Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2019,
22.11

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Četrtek, 14. 2. 2019, 22.11

5 let, 2 meseca

Alpska liga, 14. februar

Olimpija visoko odpravila podprvaka, Jeseničani so se dobro upirali vodilnim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi | Jeseničani so z 1:4 izgubili z vodilno Val Pusterio, ki je dva zadetka ob koncu zadela v prazno mrežo. Gorenjska ekipa je trikrat zadela okvir gola. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jeseničani so z 1:4 izgubili z vodilno Val Pusterio, ki je dva zadetka ob koncu zadela v prazno mrežo. Gorenjska ekipa je trikrat zadela okvir gola.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so gostili vodilno ekipo Alpske lige Val Pusterio in izgubili z 1:4. Dva zadetka so ob koncu prejeli v prazen gol. HK SŽ Olimpija je na gostovanju pri podprvaku, trenutno tretjem moštvu Rittnu, slavila s 5:1.

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Vnuk vesel zmage, Rodman opozarja na težavo, ki jih tare že od njegovega prihoda

Nadaljeval se je strnjen ritem Alpske lige. Hokejisti Jesenic so po torkovem domačem porazu v Podmežakli, ko so proti Olimpiji vodili s 3:1, na koncu pa izgubili s 3:5, doma pričakali najboljše moštvo te sezone Val Pusterio in se mu dobro zoperstavili. Italijani so prek Maxa Oberraucha sicer povedli že v 3. minuti, isti igralec je v 27. minuti še drugič premagal mladega domačega vratarja Žigo Kogovška, ki mu je trener Marcel Rodman dal prednost pred novincem iz Kanade Mattom Climiejem.

Železarji, zaigrali so brez kaznovanega Gašperja Glaviča, so nekaj minut zatem znižali prednost gostov, natančen je bil David Rodman. V zadnjem delu je gorenjsko moštvo treslo okvir vrat Keitha Colina Furlonga (okvir so zadeli Rodman, Eric Pance, Erik Svetina), ki se je soočil s 43 streli, a jim Kanadčana ni več uspelo premagati. Ob koncu so zaigrali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, kar so Italijani izkoristili in dvakrat zadeli v prazno mrežo ter tako potrdili prvo mesto.

Jeseničane še pomembnejša tekma čaka v soboto, ko bodo ob 18. uri gostili tekmeca za osmo mesto, ki prinaša prednost domačega terena v boju za dodatne kvalifikacije za končnico, Sterzing Vipiteno selektorja Iva Jana in napadalca Jureta Sotlarja.

Ljubljančani slavili pri podprvaku

Olimpija, spodbujena z novo zmago na derbiju, je na zahtevnem gostovanju pri aktualnem podprvaku, trenutno tretji ekipi lige Rittnu, slavila s 5:1. Ljubljančane je v peti minuti v vodstvo popeljal Kristjan Čepon, domačini, ki so imeli v prvem delu pobudo, pa so hitro odgovorili z izenačenjem. V začetku druge tretjine je za novo vodstvo zeleno-belega tabora poskrbel povratnik po odsluženi kazni Miha Zajc in postavil izid prvih 40 minut (1:2). V zadnji tretjini je Olimpija z dvema hitrima zadetkoma Nika Simšiča in Žige Pešuta ušla na +2 (4:1), vse dvome o zmagovalcu pa je z zadetkom ob igralcu manj dobre tri minute pred koncem razblinil kapetan Aleš Mušič. Z istim rezultatom so zmaji slavili že na prvi medsebojni tekmi septembra. 

Ljubljanska ekipa se je z novo zmago še utrdila na drugem mestu.

Olimpija je v Italiji vknjižila nove tri točke.  | Foto: Peter Podobnik/Sportida Olimpija je v Italiji vknjižila nove tri točke. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Po večernem gostovanju bodo zeleno-beli v soboto gostovali pri Bregenzerwaldu. 

Alpska liga, 14. februar

Lestvica:

Preberite še:

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Olimpija po preobratu v zadnji tretjini ostaja nerešljiva uganka za Jesenice
slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Rok Tičar
Sportal Rok Tičar o kitajski izkušnji: Česa takšnega v karieri še nisem doživel

 

Ne spreglejte