Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2019,
15.21

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Formula 2 Ferrari Formula 1 Mick Schumacher

Torek, 7. 5. 2019, 15.21

4 leta, 11 mesecev

Jabolko ne pade daleč od drevesa

Mick Schumacher: Moj življenjski cilj je formula 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Mick Schumacher | Mick Schumacher, ki je član mlade akademije Ferrarija, nastopa v svoji prvi sezoni v F2, potem ko je lani osvojil evropsko serijo F3. | Foto Reuters

Mick Schumacher, ki je član mlade akademije Ferrarija, nastopa v svoji prvi sezoni v F2, potem ko je lani osvojil evropsko serijo F3.

Foto: Reuters

Mladi nemški dirkač Mick Schumacher, sin legendarnega voznika formule 1 Michaela Schumacherja, je v pogovoru za britanski Sky Sports potrdil, da je njegov življenjski cilj nastopati v formuli, kjer je dolga leta blestel tudi njegov veliki vzornik - oče. "Seveda, to je moj glavni cilj," je odvrnil 20-letni Mick Schumacher na vprašanje, ali je F1 njegova usoda.

"Ne poskušam se primerjati z nikomer v F1 ali mu slediti, seveda pa se primerjam z očetom. Da vidim, kakšne korake je naredil, kaj je delal drugače kot drugi, v katero smer je zapeljal svojo kariero. In poskušam upoštevati vse pozitivne stvari," je dejal mladi Schumacher.

Sportal Po Schumacherju Schumacher? Mladi Schumi prvič v življenju za volanom rdeče mrcine #video

Naučiti se poskuša čim več

Dodal je, da pozorno spremlja svetovno prvenstvo. "Ta čas je v F1 veliko obetavnih dirkačev, sicer ne bi nastopali na najvišji ravni dirkaškega športa. Od vsakega posebej se poskušam naučiti čim več," je še dejal Mick Schumacher.

Mick Schumacher letos dirka v svetovnem prvenstvu formule 2 za moštvo Prema Racing, po dveh postajah v Bahrainu in Bakuju (8., 6., 5. mesto in odstop) pa zaseda 9. mesto v dirkaški razvrstitvi. | Foto: Reuters Mick Schumacher letos dirka v svetovnem prvenstvu formule 2 za moštvo Prema Racing, po dveh postajah v Bahrainu in Bakuju (8., 6., 5. mesto in odstop) pa zaseda 9. mesto v dirkaški razvrstitvi. Foto: Reuters

Njegov oče, Michael Schumacher, je osvojil rekordnih 91 dirk za veliko nagrado in sedem naslovov svetovnega prvaka. Po smučarski nesreči leta 2013 je še vedno v domači zdravniški oskrbi, o njegovem zdravstvenem stanju pa javno ni znanega skoraj nič.

Testiral Ferrarijev bolid F1

Mick Schumacher, ki je član mlade akademije Ferrarija, nastopa v svoji prvi sezoni v F2, potem ko je lani osvojil evropsko serijo F3, najboljši njegov rezultat na uvodnih štirih dirkah pa je peto mesto.

Minuli mesec je opravil prve teste dirkalnika formule 1, v vodstvu Ferrarija pa so bili nad mlajšim članom slavne dirkaške družine navdušeni.

"Zelo pomembno je, da ne prehitevaš dogodkov, da greš korak za korakom. Temu sem vedno sledil do danes v F2, ki bo, vsaj upam, moj zadnji korak pred F1," je še dejal Mick Schumacher.

Preberite še:

Fernando alonso
Sportal Fernando Alonso po trojno krono avtomobilizma
Ayrton Senna
Sportal Po Sennovi smrti dramatično izboljšanje varnostnih standardov v F1
F1 Melbourne 2019
Sportal Vas formula ena še navdušuje?
Ne spreglejte