SiolNET. Sportal Drugi športi
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Trenerji, voditelji rekreativnih vadb in strokovni delavci na tedenska testiranja

Sprememba odloka o omejitvah izvajanja športa

0,08

termometer

odbojka žoga
Trenerji, voditelji rekreativnih vadb in strokovni delavci na tedenska testiranja. Foto: Miloš Vujinović / Sportida

Vlada je na današnji seji spremenila odlok o omejitvah izvajanja športa, po katerem se morajo trenerji, strokovni delavci, ki vodijo proces vadbe športnikov, in voditelji športno rekreativne dejavnosti tedensko testirati na novi koronavirus. Doslej so morali glede na veljaven odlok predložiti negativni rezultat testa, ki ni bil starejši od 24 ur.

Druga liga simbolična fotografija Sportal Od ponedeljka treningi za okrog 70 tisoč športnikov

Novi odlok bo začel veljati dan po objavi v uradnem listu, predvidoma pa bo v veljavo stopil v petek, saj iz sporočila po seji vlade izhaja, da bo veljal do 26. februarja.

Tudi v novem odloku pa bo v veljavi ostalo določilo, po katerem bodo morali športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj v kolektivnih športih ali velikih športnih prireditev, predložiti negativni rezultat testa na novi koronavirus, ki ni starejši od 24 ur.

nba košarka splošna Sportal Tudi v športu sedemdnevni rok veljavnosti testov

Z objavo spremenjenega odloka bo razrešena tudi zmeda, ki je nastala zaradi razlike med objavljenim odlokom in pojasnili ministrstva. To je namreč kljub odloku, ki je predvideval 24-urno veljavnost testov v vseh omenjenih primerih, pojasnjevalo, da tudi v športu velja sedemdnevna veljavnost testov kot za druge dejavnosti.

V sporočilu za javnost po seji vlade so zapisali še, da bo v novem odloku spremenjena tudi določba, ki opredeljuje dokazovanje izjem za osebe, ki so bile že cepljene. Čas za vzpostavitev zaščite po cepljenju je različen glede na cepivo, so navedli v sporočilu.

Ljubljana koronavirus Novice Podaljšanje ukrepov: ponoči še vedno omejitev gibanja Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Sportal Obeta se sprememba odloka o omejitvenih ukrepih v športu tek splošna Sportal Kaj sproščanje ukrepov pomeni za šport?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin