SiolNET. Sportal Hokej
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Neumarkt Egna zapušča Alpsko ligo

Konec je: stroški previsoki, italijanska ekipa se poslavlja od Alpske lige

0,63

termometer

 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo italijanskega kluba Neumarkt Egna je odločilo, da zaradi previsokih stroškov tekmovanja ne bodo več vztrajali v Alpski ligi. V prihodnje naj bi se posvetili predvsem delu z mladimi. Oba slovenska kluba, HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice, kjer se po sezoni ukvarjajo z razreševanjem predsedniškega vprašanja, sta v tekmovanje prijavljena.

"V zadnjih nekaj mesecih je izvršni odbor kluba na mnogih sestankih analiziral položaj kluba in razvoja lige. Po sredinih večernih pogovorih so sprejeli odločitev, da klub v prihodnje ne bo več sodeloval v Alpski ligi. Kljub podpori lepega števila obstoječih sponzorjev, žal nismo našli dovolj sredstev, da bi ekipa tudi v prihodnje igrala v ligi AHL," so popoldne zapisali na uradni spletni strani kluba Neumarkt Egna.

Ta se je v sezoni 2013/14 pridružil takratni mednarodni ligi INL, ki je sprav združevala avstrijske in slovenske klube, pozneje pa še italijanske, in že v prvi sezoni postal prvak. Zadnji dve leti je igral v Alpski ligi, priložnost ponujal mlajšim, se lani uvrstil v končnico in obstal v četrtfinalu, letos pa na 15. mestu ostal brez izločilnih bojev.

Posvetili se bodo mladim

"Klub ne zmore več slediti stroškom tega polprofesionalnega tekmovanja. V prihodnje se bomo še bolj posvečali mladim, poskušali čim bolje izkoristiti dobre pogoje dela v Würthareni in se pripraviti na izzive prihodnosti," so še dodali pri italijanskem klubu, ki je v Alpski ligi, tako kot večina italijanskih predstavnikov, nastopal s polprofesionalno ekipo.

Italijanski klubi so sicer v Alpski ligi precej dobro nastopali. Asiago je postal prvak, Ritten podprvak, Val Pusteria je obstala v polfinalu, Sterzing, ki ga bo tudi prihodnjo sezono vodil slovenski trener Ivo Jan, zanj pa bo igral Jure Sotlar, je obstal v četrtfinalu. Cortina, Gardena, Neumarkt in Fassa so ostali brez končnice. Pridružitev Alpski ligi je v začetku maja potrdil Milano.

Ivo Jan Sportal "Ko udari realnost in se svet ne vrti več le okoli tebe, te mora nekdo prizemljiti"

Tako Jeseničani, ki so obstali v polfinalu, kot Ljubljančani, ki so jih železarji izločili v četrtfinalu Alpske lige, so prijavljeni v tekmovanje. Kaj lahko se zgodi, da bodo/so nekateri lanski železarji postali zmaji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tako Jeseničani, ki so obstali v polfinalu, kot Ljubljančani, ki so jih železarji izločili v četrtfinalu Alpske lige, so prijavljeni v tekmovanje. Kaj lahko se zgodi, da bodo/so nekateri lanski železarji postali zmaji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska kluba prijavljena

Lahko se zgodi, da se bo od tekmovanja poslovil še kdo, saj je finančni položaj v kar nekaj klubih precej negotov. Mogoče pa je pričakovati še nadaljnje sodelovanje obeh slovenskih predstavnikov HK SŽ Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice. Oba naj bi bila prijavljena v tekmovanje.

Pri Jesenicah je bilo sicer še precej nejasnosti, tudi v povezavi s predsedniško funkcijo, od katere je slovo po izteku mandata napovedal Anže Pogačar, ki poskuša najti skupen jezik s še kakšnim sponzorjem.

V petek so iz kluba sporočili, da se nebo nad Jesenicami jasni, da so se dogovorili z nekaterimi sponzorji in da nadaljujejo sezono v štirih tekmovanjih: Alpski ligi, državnem prvenstvu, pokalu Slovenije in Kontintentalnem pokalu.

HDD JEsenice HK OLimpija Sportal Uradno: nebo se jasni, Jeseničani v boj na štirih frontah

 

Na to, kakšni bosta sestavi ekip, bo treba še počakati, so pa v prestolnici zainteresirani za nekatere železarje, tako da bi kaj lahko v zelenem dresu videli igralca/e, ki je/so v zadnji sezoni igral/i za Jesenice.

Obetajo se pestri dnevi in meseci, ki prinašajo tudi volino skupščino Hokejske zveze Slovenije (prihodnji torek), po kateri bi se lahko zgodile spremembe predvsem v sestavah trenerskih reprezentančnih štabov.

Preberite še:

pokal hokej Sportal Podobnih manevrov v končnici IHL ne bodo več dopuščali. Junija spremembe v HZS? Slovenija Francija hokej Sportal Po vojni ne želi biti general, a se zaveda, da Slovencem ne bo lahko superpokal Olimpija Jesenice Boštjan Groznik Sportal Dolgoletni zmaj postavil drsalke v kot

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin