Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
9. 2. 2013,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastien Loeb reli WRC Citroën Volkswagen

Sobota, 9. 2. 2013, 13.15

8 let

Loeb na misiji nemogoče – Ogierja ne more ujeti

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Navdušujoč začetek Volkswagnove zgodbe v WRC-ju se nadaljuje na Švedskem, kjer Ogier tudi po drugem dnevu drži skoraj 30 sekund prednosti pred Loebom (Citroën).

Devetkratni prvak Sebastien Loeb (Citroën) na Švedskem vozi svoj drugi od štirih relijev letos. Napada za svojo drugo zmago na tamkajšnjem snegu. Po prvem dnevu je sicer ob 31 sekundah zaostanka za vodilnim Sebastienom Ogierjem (Volkswagen) že podpisal predajo. "Nemogoče ga bo ujeti. Težko bom ostal tudi pred Jarijem-Mattijem," je pred začetkom sobotne, druge etape dejal Francoz. Bil je le dobro sekundo pred drugim dirkačem s Volkswagnovim polom R WRC, Jarijem-Mattijem Latvalo. "Njihov dirkalnik se zdi res odličen. Kjer imamo mi težave s podkrmarjenjem, se zdi, da je njihov povsem uravnotežen. To pa je na tem reliju ključno."

Loeb je drugo etapo začel dobro: na prvi hitrostni preizkušnji je bil tik za Ogierjem, na drugi le malo za Latvalo, tretjo pa je dobil. Tako je prvak do opoldanskega premora zaostanek za rojakom zmanjšal na 25 sekund, prednost pred Fincem pa povišal na 14 sekund. Latvala je sicer zmagal na 10. brzincu (njegov prvi dobljen brzinec s polom), a nato na enajstem vozil preveč previdno in izgubil 13 sekund. Tako se mu je na vsega sekundo približal Mads Östberg (M-Sport Ford). Na mestih od pet do osem sledijo še štirje dirkači M-Sporta, ki pa so si že nabrali večji zaostanek za najboljšimi štirimi. Zaradi okvare motorja je odstopil Pontus Tidemand (PTM Ford), ki je bil na svojem debiju po prvem dnevu šesti.

Le dober kilometer dolgo 12. hitrostno preizkušnjo je dobil Mikko Hirvonen (Citroën), ki se je po petkovem odstopu vrnil na dirko. Z več kot 26 minutami zaostanka je na 26. mestu.

Popoldne sta bila Ogier in Loeb skoraj izenačena. No, na 13. brzincu (to je bil klasični Sagen) sta bila dejansko do desetinke sekunde izenačena. Na 14. je mlajši od obeh Francozov pridobil 2,4 sekunde, na 15. pa 0,4 sekunde. Drugi dan drugega relija sezone je z zmago na 16. šprinterskem brzincu Hagfors dobil starejši Seb. Ogier gre na nedeljskih šest brzincev z varno prednosti 26,9 sekunde. Do spremembe je prišlo na tretjem mestu. Latvala je izgubil dobrih 20 sekund in tako je Östberg zdaj pred njim za šest sekund.

Ne spreglejte