Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 11. 2021,
9.30

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Marko Soršak Sanja Grohar Planet Vau

Četrtek, 18. 11. 2021, 9.30

2 leti, 5 mesecev

Planet Vau

Poznate bobnarjev projekt Dobrodelna kitara 20 za 20? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

V oddaji Planet Vau, ki jo lahko na Planetu spremljate vsako soboto ob 18.30, smo se tokrat pogovarjali z bobnarjem slovenske glasbene skupine Elvis Jackson - Markom Soršakom. Glasbenik je izjemno aktiven na področju dobrodelnosti. Izvedel je že več projektov, v oddaji pa predstavil najnovejšega.

Osebno z Valentino Plaskan
Planet TV Nova pogovorna oddaja Osebno z Valentino Plaskan

Marko Soršak, znan tudi pod vzdevkom Soki, se je lotil novega dobrodelnega projekta, pri katerem kitara potuje od enega slovenskega glasbenika k drugemu, z igranjem na njo pa glasbeniki zbirajo denar za 19 let starega Mateja, ki je na invalidskem vozičku.

Kitaro je izdelal Jernej Ježovnik, za to pa je porabil en mesec. "Narejena je iz 5.000 sntntnov, pripravic za odpiranje pločevink, ki so zalite z epoksi smolo. Sledilo je ogromno brušenja in poliranja, v zaključni fazi pa dodajanje elektronike in detajlov," je pojasnil Jernej.

Bližnji posnetek izdelane kitare | Foto: Bližnji posnetek izdelane kitare Na to kitaro bodo igrali različni slovenski glasbeniki, ki bodo tako del projekta Dobrodelna kitara 20 za 20. Marko Soršak je o tem projektu povedal: "Jaz potujem s to kitaro po Sloveniji do glasbenikov, s katerimi posnamemo zelo spontan video, ki je pogovorno-glasbeni. V njem glasbenik pove, kaj mu kitara pomeni v življenju. Video nato objavimo, v želji po dobrodelnih prispevkih."

Jutro na Planetu
Planet TV Noemi so v oddaji premagala čustva #video

Marko Soršak je idejo za projekt dobil že pred letom dni, ko je spoznal Mateja. Matej je fant, ki je že od svojega 14. meseca na invalidskem vozičku, glasba pa mu izredno veliko pomeni. Marko je pojasnil, da glasba fantu tudi izredno pomaga v življenju: "Zanj je glasba terapija. Ima namreč veliko težav z zapomnitvijo, ima epileptične napade, s pomočjo glasbe pa si besedila zapomni in poje."

Utrinek iz videospota za projekt Dobrodelna kitara 20 za 20 | Foto: Utrinek iz videospota za projekt Dobrodelna kitara 20 za 20 Marko Soršak želi z zbranimi sredstvi pomagati Mateju, da si bosta z materjo lahko kupila kombi, ki bi jima omogočal lažji prevoz. Glasbenik je ob tem dejal: "Želim si, da bi bila akcija tako uspešna, da bi lahko pomagali tudi drugim Matejem. Smo namreč v časih, ko ni enostavno."

Zlata žoga
Planet TV Zlata žoga 29. novembra v živo na Planet 2

Za bobnarja je pomaganje drugim poslanstvo. "To me duševno bogati, saj ljudi rad razveseljujem. Ko jim nekaj dam in se nasmejijo, je ta nasmeh moje plačilo," je pojasnil in dodal, da je to lastnost podedoval po babici. Dobrodelni glasbenik je ob koncu pogovora razkril še, da stoji za načelom - skupaj smo močnejši.

Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, lahko na Planetu spremljate vsako soboto ob 18.30. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Exatlon
Planet TV Alen spet pristal v izločitvenem dvoboju: Tega si nisem zaslužil #video
Jutro na Planetu
Planet TV Chorchyp pokazal zanimivo vajo: bi jo zmogli? #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte