Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2024,
11.07

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
veslanje Nina Kostanjšek Filip Matej Pfeifer Isak Žvegelj

Natisni članek

Petek, 26. 4. 2024, 11.07

2 meseca, 4 tedne

Žvegelj in Kostanjšek v nedeljskem finalu olimpijskih kvalifikacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Nina Kostanjšek | Nina Kostanjšek in Izak Žvegelj bosta v nedeljo v Szegedu nastopila v finalu olimpijskih kvalifikacij za nastop na igrah v Parizu. | Foto Veslaška zveza Slovenije

Nina Kostanjšek in Izak Žvegelj bosta v nedeljo v Szegedu nastopila v finalu olimpijskih kvalifikacij za nastop na igrah v Parizu.

Foto: Veslaška zveza Slovenije

Veslača Nina Kostanjšek in Izak Žvegelj bosta v nedeljo v Szegedu nastopila v finalu olimpijskih kvalifikacij za nastop na igrah v Parizu. Kostanjšek je prepričljivo dobila repasaž med skifistkami, Žvegelj je v polfinalu osvojil drugo mesto.

V ženski konkurenci je Izolanka Nina Kostanjšek vodila od starta do cilja in imela v cilju pet sekund prednosti pred Turkinjo Elis Ozbay, ki si je kot zadnja priborila nastop med šesterico najboljših.

Že v četrtek so se v finale uvrstile Rusinja Tatjana Klimovič in Wiktoria Kalinowska iz prve predtekmovalne skupine ter Azerbajdžanka Diana Dimčenko in Ukrajinka Jevhenija Dovhodko.

Žvegelj je v polfinalu zaostal za Bolgarom Kristjanom Vasiljevom, ki je Blejca ugnal v finišu. Tretje mesto je osvojil Madžar Bendeguz Petervari-Molnar. Iz drugega polfinala so se na odločilno tekmo prebili Srb Nikolaj Pimenov, Belgijec Tim Brys in Ukrajinec Mikola Kalašnik.

V repasažu evropskega prvenstva, ki v Szegedu poteka sočasno z olimpijskimi kvalifikacijami, je Filip Matej Pfeifer osvojil tretje mesto v skifu in bo v soboto veslal za uvrstitev v finale C. V repasažu sta bila zanj na prvih dveh mestih, ki sta vodili v polfinale, neulovljiva Irec Paul O'Donovan in Bolgar Emil Nejkov.

Preberite še:

Isak Žvegelj
Sportal Isak Žvegelj zmagal na generalki pred kvalifikacijami za OI
Temza Cambridge
Sportal Cambridge na onesnaženi Temzi dobil 169. dvoboj univerz
Nina Kostanjšek
Sportal Nini Kostanjšek dva naslova, Pfeiferju tekma skifistov
Ne spreglejte