SiolNET. Planet TV Preživetje v divjini
1,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Preživetje v divjini

Oče in njegova 11-letna hči pred zahtevno preizkušnjo #video

1,36

termometer

V oddaji Preživetje v divjini, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri na Planetu, bo svetovno priznani inštruktor preživetja v divjini Brane T. Červek izziv pripravil 39-letnemu Igorju iz Naklega in njegovi 11-letni hčerki Brini. Igor nam je v pogovoru zaupal, kako je hči sprejela novico, da gre na preizkušnjo, in kako sta se na to pripravljala.

Na pustolovščino v oddaji Preživetje v divjini se boste podali s hčerko Brino. Je bila navdušena nad tem, da bo lahko sodelovala v oddaji?

Na začetku pravzaprav sploh nisem razmišljal o tem, da bi kogarkoli vzel s seboj v oddajo, ker sem želel sam preizkusiti, ali bom preživel tistih dolgih 24 ur v naravi tako rekoč brez vsega. Ko so me na avdiciji vprašali, ali bi vzel koga s sabo, sem pomislil na hčerko Brino, ker jo zelo zanima narava in si zelo želi biti na televiziji. Ko sem jo poklical, je takoj sprejela izziv. Zelo je bila navdušena nad tem, da bo sodelovala v oddaji, in neučakano odštevala dneve do najinega odhoda.

Preživetje v divjini | Foto:

Knjiga o džungli Planet TV Velikonočni prazniki prinašajo Knjigo o džungli

Kaj pa vas je pred oddajo najbolj skrbelo?

Nič me ni preveč skrbelo, le previden sem bil. Oba sva se psihično zelo dobro pripravila. Malo sva razmišljala in si predstavljala, kakšne naloge naju čakajo in kaj bova v določenih primerih naredila. Ves čas sva si govorila, da ne bo preprosto. Tako je bila tudi Brina dobro psihično pripravljena. Dan ali dva pred snemanjem mi je rekla: "Ati, saj greva na preživetje, ne v luksuz!" S tem me je nasmejal do solz. Moja edina skrb je tako bila, ali nama bo uspelo zanetiti ogenj.

Pa sta se kakšne tehnike preživetja učila že doma in jo tudi preizkusila?

Oba sva prebrala kar nekaj knjig. Jaz sem se zelo osredotočil na netenje ognja z lokom. Od približno 30 poskusov mi je uspelo le petkrat. Največja težava je bila na začetku fizična pripravljenost, nato pa sem ugotovil, da ni samo to, temveč tudi kombinacija pravega lesa. Bivaka pa nisva poskusila narediti, ker je to razmeroma preprosto. Največ časa ti vzame nabiranje potrebnega materiala.

11-letna Brina se je izziva nadvse veselila. | Foto: 11-letna Brina se je izziva nadvse veselila.

Preživetje v divjini Planet TV Čaj v kondomu? Tako ga lahko pripravite. #video 360°

Pa sta se pred oddajo že kdaj prej skupaj podala na kakšen izziv v naravi?

Pri nas ne obstaja midva, ker nas je pet v družini in večinoma vse delamo skupaj. Sem pa jaz v naši družini tisti, ki obožuje izzive. Dekleta se mojim idejam raje izognejo. Veliko hodimo v hribe, pri tem pa je največji podvig spraviti otroke iz hiše do vznožja hriba, potem pa začnejo tudi one uživati. Največkrat se med pohodom lovimo, skrivamo, igramo raziskovalce ali junake iz risank. Tako smo v hipu na vrhu hriba in nato še doma.

Kakšna preizkušnja čaka Igorja in Brino, preverite v torek ob 21. uri na Planetu.

Preživetje v divjini | Foto:

Preživetje v divjini Planet TV "Tak razplet je bil pričakovan že od samega začetka!" #video Planet TV Planet TV Film, zaradi katerega je drastično upadla prodaja svinjine #foto Joga z Brigito Planet TV Na Planetu bomo vadili jogo z Brigito Langerholc Svetovni prvak s kavča Planet TV Svetovni prvak s kavča: 18. trening #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin