SiolNET. Sportal Kolesarstvo
8,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dirka po Franciji, 12. etapa (Briancon–Alpe d'Huez, 165,1 kilometra)

Pogačar poskusil z napadoma, a je Vingegaard ubranil rumeno majico, zmaga Pidcocku

8,98

termometer

tadej Pogačar, TDF22 | Tadej Pogačar se je prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. | Foto: Reuters
Tadej Pogačar se je prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Foto: Reuters

Zmagovalec 12., kraljevske etape 109. Dirke po Franciji je Britanec Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers), Tadej Pogačar (UAE Emirates) je bil danes peti, a proti vodilnemu Dancu Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma) ni pridobil časa, se je pa prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Med najboljše pa se je po hudi nesreči na Dofineji leta 2019 spet vrnil britanski veteran Chris Froome (Israel - PremierTech), štirikratni zmagovalec Toura je bil danes tretji.

Prve etapne zmage na svojem prvem Touru se je veselil mladi Britanec Pidcock, sicer aktualni olimpijski prvak v gorskem kolesarstvu, nosilec zlate medalje v olimpijskem krosu iz Tokia 2021, pa tudi aktualni svetovni prvak v ciklokrosu. Drugi je bil Južnoafričan Louis Meintjes (Intermarche – Wanty – Gobert – Materiaux). Epska vrnitev med najboljše je uspela veteranu Froomu, do sprememb pa je prišlo tudi v skupnem seštevku.

"Na prvem Touru že prva etapna zmaga, ni slabo"

​​​​​​​"Ni slabo, kajneda?" | Foto: Reuters ​​​​​​​"Ni slabo, kajneda?" Foto: Reuters "Ni slabo, kajneda? Tudi če ničesar več ne storim na tej dirki, četudi vsak dan odpadem iz glavnine, mi je povsem vseeno. Na prvem Touru že prva etapna zmaga, ni slabo," je po etapi povedal Pidcock. "Ideja je bila, da bi se znašel v begu. Včeraj sem izgubil dovolj časa, da bi danes lahko imel več svobode. Vedel sem, da na vzponu na Galibier ne bi mogel pridobiti časa, na spustu pa mi je to uspelo, saj nihče ni preveč tvegal. Uspel sem se priključiti begu, naš načrt pa se je izšel do potankosti. To je bila ena najboljših izkušenj v cestnem kolesarstvu. Ko 'slalomiraš' med vsemi temi zastavami, ljudmi ... Tega ne moreš doživeti nikjer drugje kot na dirki po Franciji," je še dodal.

V tem se je Tadej Pogačar, ki je na zaključnem vzponu dneva, na Alpe d'Huez, poskušal z dvema napadoma na vodilnega Jonasa Vingegaarda, a se od Danca ni uspel oddaljiti. Ta tako ostaja v rumeni majici, medtem ko je Pogačar zdaj drugi z 2:22 zaostanka.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v cilj prišel na 27. mestu z 11:06 zaostanka, Jan Tratnik (Bahrain Victorious) na 96. (+ 28:58), Matej Mohorič (Bahrain Victorious) na 111. (+ 30:48) in Luka Mezgec (BikeExchange - Jayco) na 146. (+ 36:19).

Slovenske koelsarje so danes ob trasi bodrili številni slovenski navijači. | Foto: Jaka Lopatič Slovenske koelsarje so danes ob trasi bodrili številni slovenski navijači. Foto: Jaka Lopatič

​​​​​​​Jutrišnja 13. etapa od Bourg d'Oisansa do Saint-Etienna (192,6 kilometra) bo tranzicijska od Alp na poti do Pirenejev, ki bodo prihodnji teden odločili o zmagovalcu Toura. V petek pa bodo na svoj račun bržčas prišli ubežniki.

Dirka po Franciji, potek 12. etape:

Cilj: Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers) je zmagovalec kraljevske etape 109. Dirke po Franciji! Drugi je bil Louis Meitjes, tretji pa Chris Froome. Neilson Powless je bil četrti.

Skupina favoritov je ujela Cicconeja in Tadej Pogačar je sprintal za končno peto mesto in uspel, a Vingegaard je v cilj prišel takoj za njim.  

Izidi 12. etape:
1. Thomas Pidcock (VBr/Ineos Grenadiers) 4;55:24
2. Louis Meintjes (JAR/Intermarche – Wanty – Gobert – Materiaux) + 0:48
3. Chris Froome (VBr/Israel – PremierTech) 2:06
4. Neilson Powless (ZDA/EF Education First – EasyPost) 2:29
5. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) 3:23
6. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma)
7. Geraint Thomas (VBr/Ineos Grenadiers) isti čas
8. Enric Mas (Špa/Movistar) 3:26
9. Sepp Kuss (ZDA/Jumbo-Visma) isti čas
10. Giulio Ciccone (Ita/Trek Segafredo) 3:32

27. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma)                       11:06
96. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Victorious)                  28:58
111. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Victorious)                30:48
146. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange-Jayco)                  36:19

...

Skupni vrstni red (12/21):
1. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma) 46;28:46
2. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) 2:22
3. Geraint Thomas (VBR/Ineos Grenadiers) 2:26
4. Romain Bardet (Fra/Team DSM)                           2:35
5. Adam Yates (VBr/Ineos Grenadiers)                      3:44
6. Nairo Quintana (Kol/Arkea Samsic)                      3:58
7. David Gaudu (Fra/Groupama-FDJ)                         4:07
8. Tom Pidcock (VBr/Ineos Grenadiers)                     7:39
9. Enric Mas (Špa/Movistar)                               9:32
10. Aleksandr Vlasov (Rus/Bora-Hansgrohe)                 10:06
...
15. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma)                       21:37
82. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Victorious)                1;50:30
84. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Victorious)              1;54:55
119. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange - jayco)  2;22:16

1 km do cilja - Slovenca in Danca je spet ujel Geraint Thomas, medtem se Tom Pidcocok bliža cilju in veličastni zmagi.

1,2 km do cilja - Pogačar je skočil še enkrat! Spet mu tesno sledi le Jonas Vingegaard.

2 km do cilja - Pidcock še povečuje prednost pred zasledovalcema, favoriti ostajajo 3:40 za njim.

2,5 km do cilja - Prvi Pogačarjev napad je končan, Slovencu in Vingegaardu sta se spet priključila Geraint Thomas in Enric Mas, pa tudi Sepp Kuss.

3 km do cilja - Pogačar ima dovolj, skočil je mimo Kussa, z njim se je odpeljal tudi Jonas Vingegaard! Kolesarji se prebijajo skozi morje navijačev, Thomas Pidcock ima 33 sekund prednosti pred Meintjesom in 1:25 pred Froomom. Pogačar in Vingegaard sta 3:40 za vodilnim Britancem.

4 km do cilja - Sepp Kuss vleče Vingegaarda, zraven so le še Pogačar, Enric Mas, Geraint Thomas in Adam Yates. Pidcock se pelje zmagi naproti, vodi 3:57 pred skupino favoritov.

5 km do cilja - Pidcock vodi 25 sekund pred Meitjesom in 55 pred Froomom, skupina favoritov je 4:23 za vodilnim Britancem. Roglič je že opravil svoje, tempo zdaj narekuje Sepp Kuss. Pogačar sledi brez težav. Še en Francoz je v težavah, Romain Bardet komaj drži priključek s favoriti.

6 km do cilja - Kruijswijk je odpadel, zdaj skupino favoritov vleče Primož Roglič. Lucenko in Gaudu ne zmoreta držati silovitega ritma.

8,4 km do cilja - Van Aert je opravil svoje, Jumbo zdaj vleče Steven Kruijswijk. Roglič se vozi tik za Vingegaardom, tik za Zasavcem pa je Pogačar, ta ima ob sebi še Rafala Majko. Iz skupine favoritov pa je odpadel Aleksandr Vlasov. 

9 km do cilja - Wout van Aert vleče skupino favoritov, ta zdaj za vodilnim Pidcockom zaostaja le še 5:10. Pidcocku sledi Meintjes, tretji je danes odlični veteran Chris Froome. 

10,7 km do cilja - Powless je spet ujel priključek, potem pa je v napad skočil Tom Pidcock. Močno razredčena glavnina se je vodilnim približala na 5:25, Pogačar se še naprej vozi za vlakom Jumbo-Visme. Prežijo tudi kolesarji moštva Groupama FDJ s Thibatom Pinotom in Davidom Gaudujem, pa Ineosa z Geraintom Thomasom in Adamom Yatesom, Movistar je tudi še zraven, pa Nairo Quintana (Arkea Samsic) ...

12 km do cilja - V vodilni skupini je popustil Neilson Powless, 5:48 zadaj silovit tempo navija Jumbo-Visma, Pogačar pa se drži rumenega Vingegaarda.

13,8 km do cilja - Začel se je zaključni vzpon kraljevske etape! Vodilna peterica ga začenja 6:08 pred glavnino. Kaj pripravlja Tadej Pogačar?

15 km do cilja - Vsak čas se bo začel vzpon na Alpe d'Huez. V dolini je vroče, več kot 30 stopinj Celzija, še na vrhu obeh današnjih prelazov je bilo močno prek 20 stopinj Celzija.

Alpe d'Huez:

20 km do cilja - Vodilna peterica spet vozi več kot šest minut pred glavnino, medtem je ta že ujela Portugalca Oliveiro. Giulio Ciccone lahko danes teoretično prevzame pikčasto majico, za vodilnim v tem seštevku namreč zaostaja le še pet točk. Če bo na Alpe d'Huez najmanj peti, bo to zadostovalo za prevzem vodstva med najboljšimi hribolazci na dirki.

30 km do cilja - Tom Pidcock je na spustih prava zver, kolegi ubežniki mu le stežka sledijo, skupaj pa so prednost pred glavnino spet povečali na 5:20. Kolesarji se hitro približujejo zaključnemu vzponu etape Alpe d'Huez, ki se bo začel 13,8 kilometra pred ciljem.

52 km do cilja - Pidcock, Meintjes, Powless, Froome in Ciccone se v dolino spuščajo 55 sekund pred Goossensom in Perezom, 1:46 pred Schönbergerjem in Oliveiro ter 4:20 pred glavnino. Na čelu glavnine je domala ves čas neutrudni van Aert.

54,6 km do ciljaGiulio Ciccone (Trek Segafredo) je prvi prečkal Col de la Croix de Fer, glavnina se je medtem ubežnikom približala na 4:50.

Izidi gorskega cilja, Col de la Croix de Fer:
1. Ciccone 20 točk
2. Powless 15
3. Meintjes 12
4. Froome 10
5. Pidcock 8
6. Perez 6
7. Goossens 4
8. Schönberger 2

Vrstni red v boju za pikčasto majico: 1. Simon Geschke (Cofidis) 43 točk, 2. Pierre Latour (TotalEnergies) 35, 3. Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) 35, 4. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) 30 ...

58 km do cilja - Pidcock, Meintjes, Powless, Ciccone in Froome so se začasno otresli Oliveire, Pereza, Goossensa in Schönbergerja, ohranjajo pa še slabih šest minut in pol prednosti pred glavnino. Vodilni imajo še štiri kilometre do vrha klanca Col de la Croix de Fer.

Tadej Pogacar, UAE Emirates, TDF22, Köbenhaven Sportal Tudi Pogačarjev šef zaradi okužbe zapustil Tour

62 km do cilja - Na najdaljšem klancu dneva ni kakšnega dramatičnega dogajanja, prednost ubežnikov počasi kopni in je zdaj le še 6:27 pred glavnino, povsem drugače pa bo na zaključnem vzponu etape, na Alpe d'Huezu, kjer se že od jutra zbirajo navijači. Tam je že zdaj prava zabava, slovenski kolesarji pa lahko računajo na močno podporo številnih navijačev iz Slovenije. 

To je "slovenski ovinek" na vzponu na Alpe d'Huez:

 

68 km do cilja - Kolesarji imajo še dobrih 13 kilometrov do vrha drugega klanca dneva, glavnina vozi 6:58 za ubežniki, na čelu glavnine so kolesarji Jumbo-Visme, ob Rogliču pa se vozi tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious).

76 km do cilja - Prednost vodilnih je narasla na 7:17, na klancu stika z glavnino ne morejo več držati sprinterji, zaostali so tudi Slovak Peter Sagan, Avstralec Caleb Ewan, Nizozemec Fabio Jakobsen ...

83 km do cilja – Kolesarji so začeli vzpon na Col de la Croix de Fer, vodilna deveterica 6:17 pred glavnino. Med ubežniki je v skupnem seštevku najvišje uvrščeni Pidcock, ki za rumenim Vingegaardom zaostaja 11 minut in 12 sekund.

89 km do cilja - Vodilna deveterica ima 5:25 prednosti pred glavnino. Kmalu se bo začel vzpon na Col de la Croix de Fer (najvišja kategorija, 29 kilometrov, povprečni naklon 5,2 odstotka).

TDF22, trasa 12. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Nove težave za Pogačarjeve
Zaradi okužbe s koronavirusom je dirko zapustil še vodja Pogačarjeve ekipe UAE Emirates, Španec Matxin Joxean Fernandez, poročajo mediji.

101 km do cilja - Vodilni skupini je nekoliko ušel Neilson Powless (EF - EasyPost), pridružil se mu je še Thomas Pidcock (Ineos Grenadiers), ki naravnost blesti na spustih. Vodilna skupina je malce razpadla, zaostanek glavnine pa je presegel štiri minute.

104 km do cilja - Spust je kolesarjem prekinil krajši vzponček na Telegraphe, spust se zdaj nadaljuje, Froome in Pidcock pa sta že ujela vodilno skupino. Deveterica ima zdaj že 3:45 prednosti pred glavnino.

109 km do cilja - V vodstvu je zdaj skupina sedmih kolesarjev (Perez, Powless, Ciccone, Meintjes, Oliveira, Goossens in Schönberger), kmalu jih bo devet, vsak čas jo bosta namreč ujela še Froome in Pidcock. Zaostanek glavnine je narasel na 3:33.

113 km do cilja - Britanski dvojec Froome - Pidcocok se je na vratolomnem spustu vodilnim približal na manj kot minuto (55 sekund), glavnina, na čelu katere tempo ves čas diktira Jumbo-Visma, pa vozi 2:30 za vodilnim kvartetom. 

123 km do cilja - Perezu so se priključili Powless, Ciccone in Meintjes, pred Pidcockom in Froomom imajo 1:18 prednosti, pred glavnino pa 1:56. Primož Roglič se vozi s kolegi iz Jumbo-Visme na čelu glavnine, Tadej Pogačar se še skriva, a je nekje v ospredju glavnine.

125 km do cilja - Na spustu se je glavnini oddaljil še Britanec Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) in zdaj lovi ter tudi že prehiteva kolesarje pred seboj. Glavnina sicer vozi 1:55 za vodilnim Francozom.

131,9 km do cilja - Anthony Perez je prvi prečkal Col du Galibier, 26 sekund za njim trojica Powless, Ciccone in Mentjes, nekaj za njimi še preostali člani prvotne ubežne skupine, pa Froome 1:40 za vodilnim Francozom, glavnina pa 1:54 za vodilnim.

Izidi gorskega cilja najvišje kategorije (HC), Col du Galibier (2.642 m. n. v.):
1. Perez 20 točk
2. Ciccone 15
3. Meintjes 12
4. Powless 10
5. Oliveira 8
6. Schönberger 6
7. Goossens 4
8. Louvel 2

Vrstni red v boju za pikčasto majico: 1. Simon Geschke (Cofidis) 43 točk, 2. Pierre Latour (TotalEnergies) 35, 3. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) 30, 4. Warren Barguil (Arkéa-Samsic) 30, 5. Anthony Pérez (Cofidis) 20, 6. Tadej Pogačar (UAE Emirates) 18 ...

134 km do cilja - Iz glavnine se je v lov za ubežniki podal britanski veteran Chris Froome (Israel PremierTech), štirikratni zmagovalec Dirke po Franciji. Vodilnemu Perezu zdaj sledijo le še Powless, Meintjes in Ciccone, preostali kolesarji iz prvotne ubežne skuipine so popustili in so nekje pred glavnino.

135 km do cilja - Perez ima do vrha Galibierja še tri kilometre, vozi pa 18 sekund pred sedmerico zasledovalcev in dobri dve minuti pred glavnino. Kolesarji so že nad dva tisoč metri nadmorske višine, temperatura ozračja pa je še vedno več kot 25 stopinj Celzija. Skupina z Rogličem ni dolgo vztrajala pred glavnino.

TDf22, 12. etapa | Foto: Reuters Foto: Reuters

137 km do cilja - Ciccone in Meintjes sta ujela vodilne, v solo napad pa je šel Francoz Anthony Perez. Glavnina zdaj vozi 1:23 za čelom dirke.

TDF22, trasa 12. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

139 km do cilja - Šesterica vodilnih ima še 6,7 kilometra do vrha prvega vzpona dneva, vozi 39 sekund pred Cicconejem, ki se mu je pridružil še Južnoafričan Louis Meintjes (Intermarche), iz glavnine pa je spet skočila večja skupina kolesarjev, med katerimi je spet tudi Primož Roglič. Sonce je posušilo cesto, kar je dobra novica za tekmovalce pred hitrim, dolgim in nevarnim spustom z Galibierja. Na čelu glavnine je ves čas Wout van Aert, njegovega kolesa se kot klop drži rumeni Jonas Vingegaard.

143 km do cilja – Vodilno šesterico zdaj lovi Giulio Ciccone (Trek Segafredo), vozi 45 sekund za njo. Za Italijanom se je podalo še nekaj kolesarjev, glavnina pa zdaj vozi mirno, 1:47 za vodilnimi.

147 km do cilja - Zdaj je v ospredju spet samo še bežeča šesterica, glavnina je spet strnjena.

148 km do cilja - Glavnini je nekoliko pobegnila še večja skupina kolesarjev, v kateri so tudi Primož RogličRigoberto Uran, Thibaut Pinot, Tom Pidcock ... Vodilna šesterica ima zdaj le še 1:12 prednosti pred zasledovalci. Pogačar se vozi nekje v sredini močno razpotegnjene glavnine.

149 km do cilja - Klanec postaja vse bolj strm, prednost vodilne šesterice pa je padla na 1:40.

153 km do cilja - Kolesarji so prevozili edini leteči cilj v današnji etapi, iz glavnine se je v boj za nekaj točk izstrelil Belgijec Wout van Aert (Jumbo-Visma), nosilec zelene majice. Ubežniki imajo 1:50 prednosti pred glavnino.

Izidi letečega cilja, Le Monetier-Les-Bains:
1. Gossens 20 točk
2. Oliveira 17
3. Louvel 15
4. Schönberger 13
5. Powless 11
6. Perez 10
7. Van Aert 9
8. Jorgenson 8
9. Philipsen 7
10. Froome 6
11. Gougeard 5
12. latour 4
13. Woods 3
14. Pinot 2
15. Meintjes 1

V boju za zeleno ima zdaj Van Aert 313 točk, drugi je Fabio Jakobsen (QuickStep) s 155, tretji pa Pogačar s 148.

154 km do cilja - Glavnina je popustila, šesterica se vzpenja na Galibier 1:50 pred zasledovalci. Začetek vzpona je položen.

157 km do cilja - Nelson Oliveira (Por/Movistar), Anthony Perez (Fra/Cofidis), Kobe Goossens (Bel//Intermarche), Matis Louvel (Fra/Arkea Samsic) in Sebastian Schönberger (Avt/B&B Hotels - KTM) so ujeli Američana, šesterica zdaj vozi 25 sekund pred glavnino.

160 km do cilja - Powless vozi nekaj deset metrov pred peterico zasledovalcev, v glavnini vlada nervoza, prišlo je tudi do padca, na tleh so se znašli Steven Kruijswijk, Yves Lampaert in Kristian Sbaragli.

13.18 (165,1 km do cilja) - 12. etapa 109. Toura se je začela! Kolesarje že takoj po startu čaka vzpon na Galibier, a z druge strani, kot so ga prekolesarili včeraj. Takoj po startu je napadel Američan Neilson Powless (EF - EasyPost).

Start: Ob 13.05 so se bodo kolesarji v Brianconu podali na zaprto vožnjo, ob 13.20 se bo kraljevska etapa letošnjega Toura začela tudi zares. Že na startu je več kot 27 stopinj Celzija, kolesarje čaka še en vroč dan. Je pa pred startom deževalo, cesta je še mokra.

Pogačar: Pripravljen sem na boj
"Dobro se počutim, dobro sem spal. Včeraj sem videl Urško, kar mi je dalo veliko energije, pripravljen sem na boj. Nisem nervozen, mislim, da so moji tekmeci bolj, upam, da bom imel danes dobre noge," je pred startom povedal Tadej Pogačar.

Do zdaj je z dirke odstopilo 17 kolesarjev, dva včeraj. Startno listo bi moralo danes torej podpisati 159 tekmovalcev.

Danes je v Franciji državni praznik, Dan Bastilje, zato bodo posebej motivirani francoski kolesarji, ampak kot je pred etapo dejal Američan Neilson Powless: "Prav vsak v pelotonu si želi prvi prikolesariti na Alpe d'Huez."

Tadej Pogačar TDF 2022 11. etapa Sportal Verjamejo, kot verjame slovenski šampion #video

Pred etapo

Dan po izjemno naporni gorski etapi je na Touru na vrsti še kraljevska 12. etapa. Tudi danes se bodo morali kolesarji povzpeti na Col du Galibier, z 2.642 metri nadmorske višine najvišjo točko letošnje francoske pentlje, le da z druge strani. A 23 kilometrov dolg klanec s 5,1-odstotnim povprečnim naklonom bo šele prvi preizkus dneva, vrh Galibierja tekmovalce čaka že na 33. kilometru etape, ki se bo začela v Brianconu.

TDF22, trasa 12. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Tadej Pogačar Sportal Pogačar po izgubi rumene majice ne išče maščevanja: Rad bi dal vse od sebe in ničesar obžaloval.

Skoraj takoj po spustu z Galibierja jih že čaka nov zahteven preizkus, vzpon na Col de la Croix de Fer, 29 kilometrov dolg vzpon s 5,2-odstotnim povprečnim naklonom, po ponovnem spustu v dolino pa le dobrih 11 kilometrov ravnine, preden bo na vzponu na mitski Alpe d'Huez (13,8 km pri kar 8,1 odstotka povprečnega naklona) končni obračun dneva med favoriti za skupno zmago.

Včeraj je imel najboljši kolesar sveta in dvakratni zmagovalec Toura Tadej Pogačar slab dan, ob številnih napadih številčnejših tekmecev, predvsem močne zasedbe Rogličevega moštva Jumbo-Visma, je pokazal, da je le človek, ne robot, ter se na zadnjem vzponu zlomil in proti zmagovalcu etape Jonasu Vingegaardu pridelal kar dve minuti in 22 sekund zaostanka v skupnem seštevku.

Danes bo spet kolesaril v beli majici najboljšega mladega kolesarja na dirki, rumeno vodilnega pa bo branil Danec. Obeta se še ena dramatična etapa, spet bo vroče, naporno, dobili pa bomo tudi odgovor na vprašanje, ali je imel 23-letni slovenski šampion s Klanca pri Komendi le slab dan ali je letos mora celo premagljiv.

Ob 13.05 se bodo kolesarji podali na zaprto vožnjo, ob 13.20 bo šlo zares, v cilju pa jih danes pričakujejo enkrat med 17.55 in 18.29.

van aert tamb Sportal Wout van Aert v zameno za pomoč navijača obdaril z zeleno majico #video Primož Roglič Sportal Roglič po dnevu napadov na rumeno majico: Izšlo se je bolje, kot smo si predstavljali

TDF22, trasa 12. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Skupni seštevek (11/21):

1. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma)                 41;29:59
2. Romain Bardet (Fra/Team DSM)                         + 2:16
3. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates)                  2:22
4. Geraint Thomas (VBr/Ineos Grenadiers)                  2:26
5. Nairo Quintana (Kol/Arkea Samsic)                      2:37
6. Adam Yates (VBr/Ineos Grenadiers)                      3:06
7. David Gaudu (Fra/Groupama-FDJ)                         3:13
8. Aleksandr Vlasov (Rus/Bora-Hansgrohe)                  7:23
9. Aleksej Lucenko (Kaz/Astana Qazaqstan)                 8:07
10. Enric Mas (Špa/Movistar)                               9:29
...
14. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma)                       13:54
82. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Victorious)                1;24:55
84. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Victorious)              1;27:30
113. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange-Jayco)                1;49:20

...

Nosilci majic:

Rumena: Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma)

Zelena: Wout van Aert (Bel/Jumbo-Visma)

Pikčasta: Simon Geschke (Nem/Cofidis)

Bela: Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates)

TDF22, trasa 12. etape | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Preberite še:

Jonas Vingegaard Sportal Vingegaard do etapne zmage in prevzema rumene majice, Pogačar na robu svojih moči #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin