SiolNET. Planet TV Novosti
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je razlog, da je legendarni Poirot ostal brez prepoznavnih brčic in naglasa

0,50

termometer

Nocoj ob 21.45 si boste na Planetu lahko ogledali nadaljevanje napete detektivske miniserije po predlogi Agathe Christie Umori po abecedi. Glavni junak je pretkani belgijski detektiv Hercule Poirot, ki ga je tokrat upodobil filmski zvezdnik John Malkovich. Nekateri gledalci so že opazili, da Malkovich ne uporablja za tega detektiva prepoznavnega belgijskega naglasa, nima pa niti značilnih brčic.

Igralec, ki v najnovejši miniseriji igra Poirota, namesto brčic nosi tako imenovano kozjo brado, kar pa ni bila čisto njegova izbira.

umori po abecedi Planet TV John Malkovich kot Poirot v Umorih po abecedi

"Pogovarjal sem se z režiserjem, medtem ko sem snemal neki drug film in dejal mi je, da želi, da sem videti tako, kot sem bil videti takrat. Vedno so sicer brčice igrale pomembno vlogo v teh priredbah zgodb s Poirotem, tokrat pa ni tako in meni se to zdi v redu."

John Malkovich kot Hercule Poirot v miniseriji Umori po abecedi John Malkovich kot Hercule Poirot v miniseriji Umori po abecedi Foto: IMDb

Je pa lik v najnovejši priredbi doživel še eno drastično spremembo. Ustvarjalci so se odločili, da bo namesto z belgijskim govoril kar z angleškim naglasom, čeprav so se zavedali, da nekaterim ljubiteljem pretkanega belgijskega detektiva to morda ne bo všeč. 

"V naši različici je Poirot v Angliji živel že dvajset let in si zelo dolgo prizadeval, da ne bi izstopal kot tujec, zato se trudi govoriti angleško kot Anglež."

Havaji 5.0 Planet TV Havaji 5.0 se vračajo z deveto sezono

Preden so v novo priredbo zgodbe Umori po abecedi lahko umestili vse te spremembe, je bilo potrebnega tudi nekaj prepričevanja lastnikov pravic del Agathe Christie, saj so ti imeli nekaj pomislekov, kako bodo vse skupaj sprejeli gledalci.

Miniserijo Umori po abecedi z Johnom Malkovichem v vlogi Hercula Poirota si lahko ogledate nocoj ob 21.45 na Planetu. V soboto pa vas čaka najboljša zabava v gostilni Pri Črnem Petru. Ne zamudite!

Iščeš pravo ljubezen Planet TV Iščete pravo ljubezen? Prijavite se! Ameriški nindža Planet TV Neverjetno: ko se zdi, da gravitacija ne obstaja #video V iskanju pravice Planet TV Nova sezona serije V iskanju pravice
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin