SiolNET. Planet TV Novosti
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dirka po Hrvaški

Na uvodni etapi padec prvega favorita Mateja Mohoriča #video

0,20

termometer

V Primoštenu se je včeraj začela kolesarska Dirka po Hrvaški, ki jo boste vsak dan do nedelje lahko spremljali na Planet 2. Uvodni dan se je nesrečno razpletel za lanskega zmagovalca in tudi letos prvega favorita za končno zmago Mateja Mohoriča, ki se je šest kilometrov in pol pred ciljem zapletel v padec. Kapetan Bahraina se je pobral, vendar vodilne skupine ni več ujel. S tem so se njegove možnosti za skupno zmago precej zmanjšale, saj je izgubil kar 48 sekund.

Ekipa Bahrain Victoirious je dobila kar štiri od zadnjih petih Dirk po Hrvaški in z enakim ciljem so tudi letos prišli na šest etap dolgo preizkušnjo. Številko ena si je kot lanski zmagovalec pripel Matej Mohorič, ki je v letošnji sezoni zbral pet zmag.

Matej Mohorič Jonas Vingegaard Planet TV Dirka po Hrvaški, na kateri bo zmago branil Matej Mohorič, s prenosom na Planet 2

Ker dirka Cro Race tudi letos nima težkih in dolgih vzponov v zaključkih etap, je bilo že pred začetkom jasno, da bo štela prav vsaka sekunda. Tako kot je lani, ko je Mohorič za eno sekundo ugnal Jonasa Vingegaarda.

Planet TV Planet TV Soočenje dveh najboljših Slovencev na Planet TV #video #foto

Bahrain je imel v prvi etapi od Primoštena do Sinja vse pod nadzorom do samega zaključka. Dobrih šest kilometrov pred ciljem je v blagem desnem zavoju kolesar tik pred Mohoričem izgubil nadzor nad kolesom in na tleh se je znašel tudi 28-letni Slovenec. Na srečo brez hujših posledic. Matej je lahko nadaljeval, vendar ga je čakala težka naloga, da ujame vodilne.

Dirka po Hrvaški | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Nekaj časa je sam drvel kot hitri vlak, brez pomočnikov, spredaj pa so tempo navili kolesarji Ineosa, ki so začutili priložnost. V boju za etapno zmago je ostal drugi Slovenec pri Bahrainu Matevž Govekar, ki pa je na koncu osvojil deveto mesto.

Na Planet TV bo teden kolesarsko obarvan. | Foto: Planet TV Na Planet TV bo teden kolesarsko obarvan. Foto: Planet TV

Zaradi padca in posledično zaostanka Mohoriča je Bahrain danes doživel poraz. Kapetan je ciljno črto prevozil 48 sekund za zmagovalcem Eliejem Vivianijem iz Ineosa, ki je v ciljnem šprintu ugnal Danca Tobiasa Andresena.

Italijan bo tako nosil rdečo majico vodilnega na 2. etapi od Biograda na moru do Novalje na Pagu. Dirko si lahko ogledate v neposrednem prenosu na Planet 2 od 15. ure naprej. Več v zgornjem prispevku iz informativne oddaje Planet 18.

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Hrvaški se nadaljuje že danes. V neposrednem prenosu si boste drugo etapo lahko ogledali na Planet 2 od 15. ure dalje. Komentatorja sta Damjan Medica in Robert Jenko.

Roglič Pogačar Planet TV Kolesarski boji Rogliča, Pogačarja in Mohoriča s prenosom na Planet TV #video Jutro na Planetu Planet TV Strokovni komentator Robert Jenko: Matej Mohorič je favorit za končno zmago #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.   
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin