Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 11. 2021,
8.15

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

1

Natisni članek

Klemen Slakonja Sanja Grohar Planet Vau

Torek, 30. 11. 2021, 8.15

2 leti, 4 mesece

Klemen Slakonja priznal: Zakalkuliral sem se #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

1

V oddaji Planet Vau, ki jo vsako soboto ob 18.30 na Planetu vodi Sanja Grohar, smo se tokrat pogovarjali z vsestranskim umetnikom Klemnom Slakonjo. Čeprav ga večinoma poznamo kot igralca, je Klemen priznal, da mu v zadnjem času največ pomeni glasba, zato trenutno temu posveča vso svojo pozornost.

Klemen Slakonja je odličen igralec, ki v eni predstavi lahko zamenja tudi do deset vlog. Poleg tega je odličen imitator, ki je s svojimi parodijami na omrežju YouTube dosegel svetovno slavo, obenem pa je tudi pevec in avtor besedil lastnih skladb. Na vprašanje, ali v rokavu skriva še kakšen talent, Klemen sprva ni našel odgovora.

Klemen Slakonja med eno izmed svojih predstav | Foto: Klemen Slakonja med eno izmed svojih predstav

Slakonjo sicer poznamo bolj kot igralca, je pa priznal, da ga v zadnjem času bolj vleče v glasbene vode. "Iskanje svojega lastnega stila, eksperimentiranje … Zaprt sem v svoji sobi, ne da kdorkoli pritiska name in samo ustvarjam ter se prepuščam toku. Izpopolnjujem se, da postanem veliko bolj suveren tudi na glasbenem področju," je razkril Klemen.

Klemen se trenutno predvsem posveča petju in glasbi. | Foto: Klemen se trenutno predvsem posveča petju in glasbi.

Petje je zanj na prvem mestu. Dejal je, da če bi izmed vseh talentov moral obdržati samo enega, bi bila to pevska nadarjenost. "Že od dobe dojenčka pojem. Neprestano se nekaj derem," je malo za šalo, malo zares dejal Klemen. V intervjuju je spregovoril tudi o svojem koncertu, ki nosi naslov Ni, da ni. Tam združuje imitacije, humorne vsebine in domačo ter tujo popularno glasbo.

Klemen kot ruski predsednik Vladimir Putin v eni izmed svojih parodij | Foto: Klemen kot ruski predsednik Vladimir Putin v eni izmed svojih parodij

Klemen je razkril, da se je z imitacijo začel ukvarjati že v najstniških letih, takoj ko mu je mutiral glas. "Prva imitacijska žrtev je bil Franc Rode," je še razkril. Njegove parodije so na spletu dosegle svetovno občinstvo, v njih pa je umetnik sodeloval tudi kot producent, kar mu trenutno ne ustreza več. "Prepoznavnost te ponese v svet, ampak odlično bi bilo, če bi se tudi na finančnem področju to bolj izplačalo. Zakalkuliral sem se," je priznal Klemen.

milijonar
Planet TV Prijavite se v kviz Milijonar

Na koncu intervjuja je vsestranski umetnik iz rokava vendarle potegnil še en svoj talent: "Mogoče to, da bo moj 'ljubavni tepih' kmalu konkuriral 'tepihu' Jana Plestenjaka."

Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, lahko na Planetu spremljate vsako soboto ob 18.30. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Nives Orešnik
Planet TV Nives Orešnik: To je bila ena boljših odločitev, ki sem jih sprejela v življenju #video
Nik Škrlec
Planet TV To je Slovenec, ki zna našteti 3.141 decimalk števila pi #video
Soršak
Planet TV Poznate bobnarjev projekt Dobrodelna kitara 20 za 20? #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte