Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2018,
7.57

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Alpska liga Anže Pogačar HDD Jesenice

Petek, 1. 6. 2018, 7.57

5 let, 10 mesecev

Našli skupen jezik s sponzorji

Uradno: nebo se jasni, Jeseničani v boj na štirih frontah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
HDD JEsenice HK OLimpija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Potem ko so se na Jesenicah po ubranjenem naslovu državnega prvaka pojavili mnogi vprašaji v povezavi s prihodnostjo, tudi obstankom HDD Sij Acroni Jesenice, iz kluba prihajajo bolj spodbudne informacije. Črnega scenarija ne bo, članska ekipa bo še naprej obstajala in v prihodnji sezoni igrala v štirih tekmovanjih: v Alpski ligi, državnem prvenstvu, pokalu Slovenije in Kontinentalnem pokalu. Za začetek so si za cilja zadali ubranitev naslova državnega prvaka in naslov prvaka Alpske lige, dolgoročni cilj je vrnitev jeseniškega hokeja v ligo EBEL.

Po mesecu in pol ugibanj so iz tabora državnih prvakov le postregli s pozitivnimi informacijami. Spomnimo, po koncu sezone se je štiriletni predsedniški mandat iztekel Anžetu Pogačarju, ki je napovedal slovo. Takrat je presodil, da podpore in posluha, ki bi jeseniški članski hokej pomagala spraviti na višjo raven, ni. Pogačar se je tako odločil, da se po izteku štiriletnega predsedniškega mandata poslovi in svoje mesto prepusti nekomu, ki bo znal in zmogel prinesti finance, s katerimi bi stopili korak naprej.

Pogačar ostaja del ekipe

A takšnega človeka ni bilo aprila, ko so na občnem zboru zaman čakali na morebitnega kandidata za novega predsednika, ni ga bilo niti sredi maja, ko bi moral biti nov občni zbor. Pogačar se je kot zakoniti zastopnik kluba odločil počakati na sredino junija. Če tudi takrat ne bi bilo nikogar oziroma se ne bi sestavilo novo vodstvo društva ter zagotovilo ustreznega proračuna, "bo ekipa izstopila iz lige AHL, sam pa bom kot zakoniti zastopnik društva začel ustrezne postopke za ukinitev".

Sportal Znova temni oblaki, trepet pred črnim scenarijem in ugibanja do zadnjega

Visoki cilji: prvi slovenski prvak, drugi prvak AHL, tretji liga EBEL

Anže Pogačar ostaja v HDD Sij Acroni Jesenice, kjer so si postavili tri cilje. Prvi je ubranitev naslova državnega prvaka, drugi naslov prvaka v Alpski ligi, dolgoročni pa vrnitev jeseniškega hokeja v ligo EBEL, v kateri je bil zadnjič v sezoni 2011/12. | Foto: Reuters Anže Pogačar ostaja v HDD Sij Acroni Jesenice, kjer so si postavili tri cilje. Prvi je ubranitev naslova državnega prvaka, drugi naslov prvaka v Alpski ligi, dolgoročni pa vrnitev jeseniškega hokeja v ligo EBEL, v kateri je bil zadnjič v sezoni 2011/12. Foto: Reuters

Nekateri so mu očitali taktično igro, a kakorkoli že, na Jesenicah se zgodba, kot kaže, le obrača v pozitivno smer. Izbrisa ne bo, klub na srečo celotnega slovenskega hokeja ostaja, kot ostaja tudi Pogačar. 

"Brez hokeja si Jesenic in gorenjske regije ne znamo predstavljati, prav tako ne bo slovenske hokejske reprezentance brez hokeja na Jesenicah. Zato smo na Jesenicah zavihali rokave in začeli graditi vodstvo kluba, ki bo ustvarilo pogoje za naskok Jesenic na ponovni naslov slovenskega prvaka, na sam vrh lige AHL in vrnitev ekipe v ligo EBEL. Osebno sem skupaj s preostalimi člani vodstva kluba v zadnjih štirih letih pustil dušo in srce v klubu, zato ne želim, da hokej v mestu ob 70. letnici obstoja propade. Obveščam vas, da sem se danes odločil, da nadaljujem delo v klubu," pravi Pogačar, ki je s sodelavci začrtal visoke cilje. Prvi je slovenski prvak, drugi prvak Alpske lige, tretji liga EBEL.

Spomnimo, pri prvem cilju Jeseničani zadnji dve sezoni niso imeli velikih težav, v Alpski ligi jim je v zadnjih dveh sezonah spodrsnilo v polfinalu, v ligi EBEL pa so železarji zadnjič igrali v sezoni 2011/12, takrat še pod imenom HK Jesenice, katerega zgodba se je klavrno končala. 

Jeseničani bodo v prihodnji sezoni igrali v štirih tekmovanjih: Alpski ligi, državnem prvenstvu, pokalu Slovenije in Kontinentalnem pokalu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jeseničani bodo v prihodnji sezoni igrali v štirih tekmovanjih: Alpski ligi, državnem prvenstvu, pokalu Slovenije in Kontinentalnem pokalu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Sestanki naleteli na plodna in pozitivna tla

Pogačar, ki ostaja zakoniti zastopnik, predsedniško funkcijo pa bi ponudil nekomu iz sponzorskih vrst, kar je pred dnevi dejal za Delo, je zadovoljen, da se je društvu pridružil Žirovničan Boštjan Noč, "ki je dvignil slovensko čebelarstvo v sam svetovni vrh, zdaj pa želi s pozitivno energijo in s svojim znanjem pomagati jeseniškemu hokeju".

Kot pravi, sta se z novim sodelavcem že sestala z direktorjem podjetja Acroni Brankom Polancem in nekaterimi drugimi potencialnimi pokrovitelji. Sestanki so bili zelo konstruktivni, tako v Acroniju kot skupini Sij d.d. pa naj bi bili zelo naklonjeni iskanju rešitev za jeseniški hokej. Prav tako si nadaljevanja zgodbe želijo vsi dozdajšnji pokrovitelji, ob tem pa pri državnih prvakih upajo, da bo "tudi občina Jesenice na čelu z županom pomagala z večjim prispevkom kot v preteklosti".

Olimpija Jesenice
Sportal Podobnih manevrov v končnici IHL ne bodo več dopuščali. Junija spremembe v HZS?

Želijo vrniti jeseniške sinove

Na Jesenicah bodo zdaj pospešeno začeli graditi ekipo za novo sezono. V tej bodo igrali na štirih frontah. Nadaljevali bodo zgodbo v Alpski ligi, od katere se je v četrtek poslovil italijanski Neumarkt Egna, državnem prvenstvu, septembrskem pokalu Slovenije (v obeh so lani zmagali) in tudi v mednarodnem Kontinentalnem pokalu.

Jesenice Ritten
Sportal Konec je: stroški previsoki, italijanska ekipa se poslavlja od Alpske lige

Pogačarjeva želja je, da bi v Podmežaklo vrnili nekatere jeseniške sinove. Nekatere kot aktivne igralce, druge kot ambasadorje kluba. Opravili bodo razgovore z nekaterimi reprezentanti in nekdanjimi jeseniškimi igralci, pa tudi z vsemi igralci iz lanske sezone, čeprav naj bi nekateri razmišljali o selitvi ali bili celo na poti k večnemu tekmecu Olimpiji, branilec Miha Logar se je že preselil v Francijo.

Več podrobnosti bodo razgrnili na predvidenem občnem zboru 14. junija.

Preberite še:

Slovenija Francija hokej
Sportal Po vojni ne želi biti general, a se zaveda, da Slovencem ne bo lahko

HDD JEsenice HK OLimpija
Sportal Po naslovu grenke teme in vprašanja za milijon dolarjev, ki si jih zastavlja marsikdo
slovenska hokejska reprezentanca Miha štebih
Sportal Branilca sta si zagotovila pogodbi

 

 

Ne spreglejte