SiolNET. Planet TV Novosti
1,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prenos pogrebne slovesnosti princa Filipa na Planetu

1,19

termometer

princ Filip smrt
Foto: Reuters

Princa Filipa, ki je umrl 9. aprila, bodo Britanci k večnemu počitku pospremili v soboto. Pogreb bo zaradi pandemije zelo omejen, bodo pa ga v živo prenašali prek televizije. Spremljali ga boste lahko tudi na Planetu. Komentirala bosta Valentina Plaskan in Jure Godler.

princ Filip Trendi Princ Filip bo zaradi pandemije dobil pogreb, kot si ga je želel #video

Na Planetu bomo v soboto, 17. aprila, prenašali pogreb britanskega princa Filipa. Neposredni prenos se bo začel ob 15.40 in zaključil ob 18. uri, ko bo na sporedu informativna oddaja Planet 18. Pogreb princa Filipa bo zaradi pandemije zelo omejen in ga ne bo spremljal javni žalni sprevod. Manjša zasebna slovesnost z vojaškimi častmi bo potekala v kapelici svetega Jurija na gradu Windsor, pogrebna maša pa se bo začela ob 16. uri z minuto molka po vseh državi.

V Združeno kraljestvo se je po več kot enem letu vrnil tudi princ Harry, ki se bo prav tako udeležil pogreba dedka. Vse do pogreba v Veliki Britaniji sicer traja obdobje žalovanja, kraljeva družina pa v tem času ne opravlja večine obveznosti in kraljica Elizabeta ne podpisuje zakonov, s čimer bi ti stopili v veljavo.

Prenos pogrebne slovesnosti princa Filipa bo na Planetu v soboto ob 15.40.
princ Filip Trendi Pogreb princa Filipa prihodnjo soboto princ Filip Trendi 99 let ganljivih pa tudi kontroverznih dogodivščin princa Filipa Land rover defender Avtomoto Avtomobil za zadnjo pot princa Filipa #foto
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin