Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
7. 5. 2022,
17.50

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

1

Natisni članek

Jeremy Seewer KTM Honda Jan Pancar Tim Gajser Tim Gajser MXGP motokros

Sobota, 7. 5. 2022, 17.50

2 leti, 1 mesec

MXGP Italija, kvalifikacijska dirka

Gajser drugi na kvalifikacijah, navdušil tudi Pancar

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

1

Tim Gajser trening Lemberg | Tim Gajser | Foto Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser

Foto: Grega Valančič/Sportida

Štirikratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser bo kot drugi izbiral štartni položaj na nedeljskih dveh vožnjah razreda MXGP za veliko nagrado Italije v Maggiori. V razredu MX2 je bil na kvalifikacijski dirki Jan Pancar deveti.

Tim Gajser Mantova finale
Sportal Nova poškodba, Gajser v Maggiori brez prvega tekmeca za naslov

Maxime Renaux (Yamaha) je najbolje štartal in vso dirko za sabo zadrževal Tima Gajserja (Honda). Po 20 minutah in dveh krogih kvalifikacijske dirke je vodilni v skupnem seštevku MXGP zaostal manj kot sekundo. Tretji je bil Jeremy Seewer (Yamaha). Pred kvalifikacijsko dirko je bil Gajser v vožnji na čas drugi. Hitrejši krog je odpeljal samo Seewer.

Prvega zasledovalca Tima Gajserja v prvenstvu Jorgeja Prada (GasGas), ki ima 66 točk zaostanka, na dirki v Maggiori ni, saj si je pred dnevi na treningu izpahnil ramo.

Gajser: Jutri pa na polno

Gajser je zmagal na petih dirkah sezone od dozdajšnjih šest. | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Gajser je zmagal na petih dirkah sezone od dozdajšnjih šest. Foto: Honda Racing/ShotbyBavo "Štart je na tej progi zelo pomemben, sploh danes, ko proga še ni bila zelo razrita. Bila je samo ena dobra linija. Iskal sem nove linije, a mi je vedno malo zmanjkalo. Hitrost je bila dobra. Zadovoljen sem z drugim mestom," je Gajser komentiral svoj kvalifikacijski nastop, ko ni in ni mogel prehiteti Renauxa. "Če si malo prehitro priletel, je bila dosti večja verjetnost, da ti odnese prednje ali zadnje kolo. Ni bilo veliko oprijema. Nisem šel z glavo skozi zid, saj se zavedam, da je bila to le kvalifikacijska tekma. Jutri gremo pa na polno." 

Prva vožnja se v nedeljo začne ob 14.15, druga ob 17.10. V soboto severozahodno od Milana ni deževalo, spremenljiva napoved je tudi za nedeljo. Gajser bi raje videl, da ostane suho.

Pancar v MX2 na devetem mestu

Jan Pancar | Foto: Grega Valančič/Sportida Jan Pancar Foto: Grega Valančič/Sportida Jan Pancar (KTM), ki je na prvomajskem koncu tedna zmagal na dirki italijanskega prvenstva, je zdaj odpeljal še eno svojih najboljših voženj v svetovnem prvenstvu. Progo v Maggiori dobro pozna. Na kvalifikacijski dirki MX2 je bil deveti. To je njegov najboljši kvalifikacijski dosežek v svetovnem prvenstvu. Zmagal je Tom Vialle (KTM). Še boljši je bil Pancar v vožnji na čas, kjer je bil peti.

"Super sobota zame. Šesto in peto mesto na treningih, deveto na kvalifikacijah, ko pa bi bil lahko še višje. Malo slabši je bil štart. Težko je bilo prehitevati. Je bila le ena sama linija. Zadovoljil sem se z devetim mestom. Še vedno pa se da z devetega mesta dobro štartati. Jutri bom še treniral štarte," je Pancar odločen, da bo v nedeljo, ko se dirka za točke, še boljši.

Prva vožnja se v nedeljo začne ob 13.15, druga ob 16.10.

Latvija MXGP Tim Gajser
Sportal Nova popolna zmaga Gajserja, boleč padec za Prada #video
Jeffrey Herlings Mantova
Sportal Gajserjev največji tekmec sprejel najtežjo odločitev
Ne spreglejte