SiolNET. Planet TV Novosti
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oskarjevka je bila med sodelovanjem s Spielbergom v šoku

0,01

termometer

V nedeljo ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali filmsko uspešnico Zamolčani dokumenti (The Post) režiserja Stevena Spielberga, v kateri blestita oskarjevca Meryl Streep in Tom Hanks. Za Streepovo je bilo to prvo sodelovanje z enim najboljših režiserjev in na začetku snemanja filma je bila kar nekoliko v šoku, ko je videla njegov način dela.

Večerja za 5: Na deželi Planet TV Prihaja večerja, o kateri bodo vsi govorili #video

Zgodba filma Zamolčani dokumenti (The Post), ki se na spletni strani IMDb lahko pohvali z oceno 7,2, se osredotoča na objavo dokumentov iz Pentagona v Washington Postu. S pomočjo teh so novinarji tega časopisa leta 1971 razkrili resnico o vietnamski vojni.

The Post | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Omenjeni dokumenti so bili niz uradnih zapisov ameriškega obrambnega ministrstva, ki jih je novinarjem takrat predal vojni analitik Daniel Ellsberg. Dvakratni oskarjevec Tom Hanks nastopa v vlogi urednika Washington Posta Bena Bradleeja, dobitnica treh oskarjev Meryl Streep pa v vlogi založnice časopisa Kay Graham, ki je prevzela vodenje sodnega spora z ameriško vlado v času predsednikovanja Richarda Nixona.

Tzhe Post | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Meryl Streep pred tem filmom nikoli ni sodelovala z režiserjem Stevenom Spielbergom, zato je bila popolnoma šokirana, ko je izvedela, da ima Spielberg nenavaden način dela.

Kolo sreče Planet TV Kakšno presenečenje v oddaji: voditelja ostala odprtih ust #video

Večkrat nagrajeni režiser namreč nikoli ne vadi z igralci. Tom Hanks, ki je z znamenitim režiserjem do takrat sodeloval kar petkrat, je sicer dobro vedel za ta nenavadni pristop, vendar se je, v pričakovanju divjega odziva soigralke, odločil, da ji tega ne bo povedal. 

Kljub prvotnemu šoku sta se igralka in režiser odlično ujela med snemanjem, pri čemer je bil Spielberg tako navdušen nad tem, kako je oblikovala svoj lik, da se je težko obvladoval in ni mogel nehati hvaliti vsake njene poteze na snemalnem prizorišču.

Filmsko uspešnico Zamolčani dokumenti (The Post) si boste premierno na slovenskih televizijah lahko ogledali v nedeljo ob 20. uri na Planetu.

Polsestri Planet TV Spremljajte novo indijsko serijo Polsestri Kolo sreče Planet TV Avdić razkril zanimivost iz svojega zakona: Jaz nisem naredil ... #video Galileo Planet TV Priljubljena oddaja z bogato zgodovino se vrača na naše zaslone  
 Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.   
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin