Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2020,
8.34

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

2

Natisni članek

filmi Planet TV

Petek, 10. 4. 2020, 8.34

4 leta

Film, zaradi katerega je drastično upadla prodaja svinjine #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

2

Nocoj ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali simpatično komedijo, v kateri ima glavno besedo pujsek z imenom Babe. Film, ki je bil nagrajen z oskarjem in več drugimi nagradami, je postregel tudi z nekaj presenetljivimi dejstvi.

Prisrčni prašiček Babe je tako ogrel srca gledalcev po vsem svetu, da naj bi v Ameriki po prihodu filma na filmska platna prodaja svinjskega mesa upadla za kar 20 odstotkov. Tudi glavni igralec v filmu James Cromwell, ki je bil sicer že prej vegetarijanec, je med snemanjem filma postal strogi vegan in zavzet aktivist za pravice živali.

Knjiga o džungli
Planet TV Velikonočni prazniki prinašajo Knjigo o džungli

James Cromwell v filmu Pujsek Babe | Foto: James Cromwell v filmu Pujsek Babe

Skoraj zavrnil vlogo, ki je bila vrhunec njegove kariere

James je bil za vlogo nominiran celo za oskarja, čeprav v filmu zaradi majhne količine besedila sprva sploh ni hotel nastopiti. O tem, da bi zavrnil vlogo, je govoril s svojim prijateljem Charlesom Keatingom, ta pa mu je odvrnil: "Poslušaj, to je brezplačno potovanje v Avstralijo. Če bo film zanič, bo kriv prašič. Ti nisi glavni v tem filmu, prašič je glavni!"

Pri Črnem Petru
Planet TV Oddajo bo voditeljica vodila z nenavadne lokacije #video

In izkazalo se je, da je bila to najpomembnejša vloga v njegovi karieri. "Ta film je bil prelomnica v mojem življenju. Resnici na ljubo mi je ustvaril kariero. Če pogledam na vse dobro, kar se mi je zgodilo v življenju, lahko rečem, da se je vse skupaj začelo s tem filmom."

Planet TV | Foto:

Še nekaj zanimivosti o filmu

V filmu, ki je bil nominiran za sedem oskarjev, prejel pa je enega (za posebne vizualne učinke), so za vlogo Baba uporabili kar 48 majhnih prašičev in enega prašiča robota. Razlog je v tem, da majhni pujski zelo hitro rastejo in da je snemanje filma trajalo kar tri leta. 

Pri filmu je sodelovalo kar 56 trenerjev živali, ki so skrbeli za skoraj tisoč živali. Poleg prašičev so morali izuriti še pse, mačke, ovce, krave, konje, koze, race, miši in golobe. 

Eden od razlogov, da je trajalo skoraj desetletje, da je film scenarista in producenta Georgea Millerja prišel na filmska platna, je tudi čakanje na razvoj tehnologije, da so živali v filmu lahko dovolj prepričljivo spregovorile. Računalniško gibanje ust je razvilo losangeleško podjetje za posebne učinke Rhythm & Hues, najbolj znano po govorečem polarnem medvedu iz oglasa za Coca-Colo. Po mnenju mnogih je film Pujsek Babe tudi začetnik revolucije pri razvijanju filmske računalniške animacije.

Film Pujsek Babe (Babe) si na Planetu lahko ogledate v NOCOJ ob 20. uri. Drugi del uspešnice Babe: pujsek v mestu (Babe: Pig in the City) pa bo na sporedu v JUTRI ob 17.20.

Planet TV Zaupno z Veroniko: kako se spopasti s prepiri v partnerski zvezi #video
Svetovni prvak s kavča
Planet TV Svetovni prvak s kavča: 18. trening #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte