskušal razveseliti strojevodjo na Giru #video
Nico Denz
Sportal Denz se veseli največje zmage v karieri, Roglič do cilja brez težav
Ne spreglejte