Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 12. 2021,
8.25

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

14

Natisni članek

Christian Horner Red Bull Racing Mercedes Valtteri Bottas Toto Wolff Lewis Hamilton Sebastien Ogier Jean Todt FIA Max Verstappen Formula 1

Petek, 17. 12. 2021, 8.25

2 leti, 4 mesece

Fia gala

Verstappen prejel pokal, Wolff in Hamilton bojkotirala podelitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

14

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je s podelitvijo pokalov sklenila tekmovalno leto 2021. Prva zvezda slavnostnega večera v Parizu je bil svetovni prvak v formuli 1 Max Verstappen, medtem ko je Lewis Hamilton podelitev protestno izpustil.

Max Verstappen prvak Abu Dabi
Sportal Uresničili načrt, ki so ga spisali pred sedmimi leti
Max Verstappen prvak Abu Dabi
Sportal Verstappen do zmage in naslova prvaka v zadnjem krogu sezone!

Verstappen s šefom Christianom Hornerjem in njegovo ženo, nekdanjo "spajsico" Geri Helliwell | Foto: AP / Guliverimage Verstappen s šefom Christianom Hornerjem in njegovo ženo, nekdanjo "spajsico" Geri Helliwell Foto: AP / Guliverimage

Nizozemec Max Verstappen je v družbi dekleta Kelly, šefa Red Bullove ekipe Christiana Hornerja in njegove žene Geri Helliwell v Parizu ponosno dvignil pokal za osvojeno svetovno prvenstvo formule 1. "Izpolnjen življenjski cilj. Lepo se sliši," je po prejemu lovorike dejal 24-letnik. "Bila je neverjetna bitka z Lewisom, enim največjih dirkačev vseh časov. Drug drugega sva silila do meje, včasih čez njo, a tudi to je del dirkanja. Na koncu koncev se spoštujeva in to je zelo pomembno. Včasih se je po dirki težko pogledati v oči, a se spoštujeva. Komaj čakam naslednjo sezono."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Mercedesove pokale sta prevzela Allison in Bottas. | Foto: AP / Guliverimage Mercedesove pokale sta prevzela Allison in Bottas. Foto: AP / Guliverimage V Parizu sta manjkala podprvak Lewis Hamilton in šef Mercedesove ekipe Toto Wolff. Ne gre za protest proti Verstappnu, temveč proti vodstvu tekmovanja, ki je po njunem mnenju ob koncu odločilne VN Abu Dabija ravnalo vsaj nespretno, če ne celo nepošteno. "V Pariz me ne bo zaradi lojalnosti do Lewisa in zaradi lastne integritete," je na četrtkovi novinarski konferenci pojasnil Wolff. Lovoriko za osmi konstruktorski naslov Mercedesa je tako prevzel njihov prvi inženir James Allison. Na podelitvi je bil tudi tretjeuvrščeni v prvenstvu Valtteri Bottas, ki po tej sezoni zapušča Mercedes in odhaja k Alfi Romeo.
Lewis Hamilton Savdska
Sportal Mercedes: Odpovedujemo se pritožbi

Fia je podelila lovorike tudi preostalim svetovnim prvakom, med njimi je bil Francoz Sebastien Ogier, ki je še osmič postal svetovni prvak v reliju. To je 37-letnikov zadnji naslov, saj bo od zdaj tekmoval samo na posamičnih dirkah.

Verstappen z dekletom Kelly | Foto: AP / Guliverimage Verstappen z dekletom Kelly Foto: AP / Guliverimage

Na prireditvi je še zadnjič v vlogi predsednika mednarodne zveze deloval Jean Todt. Nekdanji prvi mož Ferrarija pri 75 letih odhaja v pokoj. Dirkači in ekipe formule 1 so mu poklonili čelade vseh 20 voznikov iz letošnjega prvenstva.

Abu Dabi varnostni avto
Sportal Narejeno za televizijo
Lewis Hamilton
Sportal Molčečemu Hamiltonu posebno priznanje

 
Ne spreglejte