Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2023,
10.23

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

državno prvenstvo Bled veslanje

Ponedeljek, 25. 9. 2023, 10.23

7 mesecev

Bled, državno prvenstvo v veslanju

Nini Kostanjšek dva naslova, Pfeiferju tekma skifistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Nina Kostanjšek | Veslačica Nina Kostanjšek je bila z dvema naslovoma v članski kategoriji najboljša posameznica letošnjega državnega prvenstva v veslanju.  | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Veslačica Nina Kostanjšek je bila z dvema naslovoma v članski kategoriji najboljša posameznica letošnjega državnega prvenstva v veslanju. 

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Bled je konec tedna gostil državno prvenstvo v veslanju. Z dvema naslovoma v članski kategoriji je bila najboljša posameznica veslačica izolskega Arga Nina Kostanjšek, ki se je veselila zmage v skifu in dvojnem dvojcu z Lisanno Bartolovich.

V dvojnem dvojcu sta bili tekmici le Eva Boškin in Madeleine Whybrow. Pa tudi v enojcu Nina Kostanjšek ni imela konkurence, saj sta Mariborčanka Lara Čas in Blejka Amber Čop močno zaostali.

Osrednja tekma prvenstva je bila tekma enojcev, ki jo je po pričakovanju dobil Ljubljančan Filip-Matej Pfeifer. Najbližje mu je bil Blejec Isak Žvegelj, tretje mesto je zasedel lahki veslač Rajko Hrvat iz izolskega Arga. Mariborčan Nik Krebs, ki sicer nastopa v dvojnem dvojcu z Jako Časom, je bil četrti.

Dolgo je kazalo na zmago Žveglja, ki je zanesljivo vodil še po otoku, z močnim finišem pa je slavil Pfeifer, ki je imel v cilju vsega 74 stotink prednosti pred tekmovalcem domačega kluba.

Isak Žvegelj, Filip-Matej Pfeifer in Rajko Hrvat (od leve proti desni).  | Foto: Veslaška zveza Slovenije Isak Žvegelj, Filip-Matej Pfeifer in Rajko Hrvat (od leve proti desni). Foto: Veslaška zveza Slovenije

"Z rezultatom sem zadovoljen, čeprav nisem šel na tekmo z mislijo na zmago. Po svetovnem prvenstvu sem si vzel nekaj časa, da sem si spočil glavo. Ta tekma je bila zame kot začetek nove sezone in pregled, kaj se sploh dogaja. Vedno imaš v glavi misel, da boš izkoristil priložnost, če se bo le pojavila. Ni kazalo najbolje, na koncu pa sem 'za foro' poskusil in se odpeljal mimo Isaka," je po tekmi za spletno stran Veslaške zveze Slovenije dejal Pfeifer.

Krebs se je nato v nedeljo z Jakobom Brglezom veselil zmage med dvojnimi dvojci, še eno srebro je osvojil Žvegelj, ki je v tej disciplini nastopal skupaj z Lukašem Sawickijem.

Z državnim prvenstvom se je končal tudi tekmovalni del domače sezone, ki je izstopala z organizacijo evropskega prvenstva na Blejskem jezeru, na svetovnem prvenstvu pa so bili slovenski veslači daleč od najboljših in želene uvrstitve na olimpijske igre 2024 v Parizu.

Te bodo veslači zdaj lovili konec aprila prihodnje leto v madžarskem Szegedu, kjer bo nato tudi evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte