Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2019,
8.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice Marcel Rodman Jure Vnuk

Sreda, 13. 2. 2019, 8.50

5 let, 2 meseca

Trenerski pogled po zmagi HK SŽ Olimpija s 5:3 nad HDD Sij Acroni Jesenice

Vnuk vesel zmage, Rodman opozarja na težavo, ki jih tare že od njegovega prihoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi | Hokejisti HK SŽ Olimpija so po štirih zadetkih v zadnji tretjini in preobratu še šestič v sezoni premagali HDD Sij Acroni Jesenice (5:3). | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po štirih zadetkih v zadnji tretjini in preobratu še šestič v sezoni premagali HDD Sij Acroni Jesenice (5:3).

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Obračun med največjima slovenskima hokejskima rivaloma HDD Sij Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija se je v torek še šestič v sezoni končal po željah Ljubljančanov. Tekmo preobratov so po učinkoviti zadnji tretjini dobili s 5:3. Trener zmajev Jure Vnuk je bil z rezultatom zadovoljen, jeseniški Marcel Rodman pa je opozoril na to, da ekipa nima dovolj zaupanja vase.
 

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Olimpija po preobratu v zadnji tretjini ostaja nerešljiva uganka za Jesenice

Dobrih 3000 gledalcev je v Podmežakli že v 26. minuti videlo prvi zadetek. Novinca v vratih Jesenic Matta Climieja je ugnal Gal Koren. Ko so se gostitelji pobrali od začetnega šoka, so postajali vse nevarnejši, do konca prve tretjine so izenačili, v drugi, v kateri so prevladovali, pa povedli s 3:1. 

Ko je že kazalo, da so železarji pripravljeni na prvo zmago sezone nad večnim tekmecem, so se stvari obrnile za 180 stopinj. Olimpija, sredi srečanja je moral zaradi pretepa predčasno pod prho njen kapetan Aleš Mušič, je v začetku zadnje tretjine zrežirala preobrat in s tremi zadetki v dveh minutah in pol povedla. Gostitelji so iskali gol izenačenja, poskušali tudi brez kanadskega vratarja, a prejeli zadetek v prazen gol in še šestič izgubili z zeleno-belim moštvom.

Nervozen začetek, boljše nadaljevanje in premalo samozaupanja

"Začeli smo zelo nervozno, morda smo si že v prvih dveh menjavah preveč želeli zmagati, a nato videli, da tako ne bo šlo. Drugih 20 minut smo odigrali zelo dobro, tretje tretjine pa, vsaj tako menim, nismo tako slabo začeli. Ali je bil prekršek ali ne, ne vem, sodniki so ga določili, tako da je že moral biti, a bil je nepotreben. Tam so se začele naše težave. Dva zadetka sta se nekako odbila, mi pa smo mentalno padli. Za zmago v hokeju je potrebnih 60 minut, včasih tudi več. Mi jih nismo imeli," je po porazu dejal trener gorenjskega kolektiva Marcel Rodman.

"Kot ekipa ne verjamemo, da smo dovolj dobri za zmago. To je prisotno, odkar sem prišel," na pomanjkanje samozaupanja opozarja trener železarjev Marcel Rodman.  | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Kot ekipa ne verjamemo, da smo dovolj dobri za zmago. To je prisotno, odkar sem prišel," na pomanjkanje samozaupanja opozarja trener železarjev Marcel Rodman. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Ob tem je izpostavil največjo težavo svojih varovancev, ki ostajajo deveti: "Nestabilnost. Mentalni padec. Kot ekipa ne verjamemo, da smo dovolj dobri za zmago. To je prisotno, odkar sem prišel. Dokler bo tako, gremo lahko v pravo smer, a pravega rezultata ne bo. Tega se moramo znebiti."

Fotogalerija s tekme (foto: Peter Podobnik/Sportida):

Fotogalerija
1 / 46

"Pomik v obrambo bi nas lahko drago stal"

Precej bolj veselo je bilo, razumljivo, na ljubljanski strani, za katero sta zaigrali tudi zadnji novi moči, napadalec Nik Simšič in branilec Kristjan Čepon. 

"Jesenice so dobra ekipa, tako da se res veselimo nove zmage. Tekmo smo začeli na štiri linije ter vztrajno in počasi nadgrajevali našo igro. Razen jeseniškega vodstva s 3:1 se je vse izšlo po našem načrtu," je po zmagi menil trener zmajev Jure Vnuk, čigar ekipi pred zadnjimi 20 minutami ni kazalo dobro.

"Moram reči, da so fantje sami vedeli, kaj morajo narediti. Skrajšali smo na tri napade, dodali nekaj ritma, kar se nam je obrestovalo," o tem, da so verjeli v preobrat, pravi trener Olimpije Jure Vnuk. | Foto: Peter Podobnik/Sportida "Moram reči, da so fantje sami vedeli, kaj morajo narediti. Skrajšali smo na tri napade, dodali nekaj ritma, kar se nam je obrestovalo," o tem, da so verjeli v preobrat, pravi trener Olimpije Jure Vnuk. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Moram reči, da so fantje sami vedeli, kaj morajo narediti. Skrajšali smo na tri napade, dodali nekaj ritma, kar se nam je obrestovalo. Ko smo izenačili na 3:3, smo si rekli, da ne bomo odnehali. Ko smo povedli, pa je bilo jasno, da gremo še po en zadetek. Če bi se pomaknili v obrambo, bi nas to drago stalo," je dodal nekdanji hokejist, ki bo z ekipo misli hitro usmeril v nove obračune.

Drugo Olimpijo že v četrtek čaka zahtevno gostovanje pri podprvaku Ritttnu, ki trenutno zaseda tretje mesto. Jeseničani pa bodo v četrtek prav tako na zahtevnem preizkusu. V Podmežaklo prihaja vodilna ekipa lige Val Pusteria.

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Rok Tičar
Sportal Rok Tičar o kitajski izkušnji: Česa takšnega v karieri še nisem doživel
Ken Ograjenšek
Sportal Ograjenšek se je vrnil, Gradec nadaljeval zmagovito
Ne spreglejte