Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 10. 2023,
9.01

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Primož Roglič Primož Roglič Planet TV

Sreda, 4. 10. 2023, 9.01

6 mesecev, 3 tedne

Roglič in Pogačar tokrat brez zmagovalnega odra #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Na Dirki po treh dolinah Vareseja, ki ste jo v neposrednem prenosu lahko spremljali na Planet 2, smo pričakovali nov slovenski obračun za zmago na tej italijanski enodnevni klasiki, na koncu pa ostali brez uvrstitve Slovenca na zmagovalnem odru. Vse favorite na čelu z lanskim zmagovalcem Tadejem Pogačarjem in zmagovalcem sobotne dirke v Bologni Primožem Rogličem je danes presenetil Belgijec Ilan Van Wilder. Naša asa sta bila do zadnjih kilometrov v igri za zmago, na koncu pa sta se morala zadovoljiti s četrtim in petim mestom.

Sezona italijanskih jesenskih klasik se je nadaljevala v okolici Vareseja, kjer smo spremljali razgibano in zahtevno preizkušnjo, ki je na skoraj 200 kilometrov dolgi trasi postregla s 24 vzponi in skupno 3.500 višinskimi metri.

Dirka po Emiliji
Planet TV Na Dirki po Emiliji slavje Rogliča #video

Po sobotni dvojni slovenski zmagi na Dirki po Emiliji sta bila slovenska asa znova glavna favorita, tudi zato, ker sta na Dirki po treh dolinah Vareseja že slavila. Pogačar lani, Roglič pa leta 2019. Oba sta bila danes vseskozi v ospredju, tudi na predzadnjem vzponu dobrih enajst kilometrov pred ciljem, ko je tempo navil Pogačar, takoj za njim pa je bil Roglič. Nekaj trenutkov pozneje, ko so se favoriti pogledovali med seboj, pa je napadel Ilan van Wilder in si hitro nabral nekaj prednosti. Deveterica na čelu s Pogačarjem in Rogličem mu ni sledila.

Dirka po Hrvaški
Planet TV Dramatičen konec Dirke po Hrvaški, v torek nov dvoboj Roglič–Pogačar

Belgijec, ki je avgusta dobil Dirko po Nemčiji, je imel v zadnjih kilometrih približno 15 sekund prednosti, med zasledovalci pa ni bilo prave volje za protinapad. Že dva kilometra pred ciljem je bilo jasno, da se bo skupina z obema slovenskima zvezdnikoma udarila le za preostali mesti na odru za zmagovalce.

Van Wilder je cilj prečkal 16 sekund pred Richardom Carapazom, ki je bil drugi, sprint preostalih zasledovalcev za tretje mesto pa je dobil Aleksandr Vlasov. Roglič je bil na koncu četrti, Pogačar pa peti. Mladi Belgijec je po zmagoslavju javno izrazil nestrinjanje z napovedano združitvijo dveh ekip Jumbo Visme in Soudal Quick Stepa.

Kolo sreče
Planet TV Marsikdo ne ve, da je legendarni pevec opravljal tudi to delo #video

Roglič in Pogačar se zdaj v Italiji pripravljata na zadnji spomenik sezone, sobotno Dirko po Lombardiji, kjer se bo odvil še tretji obračun v jesenski trilogiji Pogačar proti Rogliču. Več v zgornjem prispevku iz informativne oddaje Planet 18.

Informativno oddajo Planet 18 si na Planetu lahko ogledate vsak dan ob 18. uri!
Planet TV
Planet TV Danes še en dvoboj Roglič-Pogačar v živo na Planet 2 #video
Kolo sreče
Planet TV Poglejte, kaj je moral v oddaji početi priljubljeni voditelj #video
Pogačar Roglič Tour
Planet TV Prvi letošnji spopad med Rogličem in Pogačarjem v živo na Planetu
 
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.  
Ne spreglejte