Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 4. 2017,
14.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Kazahstan Žiga Pance Nik Zupančič risi svetovno prvenstvo v hokeju Pariz in Koln 2017 SP v hokeju 2017

Nedelja, 16. 4. 2017, 14.41

6 let, 6 mesecev

Po porazu Slovenije s Kazahstanom na pripravljalni tekmi

Izkoristili priložnost za dokazovanje in selektorju otežili delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Slovenija Kazahstan slovenska hokejska reprezentanca | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Fantje so veliko elementov s treningov prenesli na tekmo, kar me veseli. Odigrali so, kot smo se dogovorili. Vsi, ki so dobili priložnost, so jo izkoristili. Imam zelo težko delo pri sestavi ekipe," je po porazu Slovenije s Kazahstanom po kazenskih strelih (1:2) dejal selektor Nik Zupančič.

Slovenska hokejska reprezentanca je v soboto v Tivoliju odigrala drugo pripravljalno srečanje za svetovno prvenstvo elitne divizije. Potem ko je v torek z 2:1 premagala Madžare, je tokrat z 1:2 po kazenskih strelih izgubila s Kazahstanom. Oba dozdajšnja slovenska nasprotnika sta v končni fazi priprav na svoje prvenstvo (divizija I), ki se bo v Kijevu začelo 22. aprila, medtem ko Slovence od prvenstva ločijo še skoraj trije tedni.

"Tekma je bila takšna, kot smo pričakovali. Kazahstan je močan nasprotnik, tehnično in drsalno dober. To je bila prava tekma za to obdobje, podobni nasprotniki bodo tudi na SP. Merim predvsem na Belorusijo, ki ima podoben slog igre. Je mešanica tujih severnoameriških igralcev in tehnično dobrih igralcev vzhodnega bloka," je kakovost sobotnega nasprotnika po porazu ocenil Zupančič.

Tudi strelec edinega slovenskega zadetka v rednem delu Žiga Pance se je strinjal: "Kazahstan je bil tekmec po meri. So tik pred začetkom prvenstva, tako da so na vrhuncu. Tekma je bila dober pokazatelj, kje smo, kaj moramo popraviti, da se še bolje pripravimo na še boljše tekmece. Manjkajo nam še kakšne malenkosti, predvsem v igri z igralcem več in manj. Smo v fazi priprav in vsekakor bomo še vse dobro dodelali."



Rok Tičar je v soboto odigrali jubilejno 100. tekmo za slovensko reprezentanco. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Rok Tičar je v soboto odigrali jubilejno 100. tekmo za slovensko reprezentanco. Foto: Hokejska zveza Slovenije

Pozitivna ocena

"Zadovoljen sem s predstavo naše ekipe. Fantje so stopnjevali igro in bili iz tretjine v tretjino bolj nevarni. Od polovice tekme smo bili boljši nasprotnik, a nam ni uspelo uresničiti priložnosti. Na tej tekmi je bilo opazno, da so fantje veliko elementov, ki jih delamo na treningih, prenesli na tekmo, kar me zelo veseli. Škoda, da nam v podaljšku ni uspelo zadeti. Odigrali so, kot smo se dogovorili. Kazenski streli pa so vedno loterija. Končna ocena je pozitivna ocena. Vsi, ki so dobili priložnost, so jo izkoristili, tako da imam zelo težko delo, kar zadeva sestavo ekipe," je svoje varovance pohvalil selektor in naredil prvi rez. "Odigrali so, kot smo se dogovorili." | Foto: Morgan Kristan / Sportida "Odigrali so, kot smo se dogovorili." Foto: Morgan Kristan / Sportida

Prečrtal dva, na Madžarsko z osmimi branilci

Zahvalil se je najstarejšemu med vratarji Andreju Hočevarju in najmlajšemu na pripravah, 20-letnemu napadalcu Niku Simšiču, na katerega je pozoren že lep čas. Simšiču, ki se kali na Švedskem, je možnost, da se pridruži članskim pripravam, dal že pred lanskim prvenstvom divizije I (takrat je s seznama potnikov izpadel kot zadnji). "Nik napreduje iz leta v leto. Povedal sem mu, da v tem prehodnem obdobju potrebuje dober članski hokej, mislim, da bo z leti še reden član članske reprezentance."

Fotoutrinki s sobotne tekme

Fotogalerija
1 / 31

Če je vratarska vrsta že skrčena, pa vodjo trenerskega štaba čaka še rez med branilci in napadalci. "Fantje mi otežujejo delo, saj kažejo dobre igre. A odločitev bo treba kmalu sprejeti. Preizkus na Madžarskem bo dal še dodatne odgovore," pravi 48-letni strateg, ki bo na Madžarsko odpeljal tudi Roberta Saboliča. Ta okreva po poškodbi prsta in ga v slovenskem taboru še niso vključili v "najhujši kontakt" v igri.

"Potuje z nami, saj je tako blizu vrnitve, da je dobro, da je z ekipo. Doma ostajata Tavželj in Kovačević, saj je na Madžarsko nesmiselno peljati deset branilcev, če igramo z osmimi." Pri vzhodnih sosedih bosta tako namesto njiju prvo pripravljalno tekmo odigrala zadnja pridružena stebra obrambe Blaž Gregorc in Luka Vidmar.

Slovenska izbrana vrsta bo na Madžarsko odpotovala v ponedeljek dopoldan, srečanje pa bosta odigrali v torek zvečer. Prihodnjo nedeljo bodo risi igrali še v Italiji, 25. aprila pa se bodo odpravili na sklepne priprave v Sankt Peterburg, kjer bodo konec meseca palice prekrižali z rusko selekcijo in Norvežani.

Trenutni seznam slovenske reprezentance

Vratarji (3): Gašper Krošelj (AIK, Allsvenskan, druga švedska liga), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL)

Branilci (10): Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič (oba Junost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Bad Nauheim, DEL2), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (LHC Lyon, Ligue Magnus), Miha Štebih (Frydek-Mistek, WSM liga, druga češka liga), Jurij Repe (Kladno, WSM liga, druga češka liga), Mitja Robar (KAC Celovec), Luka Vidmar (Frederikshavn, Metal Ligaen), Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga)

Napadalci (15): Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL), Aleš Mušič (HDD Olimpija, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt (vsi Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Nik Pem (Heilbronner Falken, DEL2), Andrej Hebar (Ujpesti TE, Liga MOL), Gregor Koblar (Lyon, Ligue Magnus)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočniki: Edo Terglav, Gaber Glavič, Aleš Burnik

()-v oklepaju so zapisani klubi, v katerih so hokejisti igrali v končani sezoni

 

Časovnica priprav na prvenstvo:

3. april–25. april: priprave v Sloveniji, na Bledu in na Jesenicah
11. april: tekma v Celju proti Madžarski - zmaga Slovenije z 2:1
15. april: tekma v Ljubljani proti Kazahstanu - poraz Slovenije z 1:2 po kazenskih strelih
18. april: tekma v Budimpešti proti Madžarski
23. april: tekma v Egni/Neumarkt proti Italiji
25. april–2. maj: priprave v Sankt Peterburgu (28. april: tekma z Norvežani, 29. april: tekma z Rusi)
5. maj: začetek SP, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 6. maja proti Švici

 

Slovenske tekme v skupinskem delu SP, Pariz:

Sobota, 6. maj: 12.15 Švica – Slovenija
Nedelja, 7. maj: 12.15 Slovenija – Kanada
Torek, 9. maj: 16.15 Slovenija – Norveška
Sreda, 10. maj: 20.15 Finska – Slovenija
Petek, 12. maj: 16.15 Češka – Slovenija
Sobota, 13. maj: Slovenija – Belorusija
Ponedeljek, 15. maj: Francija – Slovenija

 

Ne spreglejte