Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2022,
17.09

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

kajak Hokejska Zveza Slovenije SP v hokeju 2022

Sreda, 18. 5. 2022, 17.09

1 leto, 11 mesecev

uradno soglasje

Zelena vladna luč HZS za organizacijo SP, kajakaški zvezi pa za EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Stožice hokej | Vlada je na dopisni seji HZS dala že prej dogovorjeno soglasje za že pred dnevi uradno napovedano kandidaturo za svetovno prvenstvo elitne divizije hokeja leta 2023. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Vlada je na dopisni seji HZS dala že prej dogovorjeno soglasje za že pred dnevi uradno napovedano kandidaturo za svetovno prvenstvo elitne divizije hokeja leta 2023.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji uradno dala soglasje Hokejski (HZS) in Kajakaški zvezi Slovenije za organizacijo svetovnega oziroma evropskega prvenstva, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Stožice, SP v hokeju 2012
Sportal Hokejska elita v Ljubljani? "Izredne razmere zahtevajo izredne odločitve."

Vlada je na dopisni seji HZS dala že prej dogovorjeno soglasje za že pred dnevi uradno napovedano kandidaturo za svetovno prvenstvo elitne divizije hokeja leta 2023, ki bi potekalo na Madžarskem in v Sloveniji.

"Z naše strani imamo tako soglasje s strani sedanje vlade kot načelni ustni dogovor s predstavniki bodoče vlade, imamo pa pisno potrdilo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da popolnoma podpira našo organizacijo," je finančno plat projekta pred desetimi dnevi orisal Rakovec.

Slovenci in Madžari so namreč uradno predstavili skupno kandidaturo 8. maja oziroma zadnji dan svetovnega prvenstva divizije I (skupina A), ki sta ga državi končali na prvih dveh mestih in se uvrstili rang višje.

slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Rakovec
Sportal Slovenci in Madžari uradno predstavili skupno kandidaturo za SP elite

Eno predtekmovalno skupino bi organizirali v Ljubljani, v dvorani Stožice, kjer je bilo pred desetimi leti že prvenstvo divizije I. V Sloveniji pa bi bili še dve četrtfinalni tekmi. Druga skupina bi bila v Budimpešti, kjer bi bili poleg dveh četrtfinalnih tekem še obe polfinalni in finalna, saj imajo Madžari precej večjo dvorano.

Svetovno prvenstvo elite v hokeju bi sicer moralo prihodnje leto potekati v Sankt Peterburgu, po odločitvi Mednarodne hokejske zveze, da zaradi ruske invazije na Ukrajino Rusiji odvzame organizacijo, pa sta se Slovenija in Madžarska odločili za skupno kandidaturo.

V boj za SP 2023 bosta po vsej verjetnosti šli še Finska in Latvija. Na Finskem prvenstvo poteka že letos, potem ko je tudi Belorusija kot ruska zaveznica izgubila organizacijo SP zaradi vojne v Ukrajini.

Žiga Jeglič MVP
Sportal "Prvenstvo elite doma? To bi bilo super! Fenomenalno za naš hokej in za hokej v regiji."

Leta 2024 pa bi organizacijo evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah utegnil prevzeti Tacen, ki ima zdaj prosto pot za vložitev kandidature pri Mednarodni kajakaški zvezi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Leta 2024 pa bi organizacijo evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah utegnil prevzeti Tacen, ki ima zdaj prosto pot za vložitev kandidature pri Mednarodni kajakaški zvezi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Leta 2024 pa bi organizacijo evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah utegnil prevzeti Tacen, ki ima zdaj prosto pot za vložitev kandidature pri Mednarodni kajakaški zvezi. Tacen je nazadnje EP gostil leta 2017, pred tem pa še leta 2005.

V izjavi po dopisni seji so z ministrstva sporočili, da bi se organizacija v primeru uspešne hokejske kandidature sofinancirala skladno z letnim programom športa v Republiki Sloveniji za leto 2023, kajakaška pa za leto 2024.

Švedska FInska SP v hokeju
Sportal Švedi v poslastici po loteriji premagali Fince, Švicarji ostajajo stoodstotni
Latvija SP hokej
Sportal Latvijci pripravljeni s Finci gostiti elito 2023
Slovenija Južna Koreja Hokej Reprezentanca
Sportal Kapetan potrebuje čas: Treba je ohladiti glavo in dobro premisliti
Rok Tičar
Sportal Najboljša priprava na elito? "Imeti čim daljšo sezono v klubu."
Ne spreglejte