Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 12. 2021,
8.08

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

Natisni članek

Planet TV

Četrtek, 30. 12. 2021, 8.08

2 leti, 3 mesece

To so filmi, ki so izšli ob najbolj neprimernem času

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

Nekateri filmi res niso imeli sreče, saj so prišli v kinematografe v času, ko so se v svetu zgodili nekateri neprijetni dogodki. Eden takih je tudi komedija Skoraj policaja (Let's Be Cops), ki si jo danes ob 19.45 uri lahko ogledate na Planetu. Preverite, zakaj.

Milijonar
Planet TV V novi sezoni Milijonarja zanimiva novost

Odbita komedija Skoraj policaja govori o dveh prijateljih, ki se za zabavo v maskah našemita v moža postave. Ker zaradi tega  postaneta deležna občudovanja nežnejšega spola in strahospoštovanja stanovalcev domače soseske, se odločita, da bosta uniformi kar obdržala. Film je luč sveta ugledala ravno v času, ko so v ameriškem mestu Ferguson v Misuriju policisti ustrelili neoboroženega temnopoltega najstnika Michaela Browna.

Ne prav zgledno policijsko vedenje glavnih junakov v filmu se ob času izida filma gledalcem ni zdelo preveč smešno. | Foto: Ne prav zgledno policijsko vedenje glavnih junakov v filmu se ob času izida filma gledalcem ni zdelo preveč smešno.

Čeprav so ustvarjalci filma hoteli ustvariti zabavno komedijo, je v tistem času nekaj prizorov, ki bi bili drugače smešni, izzvalo jezo. Na primer prizor, v katerem se fanta navdušujeta nad orožjem in z njim ravnata zelo nespretno. Ponesreči se jima celo sproži. Ni čudno, da film v kinematografih v Fergusonu, kjer so ga začeli predvajati že štiri dni po Brownovi smrti, ni bil najbolje sprejet.

Piramida sreče
Planet TV Toliko je v Piramidi sreče za dober namen uspelo zbrati glasbenikoma #video

In če je film Skoraj policaja kandidat za nehvaležen naziv filma, ki je izšel ob najbolj neprimernem času, jih obstaja še nekaj, ki jim čas prihoda v kinematografe ni bil ravno naklonjen.

Eden takih je film Straža (The Watch), ki je na filmska platna prišel v času, ko je umrl še en temnopolti najstnik, in sicer Trayvon Martin, ki je padel pod streli koordinatorja sosedske straže Georgea Zimmermana. Po nesrečnem naključju se je v napovedniku za film član sosedske straže, ki ga je odigral igralec Jonah Hill, pretvarjal, da strelja najstnike.

Straža (The Watch) | Foto: Straža (The Watch)

Tudi avstralski film Deep Water, ki govori o letalu, ki strmoglavi v morje, je zaradi prevelike podobnosti z okoliščinami izginotja malezijskega letala leta 2014 moral preložiti svojo premiero.

Piramida sreče
Planet TV Izjemno: za dober namen zbrala več kot 10 tisoč evrov #video

Film Priden sinko (The Good son) nikoli ni prišel v britanske kinematografe, ker je zgodba o zlobnem otroku (igral ga je Macaulay Culkin, najbolj znan iz filma Sam doma) preveč spominjala na dogajanje ob umoru dveletnega Jamesa Bulgerja v Angliji leta 1993. Mučila in umorila sta ga dva desetletna fanta.

V filmu Priden sinko (The Good son) je glavno vlogo odigral Macaulay Culkin. | Foto: V filmu Priden sinko (The Good son) je glavno vlogo odigral Macaulay Culkin.

Filma Bena Afflecka Zbogom, punčka (Gone Baby Gone) pa ob izidu v Združenem kraljestvu niso predvajali zaradi odmevnega izginotja deklice Madeleine McCann.

Exatlon
Planet TV Exatlonovci združili moči in pomagali #video

Tudi teroristični napad 11. septembra v ZDA je negativno vplival na nekatere filme. Predvsem tiste, v katerih so prevladovali spopadi z najrazličnejšimi teroristi na ameriških tleh. Med temi filmi so bili Civilna žrtev (Collateral Damage) z Arnoldom Schwarzeneggerjem, V slabi družbi (Bad Company) z Anthonyjem Hopkinsom in Chrisom Rockom ter Velike težave (Big Trouble) s Timom Allenom.

Odbito komedijo Skoraj policaja si danes ob 19.45 uri lahko ogledate na Planetu. 

Planet Vau
Planet TV Zaradi tega nam praznike vsako leto lepšajo iste melodije in filmi #video
Exatlon
Planet TV Ohromela čez noč, zdaj ji je na pomoč priskočil Exatlonovec #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTubeVeč vsebin najdete tudi na Planeteka.si.
Ne spreglejte