Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2023,
15.40

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

2

Natisni članek

Max Verstappen Red Bull Racing Aston Martin Fernando Alonso Frederic Vasseur VN Bahrajna VN Savdske Arabije Charles Leclerc Ferrari Formula 1

Sreda, 15. 3. 2023, 15.40

1 leto, 1 mesec

Ferrari

Leclerc že na drugi dirki s kaznijo 10 štartnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

2

VN Bahrajna Charles Leclerc Ferrari | V Ferrarijev motor v Leclercovem dirkalniku so namestili novo elektronsko kontrolno enoto (ECU). | Foto Guliver Image

V Ferrarijev motor v Leclercovem dirkalniku so namestili novo elektronsko kontrolno enoto (ECU).

Foto: Guliver Image

Ob sredinem prihodu v Džedo, kjer bo konec tedna VN Savdske Arabije, druga dirka letošnjega prvenstva formule 1, so v Ferrariju potrdili, da bo moral Charles Leclerc štartati z deset mest slabšega izhodišča, kot si ga bo pridirkal na kvalifikacijah.

VN Bahrajna Max Verstappen
Sportal Bolj izenačeni, ker posnemajo Red Bullov dirkalnik

Vsaka ekipa lahko na vsakem dirkalniku v sezoni uporabi samo dva motorja oziroma po dve posamezni komponenti v motorju. In v dirkalniku Charlesa Leclerca se je elektronska kontrolna enota (ECU) pokvarila že dvakrat. Tako bodo morali že na drugi dirki sezone, ta konec tedna v Savdski Arabiji, v Ferrarijev motor v Leclercovem dirkalniku namestiti že tretji ECU. To pa pomeni 10 štartnih mest kazni. Ta bo nato moral zdržati preostalih 22 dirk, sicer ob vsaki novi menjavi sledi nova kazen 10 štartnih mest.

Monačan Charles Leclerc je v Bahrajnu dirkal na tretjem mestu, nakar je njegov ferrari 16 krogov pred karirasto zastavo obstal na stezi. | Foto: AP / Guliverimage Monačan Charles Leclerc je v Bahrajnu dirkal na tretjem mestu, nakar je njegov ferrari 16 krogov pred karirasto zastavo obstal na stezi. Foto: AP / Guliverimage "V Bahrajnu smo imeli v nedeljo dve ločeni težavi. Prva se je zgodila že zjutraj, ko smo želeli zagnati motor, druga pa med dirko. V obeh primerih je šlo za elektronsko kontrolno enoto, ECU," je ob prihodu v Džedo pojasnil vodja Ferrarijeve ekipe Frederic Vasseur. Leclerc je v Bahrajnu 16 krogov pred ciljem izgubil moč v motorju in bil prisiljen odstopiti. Vozil je na tretjem mestu. "To se v Ferrariju ni še nikoli zgodilo. Upam, da je zdaj vse v redu. Stvar smo dobro analizirali. Žal bomo morali v Džedi sprejeti kazen, saj lahko na sezono uporabimo samo dve." Enaka kazen po več kot dveh menjavah sledi tudi ob menjavi preostalih delov motorja, ti za zdaj v Leclercovem dirkalniku še delujejo.

Lewis Hamilton VN Bahrajna
Sportal Hamilton zaropotal: Niso me poslušali
Fernando Alonso Aston Martin Bahrajn
Sportal Aston Martin, ki to ni. "Lepo je videti tri red bulle na stopničkah."
Max Verstappen Red Bull Bahrajn
Sportal "Zmagajo lahko vse dirke sezone." Je to že komu uspelo?
Ne spreglejte