Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
3. 4. 2022,
18.46

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

2

Natisni članek

Maxime Renaux Jorge Prado Jan Pancar Tim Gajser Tim Gajser MXGP motokros

Nedelja, 3. 4. 2022, 18.46

2 leti, 2 meseca

MXGP, VN Portugalske

Gajser z 2. mestom in rdečo številko povabil navijače v Trentino

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

2

Tim Gajser Portugalska | Tim Gajser v Aguedi dirka za četrto zmago v sezoni 2022. | Foto Honda Racing

Tim Gajser v Aguedi dirka za četrto zmago v sezoni 2022.

Foto: Honda Racing

Tim Gajser je po treh zmagah na uvodnih treh dirkah sezone na četrti na Portugalskem osvojil drugo mesto. V prvi vožnji je bil tretji, v drugi pa najhitrejši. Zmagal je Jorge Prado, ki je osvojil dve točki več (prvo in drugo mesto v vožnjah).

Tim Gajser Honda Tiga243Land
Sportal Po Gajserju prihaja Gajser, Tim predstavlja Alena #video

Tim Gajser (Honda) v Aguedi ni imel idealnega štartnega položaja (sedmi). V prvi vožnji je solidno štartal in nato prvih 15 minut vozil na šestem mestu. Imel je že deset sekund zaostanka za vodilnim Jorgejem Pradom (GasGas). V drugi polovici je Makolčan nato pokazal, da ja fizično najbolje pripravljen, in na progi s številnimi kanali prehitel tri tekmece. Vodilnima dvema se je povsem približal. Končal jo je na tretjem mestu, kar je dober dosežek, a njegov najslabši v sezoni. Če bi bila vožnja še krog ali dva daljša, bi ogrozil tudi drugega Briana Bogersa (Husqvarna) in najhitrejšega Prada. 

Tim Gajser Portugalska | Foto: Honda Racing Foto: Honda Racing "V prvem delu dirke nisem mogel prehitevati. Ko pa so se naredile nove linije, sem v drugem delu lažje prehiteval. Upam, da bom v drugo bolje štartal," je pred osmo vožnjo sezone povedal Gajser. In potrdil, da v sobotnem padcu na kvalifikacijski vožnji ni utrpel poškodbe.

V drugi vožnji pa odličen štart 25-letnega Slovenca. V prvi zavoj je zapeljal samo za Pradom. Nato je potrpežljivo pripravljal napad in v 13. minuti izvedel izvrstno prehitevanje. Z agresivnim manevrom je Španca ujel povsem nepripravljenega. V nadaljevanju je bil tudi po sekundo na krog hitrejši in je vožnjo dobil s prednostjo devetih sekund. Tim je dobil štiri od letošnjih osmih voženj. Je pa moral grand prix zmago tokrat prepustiti Pradu, ki je z drugim mestom v drugi vožnji skupno osvojil dve točki več. Prvič v karieri se je v MXGP na stopničke uvrstil Brian Bogers (Husqvarna)

Maxime Renaux (Yamaha), ki je bil pred VN Portugalske prvi Timov zasledovalec v prvenstvu, je bil šele 11. Tako je zdaj drugi v seštevku Prado, ki ima 21 točk manj od slovenskega šampiona. Tudi na Portugalskem sta manjkala poškodovana aktualni prvak Jeffrey Herlings (KTM), ki naj bi manjkal še nekaj tednov, in podprvak Romain Febvre (Kawasaki), ki mora na novo operacijo in bo izpustil večji del sezone.

VN Portugalske, MXGP:

1. Jorge Prado (GasGas) 47 točk
2. Tim Gajser (Honda) 45
3. Brian Bogers (Husqvarna) 40
4. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 38
5. Pauls Jonass (Husqvarna) 30
6. Jeremy Seewer (Yamaha) 30
7. Calvin Vlaanderen (Yamaha) 29
8. Ruben Fernandez (Honda) 27

Skupni seštevek MXGP (4/20):

1. Tim Gajser (Honda) 186 točk

2. Jorge Prado (GasGas) 165
3. Maxime Renaux (Yamaha) 144
4. Jeremy Seewer (Yamaha) 124
5. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 109
Mantova
Sportal Želi si, da je prvoaprilska šala, a Timov tekmec mora na novo operacijo
Jan Pancar Mantova
Sportal "Če dobim kakšno sekundo, bom bolj konkurenčen prvim" #video

Pancar v MX2 osvojil 13. mesto

Jan Pancar | Foto: Grega Valančič/Sportida Jan Pancar Foto: Grega Valančič/Sportida V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Tim Vialle (KTM). V drugi je bil najhitrejši Jago Geerts (Yamaha), a je bil v prvi po dveh padcih šele deveti. In tako je z drugim mestom v drugi vožnji veliko nagrado osvojil Vialle. To je njegova 16. zmaga v karieri. Belgijec še naprej vodi v skupnem seštevku, 16 točk pred Francozom.

Jan Pancar (KTM) je na progi, kjer so bili številni na tleh, odpeljal brez napak in v prvi vožnji ciljno črto prečkal na 14. mestu. A je dobil pribitek dveh mest (ni upočasnil, ko je bila izobešena zastava za zdravniško pomoč enemu od voznikov). V drugi vožnji je bil boljši, 12. Tako je s 14 točkami osvojil 13. mesto na VN Portugalske. Po četrti dirki sezone (Argentine ni odpeljal) je slovenski motokrosist s 33 točkami na 15. mestu seštevka MX2.

Prvenstvo se nadaljuje že naslednji konec tedna, ko bo VN Trentina. Dirka v Pietramurati pri Gardskem jezeru je vsako leto ena najboljše obiskanih s strani slovenskih ljubiteljev motokrosa. Vstopnice po 50 evrov so še na voljo.

Garda Nord
Trendi Navijaj za motokrosiste in odkrij skriti biser Italije #foto #video
Ne spreglejte