SiolNET. Posel danes Novice
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Delavci Kovinoplastike v podporo sindikalistu Hogetu, stavke ni bilo #video

0,09

termometer

Dopoldne je več predstavnikov zaposlenih v Kovinoplastiki Lož kot tudi predstavnikov sindikata Skei prišlo izrazit podporo sindikalistu Alešu Hogetu, ki mu grozi izredna odpoved delovnega razmerja. Kot je pojasnil Hoge, so zaposlene sicer pozvali, naj gredo delat, tako da do opozorilne stavke ni prišlo. Kakšna bo usoda sindikalista, še ni jasno.

Vodstvo Kovinoplastike Lož je nedavno sprožilo postopek izredne odpovedi predsedniku sveta delavcev Hogetu, ki je obenem tudi podpredsednik Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (Skei). Očitajo mu več kršitev obveznosti iz delovnega razmerja, pri čemer naj bi Hoge v času opravljanja sindikalne dejavnosti dejansko opravljal zasebne aktivnosti, kar pa je sindikalist odločno zanikal.

Donald Trump Novice Kitajska odgovarja ZDA s povračilnimi ukrepi

Namesto Hogeta na zagovor prišli njegovi podporniki

Hoge je bil za danes zjutraj povabljen na zagovor pred izredno odpovedjo, a je že pred tem dal vedeti, da se ga ne bo udeležil. Namesto tega so danes prišli izrazit podporo Hogetu tako zaposleni kot predstavniki Skei.

Na sestanku so jim pojasnili situacijo, a jih obenem pozvali, naj gredo delat. Ves teden so na zaposlene namreč izvajali pritisk, je navedel Hoge, med drugim je njegova namestnica prejela opozorilo delodajalca zaradi organiziranja spontane zaustavitve dela.

Hoge je še pojasnil, da bodo počakali še do 14. ure, ko bodo prišli delavci iz naslednje izmene, sicer pa je z doslej izkazano podporo zadovoljen. Kaj se bo zdaj zgodilo z njim, Hoge ni mogel povedati, je pa napovedal, da se bo "boril do konca".

Japonci čiščenje Sportal To je razlog za japonsko čistilno akcijo na svetovnem prvenstvu #video

V vodstvu Kovinoplastike skopi z odzivi

V vodstvu Kovinoplastike so bili do zdaj skopi z odzivi. V četrtek so sicer v pisnem odzivu navedli, da se zavzemajo za odprt in transparenten socialni dialog, ki temelji na medsebojnem zaupanju in sodelovanju. STA še čaka odziv podjetja na zadnje dogajanje v Ložu.

medved barje xyz Novice Na Ljubljanskem barju opazili medvedko z mladičem #foto Marjan Šarec Novice "Pogajanja so intenzivna, a Šarec še nima 46 glasov" #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin