Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
12.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Sapa Fehervar Anže Kuralt Luka Gračnar Innsbruck Graz 99ers Ken Ograjenšek liga EBEL

Torek, 12. 2. 2019, 12.01

5 let, 1 mesec

Liga EBEL, drugi del, prve tekme

Ograjenšek se je vrnil, Gradec nadaljeval zmagovito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ken Ograjenšek | Rekonvalescent Ken Ograjenšek je zaigral prvič po 23. decembru in s soigralci Gradca s 5:3 premagal Fehervar. | Foto Sportida

Rekonvalescent Ken Ograjenšek je zaigral prvič po 23. decembru in s soigralci Gradca s 5:3 premagal Fehervar.

Foto: Sportida

V ligi EBEL se je v dveh skupinah začel drugi del tekmovanja. Šest moštev je že v končnici. Ta se med seboj borijo za razvrstitev in prva tri mesta, ki omogočajo izbiro četrtfinalnega nasprotnika. Za preostali četrtfinalni vstopnici se pet moštev (Medveščak se je predčasno poslovil) meri v kvalifikacijski skupini. Vodilni Gradec, v postavo katerega se je po daljši odsotnosti vrnil Ken Ograjenšek, je s 5:3 premagal Fehervar še vedno poškodovanega Anžeta Kuralta. Innsbruck vratarja Luke Gračnarja je po kazenskih strelih izgubil pri Dornbirnu (3:4)

Ken Ograjenšek
Sportal Zadnji EBEL-ligaški ples Medveščaka, zgodovinski dan Ograjenškovih

Avstrijski Gradec je v prvem delu pripravil lepo presenečenje in ga končal kot vodilno moštvo razširjenega avstrijskega prvenstva. Graški panterji so drugi del odprli proti madžarskemu Fehervarju, ki bo po letu 2015 spet igral v izločilnih bojih, in slavili s 5:3.

V postavo avstrijske ekipe se je po dobrem mesecu in pol odsotnosti vrnil slovenski napadalec Ken Ograjenšek. Celjan je zadnjo tekmo odigral 23. decembra, ko mu je plošček močno priletel v obraz in mu zlomil ličnico. Ograjenšku bi moral nasproti stati reprezentančni soigralec Anže Kuralt, a je še vedno poškodovan. Gradec je bil ob vrnitvi Ograjenška primoran skrčiti kader, saj bi sicer presegel dovoljen točkovni zbir, v nadaljevanju tako ne računa na mladega domačega napadalca Daniela Natterja.

Vratar Luka Gračnar je zaradi poškodbe izpustil minuli reprezentančni zbor, danes pa z Innsbruckom izgubil pri Dornbirnu. | Foto: Sportida Vratar Luka Gračnar je zaradi poškodbe izpustil minuli reprezentančni zbor, danes pa z Innsbruckom izgubil pri Dornbirnu. Foto: Sportida

Na delu je bilo še eno moštvo slovenskega hokejista. Innsbruck vratarja Luke Gračnarja, ki je pred dnevi prišel na zbor slovenske reprezentance, a ga zaradi poškodbe predčasno zapustil, je boj za četrtfinale v kvalifikacijski skupini začel s porazom po kazenskih strelih pri Dornbirnu. Gračnar je branil vso tekmo in zaustavil 33 strelov od 37.

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Žiga Jeglič
Sportal Žiga Jeglič spregovoril o dopinškem prekršku: Na koncu lahko zaupaš le sebi #video

Kaj prinaša drugi del?

Šest moštev zgornjega doma se v drugem delu med seboj meri za razvrstitev, peterica v spodnjem domu pa za dve preostali četrtfinalni vstopnici. | Foto: Sportida Šest moštev zgornjega doma se v drugem delu med seboj meri za razvrstitev, peterica v spodnjem domu pa za dve preostali četrtfinalni vstopnici. Foto: Sportida

Po prvem delu (44 krogih) lige EBEL si je prvih šest moštev (Gradec, Dunaj, Celovec, Bolzano, Salzburg in Fehervar) že zagotovilo četrtfinale, preostalih šest oziroma pet, saj se je Medveščak predčasno umaknil, pa se bo v t. i. spodnjem domu oziroma kvalifikacijski skupini borilo za preostali dve četrtfinalni vstopnici.

Ekipe (tako zgornji kot spodnji dom) po prvem delu čaka drugi del, v katerem se po dvakrat pomerijo vsaka z vsako. Prvih šest se v skupini za razvrstitev med seboj bori za razvrstitev od 1. do 6. mesta. Po koncu drugega dela prva tri moštva te skupine izbirajo četrtfinalnega nasprotnika. Zmagovalec prvega dela bo drugi del začel s šestimi bonus točkami, Dunaj s štirimi, Celovec z dvema, Salzburg z eno.

Ekipe spodnjega doma se prav tako po dvakrat udarijo vsaka z vsako, najboljši dve napredujeta v izločilne boje, preostale končajo sezono. Največje razočaranje prvega dela Linz začenja s šestimi bonus točkami, Znojmo je prenesel štiri, Dornbirn dve, Innsbruck pa eno točko.

Skupina za razvrstitev (že v četrtfinalu):

Lestvica

1. Graz 99ers 1 tekma - 9 točk (6)
2. Vienna Capitals 1 - 7 (4)
3. KAC Celovec 1 - 5 (2)
4. Red Bull Salzburg 1 - 1 (1)
5. Fehervar 1 - 0 (0)
6. Bolzano 1 - 0 (0)

()-v oklepaju je število bonus točk, ki jih je ekipa prenesla iz prvega dela

Kvalifikacijska skupina (boj za dve četrtfinalni vstopnici):

Lestvica

1. Znojmo 1 tekma - 7 točk (4)
2. Linz 1 - 6 (6)
3. Dornbirn 1 - 4 (2)
4. Innsbruck 1 - 2 (1)
5. Beljak 1 - 0 (0)

()-v oklepaju je število bonus točk, ki jih je ekipa prenesla iz prvega dela

Preberite še:

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Olimpija po preobratu v zadnji tretjini ostaja nerešljiva uganka za Jesenice
slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled
Sportal Na koncu se je zgodilo prav to, na kar je opozarjal
Ne spreglejte