Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2018,
22.40

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Aleš Mušič HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 29. 11. 2018, 22.40

5 let, 4 mesece

Alpska liga, 28. in 29. november

Burnik debitiral z zmago, prvi poraz sezone vodilnih Italijanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Aleš Burnik | Aleš Burnik je Jesenice prvič vodil kot glavni trener. Železarji so zmagali s 4:1. V soboto bodo gostili Feldkrich Nika Zupančiča. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Aleš Burnik je Jesenice prvič vodil kot glavni trener. Železarji so zmagali s 4:1. V soboto bodo gostili Feldkrich Nika Zupančiča.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so po nedeljskem porazu na derbiju, ki je odnesel trenerja Gabra Glaviča, v sredo prvič igrali pod taktirko Aleša Burnika in zmagali. Zell am See so ugnali s 4:1. Zadetek Aleša Mušiča z derbija je bil izbran za najlepšega v preteklem tednu. V četrtek je podprvak Ritten s 5:2 premagal vodilno Val Pusterio in ji na 18. tekmi sezone zadal šele prvi poraz.

Anže Pogačar
Sportal Predsednik Jesenic o trenerski menjavi

Za železarji je zahteven konec tedna. V soboto so v podaljšku, v katerem je Kitzbühel deset sekund pred koncem uspešno izvedel kazenski strel, izgubili v Avstriji, v nedeljo so tik pred koncem rednega dela klonili še proti večnemu tekmecu Olimpiji. Po porazu se je moral posloviti trener Gaber Glavič, ki je ekipo vodil od julija 2017, na naslednjih dveh tekmah bo v vlogi glavnega trenerja dozdajšnji pomočnik Aleš Burnik, sicer kandidat, da na tem mestu ostane dlje časa.

HDD Jesenice HK Olimpija Gaber Glavič
Sportal Poraz na derbiju sodu izbil dno: Glavič ni več trener Jesenic

V soboto nad bolj zahtevnega tekmeca

Na prvi tekmi pod Burnikovim vodstvom so Jeseničani s 4:1 premagali 11. Zell am See. V začetku meseca so ga odpihnili z 12:2. Tokrat gorenjski ekipi zaradi poškodb niso pomagali Philippe Paradis, Gašper Korošec, Gašper Glavič in Nik Pem.

HDD Jesenice Asiago Tadej Čimžar | Foto: Urban Meglič/Sportida Foto: Urban Meglič/Sportida

Mrežo gostov je v 7. minuti ob igralcu manj načel Aljoša Crnovič, Blaž Tomaževič je v 15. zvišal na 2:0, Avstrijci pa so pred premorom znižali na 2:1. Deset minut pred koncem je prvi zadetek po vrnitvi na Gorenjsko dosegel Eric Pance, gostje so zaostanek dveh zadetkov poskušali nadoknaditi brez vratarja, a je Tadej Čimžar z zadetkom v prazen gol postavil končnih 4:1.

Druga tekma tedna železarje čaka v soboto, ko bodo prav tako igrali doma. V Podmežakli bo s tretjim Feldkirchom (18.00) gostoval nekdanji trener gorenjskega društva Nik Zupančič.

Olimpija se vrača v soboto

Hokejisti Olimpije bodo edino tekmo tedna odigrali v soboto, ko bodo gostovali v Italiji, pri ekipi z dna lestvice Milanu.

Zmaji so v nedeljo poskrbeli za zadetek preteklega tedna. Najlepšega je po odlični akciji, ki jo je začel Miha Zajc, z dvojno podajo pa sta nadaljevala Aleš Mušič in Gal Koren, dosegel kapetan Mušič. Pet najlepših zadetkov si lahko ogledate v spodnjem videu.

Alpska liga, 28. in 29. november

Lestvica

Preberite še:

Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani na kolena spravili vodilno Crveno zvezdo
Olimpija Jesenice
Sportal Olimpija po pravi drami Jesenicam zadala še en poraz
Ne spreglejte