Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2017,
7.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Nik Zupančič Robert Sabolič Žiga Jeglič slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo v hokeju Pariz in Koln 2017 risi SP v hokeju 2017

Sobota, 15. 4. 2017, 7.30

6 let, 6 mesecev

V Tivoliju druga pripravljalna tekma risov

Nov preizkus risov za nove odgovore selektorju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Slovenija Madžarska pripravljalna tekma hokej pretep | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejska reprezentanca bo ob 19. uri v dvorani Tivoli odigrala drugo pripravljalno srečanje pred majskim svetovnim prvenstvom. Varovanci selektorja Nika Zupančiča bodo po torkovi zmagi z 2:1 nad Madžarsko palice prekrižali s Kazahstanom.

Potem ko se je v sredo z Jesenicami veselil naslova državnega prvaka – železarji so s 3:0 v zmagah premagali Olimpijo –, se slovenski strateg Nik Zupančič počasi lahko posveti le reprezentanci, ki jo od 6. maja v Parizu čaka vsaj sedem tekem. V skupinskem delu bodo risi igrali s Kanado, Finsko, Švico, Češko, Belorusijo, Norveško in Francijo.

Priprave na prvenstvo med hokejsko smetano so že lep čas v polnem pogonu. Risi so v torek odigrali prvo pripravljalno srečanje in v Celju na odlično organizirani tekmi po preobratu v zadnjih minutah strli agresivne Madžare.

V slovenskem taboru z igro še niso bili povsem zadovoljni. Tempo je bil sicer na precej visoki ravni, a napak, predvsem v obrambi, je bilo preveč. "Boljše reprezentance bi nas kaznovale. A bolje je, da so se napake pojavile zdaj, kot da bi se na svetovnem prvenstvu," je po zmagi nad vzhodnimi sosedi dejal Žiga Jeglič. Gorenjski napadalec bo že zvečer spet drsal. S soigralci ga čaka še kakovostnejši nasprotnik.

"Čaka me težka odločitev," o tem, koga ne bo med potniki v Francijo, pravi selektor. | Foto: Vid Ponikvar "Čaka me težka odločitev," o tem, koga ne bo med potniki v Francijo, pravi selektor. Foto: Vid Ponikvar

Boj za mesta na prvenstvu

Kazahstanci so namreč lani izpadli iz elite, tako da so trenutno, podobno kot Madžari, v zaključnem delu priprav na prvenstvo divizije I (v Kijevu se bo začelo 22. aprila). Selektorju bo ta obračun pomagal tudi pri krčenju seznama vabljenih reprezentantov.

"Na tej pripravljalni tekmi bomo videli nekatere stvari. Upam, da s pozitivnim rezultatom. Fante bomo pripravili tudi na ta slog igre, ki je malo drugačen, bolj podoben beloruskemu. Rezultat ni v ospredju, vedno pa gremo na tekmo z namenom, da zmagamo. Nadaljuje se tudi boj za mesta na odhod na svetovno prvenstvo, tako da me čaka kar težka odločitev," pred večernim dvobojem v Ljubljani (ob 19.00) razmišlja Zupančič.

Sabolič napreduje

Tudi to srečanje bo izpustil napadalec Robert Sabolič, ki okreva po poškodbi prsta in še ni pripravljen na igro na vso moč. Kljub temu je selektor glede njegovega odhoda na prvenstvo optimističen: "Mislim, da bo z nami. Ne želim biti prevelik optimist, ampak Robert napreduje iz dneva v dan. Trenira že skoraj s polno paro. Drsalno je z nami že od vsega začetka. Ne puščamo ga še v najhujši kontakt, ampak menim, da se bo, ko bo dobil zeleno luč, hitro povsem priključil."

Še zadnjič doma

Za slovensko izbrano vrsto bo to zadnja domača pripravljalna tekma. Prihodnji torek se bodo v Budimpešti še enkrat udarili z Madžari, v nedeljo, 23. aprila, bodo v Neumarktu igrali z Italijo, 25. aprila pa bodo odpotovali v Sankt Peterburg, kjer jim bodo nasproti stali še Norvežani in ruska selekcija do 25 let.

 

Časovnica priprav na prvenstvo:

3. april–25. april: priprave v Sloveniji, na Bledu in na Jesenicah
11. april: tekma v Celju proti Madžarski - zmaga Slovenije z 2:1
15. april: tekma v Ljubljani proti Kazahstanu
18. april: tekma v Budimpešti proti Madžarski
23. april: tekma v Egni/Neumarkt proti Italiji
25. april - 2. maj: priprave v Sankt Peterburgu (28. april: tekma z Norvežani, 29. april: tekma z Rusi)
5. maj: začetek SP, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 6. maja proti Švici

 

Slovenske tekme v skupinskem delu SP, Pariz:

Sobota, 6. maj: 12.15 Švica – Slovenija
Nedelja, 7. maj: 12.15 Slovenija – Kanada
Torek, 9. maj: 16.15 Slovenija – Norveška
Sreda, 10. maj: 20.15 Finska – Slovenija
Petek, 12. maj: 16.15 Češka – Slovenija
Sobota, 13. maj: Slovenija – Belorusija
Ponedeljek, 15. maj: Francija – Slovenija

Ne spreglejte