Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Planet TV Planet na obisku

Četrtek, 22. 12. 2022, 8.00

1 leto, 4 mesece

Razišči, občuti, užij ... Destinacija Rogla-Pohorje vabi.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Na Planetu lahko vsak četrtek ob 18.30 spremljate oddajo Planet na obisku. V njej Eva Cimbola za vas nabira ideje za večdnevni aktivni oddih po vsej Sloveniji. Tokrat je obiskala destinacijo Rogla-Pohorje, ki vas vabi, da jo raziščete, občutite in užijete.

Kadar vas zasrbijo pete ali vas preganja pustolovski duh, se nikar ne ustavljajte. Po dolgem in počez raziščite bogato turistično destinacijo Rogla-Pohorje. Poiščite svoj mir med njenimi dragulji v razbohoteni naravi. Odprite svoje otroške oči ali pa jih odprite svojim otrokom. Prečešite zgodovino, ki sestavlja dušo teh krajev. Peš, s kolesom ali kako drugače.

Planet na obisku
Planet TV Spoznajte Čatež in Posavje, destinacijo, polno priložnosti

Ne bodite le opazovalci, turistično destinacijo Rogla-Pohorje občutite na svoji koži. Naj bo to vetrc, ki vam mrši lase med adrenalinskimi podvigi, božanje tople termalne vode, pogled nad gozdnatim hribovjem, vonj eteričnih olj v vroči savni, okus pristnega podeželja ali sneg, ki vam škripa pod krpljami in smučmi, tako kot je v oddaji Planet na obisku zaškripal Evi Cimbola.

Rogla ponuja ogromno aktivnosti na snegu. | Foto: Iztok Medja Rogla ponuja ogromno aktivnosti na snegu. Foto: Iztok Medja

Podjetje Unitur s svojima centroma Roglo in Termami Zreče spada med večje slovenske turistične ponudnike na destinacijah Pohorje in Rogla-Pohorje, ki sta pisani na kožo skupinam, družinam in posameznikom, ki nepozabne počitnice pojmujejo kot aktivno preživljanje prostega časa v naravi s številnimi možnostmi za aktivnosti na svežem zraku s poudarkom na pohodništvu in kolesarjenju, tremi naravnimi zdravilnimi dejavniki - akratotermalno vodo, pohorsko šoto in zdravilno srednjegorsko klimo - ter pestro doživljajsko ponudbo.

Na Rogli ponujajo tudi vožnjo s sanmi s pasjo vprego. | Foto: Unitur Na Rogli ponujajo tudi vožnjo s sanmi s pasjo vprego. Foto: Unitur

Podjetje se razvija na osnovi naravnih danosti ter ob pestri naravni in kulturni dediščini ponuja storitve s področja hotelirstva, žičnic, športa, wellnessa in zdravstva. Sledi trendom na svetovnem turističnem trgu, obenem pa spoštuje načela odgovornega turizma in trajnostnega razvoja.

Bled, Planet na obisku
Planet TV Vabljeni na Bled, kjer se odvija zimska pravljica za romantična doživetja!

Na Rogli, ob kombinaciji neponovljive narave, prijetne srednjegorske klime, številnih možnosti za šport, rekreacijo, zdravje in dobro počutje ter pristnih kulinaričnih dobrot, razvijajo predvsem pestro doživljajsko ponudbo za vse ciljne skupine in generacije skozi vse leto, medtem ko Terme Zreče, mednarodno akreditirano zdravilišče po standardih AACI, z visoko usposobljeno ekipo strokovnjakov nadgrajuje široko ponudbo storitev s področja zdravstvene preventive in kurative.

Kopanje v Termah Zreče. | Foto: Izidor Kotnik Kopanje v Termah Zreče. Foto: Izidor Kotnik

Na Rogli so se v zimsko sezono 2022/2023 podali pripravljeni. Pri načrtovanju ponudbe in storitev, ki jih prednostno ponujajo, so upoštevali tako izkušnje iz preteklih let kot tudi napovedi o tem, kaj nas čaka v prihodnje. V skladu s strategijo podjetja in zavezanostjo aktivnemu življenjskemu slogu so največ pozornosti namenili vsebini in kakovosti ponudbe, tako na področju športa in rekreacije kot tudi wellnessa in kulinarike.

Milijonar
Planet TV Toliko sta v Milijonarju za dober namen priigrala exatlonovca

To je preverila tudi Eva Cimbola v oddaji Planet na obisku, saj bo obiskala Wellness Natura, ki je namenjen dobremu počutju in črpa navdih iz pohorske narave, ki ga obkroža. Svetle barve, vonj pohorskega rastja in toplina lesa bodo odkrili svet razkošja in harmonije. Čakajo vas nepozabne savne, masažni bazen na terasi ter sprostitvene masaže, nege in kopeli.

Wellness Natura na Rogli. | Foto: Peter Marinšek Wellness Natura na Rogli. Foto: Peter Marinšek

Vzdrževalna in pripravljalna dela na žičniških napravah in smučarskih progah so potekala po načrtih in so končana. Zagnali so snežne topove, med njimi tudi pet novih topov za tehnično zasneževanje, ki spadajo med najsodobnejše tovrstne naprave pri tako imenovanih mejnih vremenskih in temperaturnih pogojih. Zaključuje se delna prenova bazenskega dela Wellnessa Planja v Hotelu Planja na Rogli, kjer bosta gostom na voljo nov masažni bazen in nov otroški čofotalnik.

Tadej Golob, Nina Valič
Planet TV Jure Godler ob tej izjavi ni mogel zadrževati smeha #video

Zimska Rogla ponuja številne možnosti preživljanja prostega časa tudi za tiste, ki se ukvarjajo z zimskimi športi, in tiste, ki sicer ne smučajo, vendar so zavezani zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu ter aktivnostim na svežem gorskem zraku. Ob doživljajski ponudbi in aktivnostih, ki so obiskovalcem Rogle na voljo tudi v zimskem času (adrenalinsko sankališče Zlodejevo, pohorska vasica, otroški snežni park , krpljanje, zimsko pohodništvo, energijski park …), dodano vrednost predstavljata tudi edinstvena povezava Rogle s termalnim zdraviliščem Terme Zreče in Pot med krošnjami Pohorje. Seveda ne manjka pestre wellness in kulinarične ponudbe.

Rogla ponuja veliko aktivnosti tudi za otroke. | Foto: Iztok Medja Rogla ponuja veliko aktivnosti tudi za otroke. Foto: Iztok Medja

Turistična destinacija Rogla- Pohorje poleg naravnih in kulturnozgodovinskih zakladov skriva tudi številne kulinarične posebnosti, ki se ohranjajo skozi generacije ter navdušujejo domačine, goste in obiskovalce. Lepih trenutkov se spominjamo zaradi nepozabnih doživetij in tudi zaradi ugodja, ki smo ga začutili ob dobri hrani, izbranem vinu ter med ljudmi, ki nas toplo sprejmejo medse in z nami delijo košček vsakdanjega življenja na podeželju. Še posebej, kadar so jedi skrbno sestavljene iz lokalno pridelanih živil, z ljubeznijo in seveda s spoštovanjem do nezmotljivih receptov naših babic.

John Nettles
Planet TV Zvezdnik priznal: Težave iz otroštva me preganjajo še danes

Pohorci so čisto zares znani po tem, da vas domov ne pustijo lačnih. Tukaj je ugodje ob dobri hrani način druženja, rek ljubezen gre skozi želodec pa dobi pravi pomen. Kulinarika Pohorja in okolice je dodobra prepredena s svežimi idejami mladih tukaj živečih ljudi, ampak tradicionalno temelji na prastarih receptih babic in se dopolnjuje z okusi kakovostno pridelane zelenjave, gozdnih dobrot, travniških zelišč in žlahtne kapljice.

Gordon Ramsay
Planet TV Potem pa šok: tudi Gordon Ramsay je obiskal lepotnega kirurga!

V želji, da z dvigom kakovosti in raznolikosti turistične ponudbe dvigujejo ne samo kakovosti preživljanja prostega časa gostov in obiskovalcev, temveč tudi pripomorejo k bolj kakovostnemu življenju domačinov, so ustvarili in razvijajo blagovno znamko Okusi Rogle, ki povezuje lokalne ponudnike kulinaričnih storitev ter proizvajalce kmetijskih in živilskih izdelkov, obiskovalcem pa omogoča uživanje v tradicionalnih jedeh po enotnih recepturah. Te je v oddaji Planet na obisku degustirala tudi Eva Cimbola.

Vzemi si čas. Za aktivno raziskovanje. Moja Slovenija.

Oddajo Planet na obisku si lahko na Planetu ogledate vsak četrtek ob 18.30. Oddaje nastajajo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo v sklopu nacionalne kampanje Moja Slovenija. Na pristajalni strani poiščite ideje, brezplačni načrtovalnik poti, top doživetja turističnih destinacij in zgodbe iz Slovenije.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte