Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2020,
19.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

Koronavirus Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Petek, 6. 3. 2020, 19.30

1 leto

prekinitev prvenstva vsaj do 16. marca

Koronavirus: nič ne bo z napovedanim začetkom četrtfinala Alpske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Jesenice - Olimpija | Hokejisti Olimpije in Jesenic bi morali v soboto začeti četrtfinale Alpske lige, a so vse aktivnosti v ligi do 16. marca ustavljene. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Olimpije in Jesenic bi morali v soboto začeti četrtfinale Alpske lige, a so vse aktivnosti v ligi do 16. marca ustavljene.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Vodstvo Alpske hokejske lige se je zaradi koronavirusa odločilo prekiniti prvenstvo do 16. marca, zato so vse načrtovane četrtfinalne tekme, ki bi se morale začeti v soboto, do nadaljnjega odpovedane.

Jesenice - Olimpija
Sportal Jeseničani izbrali Asiago in Olimpiji prepustili Ritten

Osem moštev, polovica iz Italije, kjer je vse več ljudi okuženih s koronavirusom, (HDD Sij Acroni Jesenice, HK SŽ Olimpija, Pustertal, Cortina, Ritten, Asiago, Feldkirch in Red Bull Salzburg II) bi moralo v soboto začeti končnico Alpske lige, a bo na začetek četrtfinala treba počakati.

Upravni odbor Alpske lige se je po današnjih pogovorih, upoštevajoč trenutno dogajanje v povezavi s koronavirusom, odločil preklicati prve štiri igralne dni četrtfinala. Vse aktivnosti do 16. marca so tako prekinjene.

O nadaljevanju prvenstva se bo vodstvo tekmovanja odločilo v petek, 13. marca, ko bo več znanega tudi o nadaljnjem sistemu tekmovanja. Liga bi se lahko najhitreje nadaljevala nadaljevala 17. marca.

Olimpija se seli v Zalog

Olimpija bi morala v soboto in nedeljo v dvorani Tivoli gostiti Ritten, a so zmaji zadnjo domačo tekmo v svojem hokejskem domu že odigrali, saj se v ponedeljek začne prenova Tivolija, Ljubljančani pa se bodo za nekaj tednov preselili v Zalog.

Drugi slovenski predstavnik HDD Sij Acroni Jesenice bi moral v soboto igrati doma z Asiagom. Preostala četrtfinalna para sta Pustertal-Feldkirch in Cortina-Red Bull Salzburg II.

Prva dela v Tivoliju so se začela že pred dnevi:

Finale slovenskega DP se bo prilagajal Alpski ligi

Od poteka Alpske lige je odvisen tudi začetek finala slovenskega državnega prvenstva. Še pred prekinitvijo alpskega tekmovanja sta bili za finale DP predvideni dve različici.

Prva različica finala: v primeru, da noben klub ne igra v finalu Alpske hokejske lige (AHL) oziroma se uvrsti v finale AHL in ne v finale članskega državnega prvenstva, bosta zmagovalca polfinala končnice državnega prvenstva finalne obračune za naslov najboljših v državi odigrala na štiri zmage v naslednjih terminih: 5., 7., 9., 11., 13., 15., 17. april.

Druga različica finala: v primeru, da en ali oba kluba igrata v finalu Alpske hokejske lige (AHL) in finalu članskega državnega prvenstva, bosta zmagovalca polfinala končnice državnega prvenstva finalne obračune za naslov najboljših v državi odigrala na dve zmagi v naslednjih terminih: 18., 20. in 22. april.

"Končnica državnega članskega prvenstva se bo, tako kot v minulih sezonah prilagajala, poteku tekmovanja Alpske hokejske lige. V trenutnih specifičnih okoliščinah pa se bo pri tem upoštevalo tudi razvoj situacije v zvezi s koronavirusom in s tem povezana priporočila ali ukrepe pristojnih institucij," o tem, kako bo prekinitev Alpske lige vplivala na finale slovenskega državnega prvenstva, pravijo pri Hokejski zvezi Slovenije.

Alpska liga, četrtfinalni pari*

HDD Sij Acroni Jesenice – Asiago
HK SŽ Olimpija – Ritten
Pustertal – Feldkirch
Cortina – Red Bull Salzburg II

*Zaradi preventivnih ukrepov pred koronavirusom so vse tekme do 16. marca odpovedane.

Preberite še:

Ilka Štuhec
Sportal Za Ilko in tekmice konec sezone
Krogi vprašaj
Sportal Grki pripravljajo olimpijsko plamenico, Japonci pa …
Planica
Sportal Planica: stvari se spreminjajo iz ure v uro
Maraton
Sportal Svetovno prvenstvo v polmaratonu prestavili na oktober
motoGP
Sportal Kako je koronavirus posegel v koledar motociklistov?
Ne spreglejte