Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2020,
18.15

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Natisni članek

liga EBEL HK Olimpija Miha Butara Christian Feichtinger

Ponedeljek, 25. 5. 2020, 18.15

3 leta, 7 mesecev

vodstvo tekmovanja želi 12 klubov, Ljubljančani še upajo na prihodnjo sezono

Olimpija že letos v EBEL? "Tudi to je mogoče."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

HK Olimpija HDD Jesenice | V Ljubljani že dlje časa ponavljajo, da želijo tekmovati na višji ravni. S slovesom Znojma so znova oživele govorice, da bi se lahko vrnili že v prihajajoči sezoni. | Foto Grega Valančič/Sportida

V Ljubljani že dlje časa ponavljajo, da želijo tekmovati na višji ravni. S slovesom Znojma so znova oživele govorice, da bi se lahko vrnili že v prihajajoči sezoni.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Vodstvo HK SŽ Olimpija je v zadnjih letih večkrat izrazilo zanimanje za vrnitev Ljubljane v razširjeno avstrijsko prvenstvo, a je vselej ostalo zgolj pri pobožnih željah. Po slovesu Znojma od lige EBEL Olimpijina vrata za pridružitev tekmovanju v prihodnji sezoni še niso zaprta, kar sta potrdila tako vodja tekmovanja Christian Feichtinger kot klub.

Orli Znojmo
Sportal Koronakriza udarila: poslavljajo se od lige EBEL

Slovenski predstavnik je v ligi EBEL zadnjič nastopal v sezoni 2016/17, po kateri se je obubožana HDD Olimpija poslovila od tekmovalnih zemljevidov, pozneje pa klavrno končala v stečajnem postopku.

Za nadaljevanje članskega hokeja Olimpije od takrat skrbijo pri novem pravnem subjektu HK SŽ Olimpija. Ta zadnja tri leta nastopa v Alpski ligi, v kateri je lani osvojil naslov prvaka, nikoli pa ni skrival želje po napredovanju v kakovostnejše tekmovanje.

Vodstvo kluba, s predsednikom Miho Butaro na čelu, je večkrat poudarilo, da si želijo nastopati v kakovostnejšem tekmovanju od Alpske lige, a je vselej ostalo le pri željah. Tudi po predčasno končani sezoni se je zdelo, da bodo zeleno-beli na ligo EBEL (v prihodnje bo nosila novo ime) morali še nekoliko počakati. A morda precej manj, kot se je zdelo še pred tedni.

HDD Olimpija je v ligi EBEL igrala med letoma 2007 in 2017, nato sta sledila poenostavljena prisilna poravnava in stečajni postopek. | Foto: Sportida HDD Olimpija je v ligi EBEL igrala med letoma 2007 in 2017, nato sta sledila poenostavljena prisilna poravnava in stečajni postopek. Foto: Sportida

Ivo Jan
Sportal Ivo Jan: Z Jesenicami se ne obremenjujem, osredotočam se na svojo ekipo

Slovo Znojma, prihod Olimpije? HK Olimpija Pustertal | Foto: Eva Brili Grebenar Foto: Eva Brili Grebenar

Iz lige EBEL, ki se ji je pridružil slovaški iClinic Bratislava, se je zaradi pandemije novega koronavirusa in posledično močno znižanega proračuna po devetih sezonah poslovil češki klub Znojmo.

Tekmovanje bi tako ob predpostavki, da sprememb ne bi bilo, znova delovalo z lihim številom udeležencev (11), čeprav si vodstvo odkrito želi sodega števila. Tako so znova oživele govorice, da je najbližje 12. mestu prav HK SŽ Olimpija, pri kateri so sicer oddali prijavo za igranje v Alpski ligi.

Po naših podatkih je vodstvo ljubljanskega kluba v resnih pogovorih z vodstvom lige EBEL za sodelovanje v tekmovanju že v sezoni 2020/21.

Na sestanku pretekli petek je ob vodstvih obeh strani sodelovalo še vodstvo Hokejske zveze Slovenije in novega generalnega sponzorja tekmovanja bet-at-home. Novi pogovori naj bi sledili v torek.

Jure Sotlar
Sportal V Tivoliju se jim je uresničila želja: Otrok Olimpije se vrača

Trije klubi vrnitvi naj ne bi bili naklonjeni

Olimpija mora ob vodstvu tekmovanja, ki naj bi bilo naklonjeno vrnitvi slovenske prestolnice na EBEL-ligaško sceno, o tem prepričati dve tretjini klubov. Vsi so obveščeni o želji Olimpije, a trije po naših informacijah zaradi dogodkov iz preteklosti (propada tako HK Jesenice kot HDD Olimpija) in nezaupanja niso naklonjeni vrnitvi Ljubljančanov, ostali naj bi jo večinoma podpirali.

Odločitev o tem, ali bo Olimpiji že v prihajajoči sezoni uspelo stopiti tekmovalno stopnico višje, bi se lahko zavlekla globoko v junij, če klubske podpore ne bo, bo to znano že prej.

Pri Olimpiji so naznanili novo podaljšanje z enim od hokejistov mladega vala. Tudi v prihodnji sezoni bo član Ljubljančanov 21-letni napadalec Mark Sever.

Trije klubi lige EBEL niso naklonjeni vrnitvi zmajev. Olimpija med 11 moštvi potrebuje dvotretjinsko večino. | Foto: Sportida Trije klubi lige EBEL niso naklonjeni vrnitvi zmajev. Olimpija med 11 moštvi potrebuje dvotretjinsko večino. Foto: Sportida

Rusija navijači
Sportal Ruse prestavili k Belorusom. Spremenjen celinski pokal "na poti" v Ljubljano?

Butara: Stalno smo v stiku

Predsednik Olimpije Miha Butara je potrdil, da se z vodstvom lige EBEL resno pogovarjajo o vrnitvi že v prihodnji sezoni. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Predsednik Olimpije Miha Butara je potrdil, da se z vodstvom lige EBEL resno pogovarjajo o vrnitvi že v prihodnji sezoni. Foto: Žiga Zupan/Sportida O tem, ali je res še kaj možnosti, da prenovljena Hala Tivoli že v prihodnjih mesecih znova dočaka EBEL, smo vprašali predsednika Olimpije Butaro, ki je potrdil le, da se o tem pogovarjajo: "Da. Z ligo EBEL komuniciramo, nenehno se pogovarjamo o tem, kakšne so možnosti za letos in za naprej. Obstaja možnost, da se pridružimo že letos, smo stabilni, ali tudi prihodnje leto."

Butara je ob tem dejal, da bi jim uspelo zagotoviti ustrezen proračun (obstoječi sponzorji naj bi ostali, obetajo pa si še novo pomoč), o igralskem kadru pa dodal, da bi zdajšnji zasedbi (velik del kadra, s katerim so podaljšali sodelovanje, predstavljajo manj izkušeni igralci) poskušali dodati še kakšnega reprezentanta in nekaj tujcev.

Želijo si lige z 12 ekipami

Da bi v tekmovanju znova lahko zavel slovenski veter, je za Kronen Zeitung potrdil tudi vodja tekmovanja Christian Feichtinger: "Naš cilj je, da bi sezono začeli z 12 ekipami in Slovenci si želijo vrnitve." Avstrijec je ob tem dodal, da se z Olimpijo nadaljujejo konkretni pogovori, a da morajo najprej izpolniti vse zahteve in da ne bodo "hiteli za vsako ceno".

Vodja tekmovanj v ligi EBEL Christian Feichtinger je potrdil, da obstaja možnost vrnitve nove Olimpije že v prihodnji sezoni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vodja tekmovanj v ligi EBEL Christian Feichtinger je potrdil, da obstaja možnost vrnitve nove Olimpije že v prihodnji sezoni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Če se Olimpiji, pri kateri bi nekateri pred vrnitvijo v EBEL raje počakali še eno sezono (tako zaradi proračuna kot kadra), načrt ne bo izšel, bo vztrajala v Alpski ligi, v kateri bodo igrali tudi večni tekmeci z Jesenic.

Preberite še:

Luciano Basile
Sportal Zadnje podprvake bo vodil prekaljeni trenerski maček, zmaji podaljšujejo

 

 

Ne spreglejte