Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 9. 2023,
13.41

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Dirka po Hrvaški Planet TV

Petek, 22. 9. 2023, 13.41

7 mesecev, 1 teden

Dirka po Hrvaški, na kateri bo zmago branil Matej Mohorič, s prenosom na Planet 2

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Pred koncem sezone se svetovna kolesarska elita vrača na hrvaške ceste. Iz Primoštena do Zagreba. Iz Dalmacije prek otokov Pag in Krk do Istre in čez Gorski kotar do hrvaške prestolnice. Šest etap, skoraj tisoč kilometrov in 20 ekip. Osmi Cro Race tudi z Matejem Mohoričem, ki brani lansko zmago, boste lahko v živo spremljali na Planet 2 od torka, 26. septembra, do nedelje, 1. oktobra. 

Letošnja dirka bo gostila 18 mednarodnih kolesarskih ekip iz Evrope, Azije, Amerike in Avstralije, med njimi tudi več ekip iz svetovne serije. Na dirko je trenutno prijavljenih 126 kolesarjev, med znanimi ekipami pa jih izstopa pet: Bahrain Victorious z našim Matejem Mohoričem, ki brani lansko zmago, Ineos Grenadiers, Lidl-Trek, Team DSM-Firmenich in Team Jayco Alula.

Lanski zmagovalec Dirke po Hrvaški (Cro Race) Matej Mohorič, drugi je bil Jonas Vingegaard, tretji pa Oscar Onley | Foto: KL-Photo Lanski zmagovalec Dirke po Hrvaški (Cro Race) Matej Mohorič, drugi je bil Jonas Vingegaard, tretji pa Oscar Onley Foto: KL-Photo

Dirka po Hrvaški (Cro Race) bo sestavljena iz šestih etap na skoraj tisoč kilometrov dolgi progi po vsej Hrvaški. Največja novost je, da bo letošnja dirka obiskala tudi dva hrvaška otoka – Krk in Pag.

Etape letošnje Dirke po Hrvaški, ki jih boste lahko v živo spremljali tudi na Planet 2:

  1. Primošten–Sinj (181 km)
  2. Biograd na Moru–Novalja (114,5 km)
  3. Otočac–Opatija (133,5 km)
  4. Krk–Labin (191 km)
  5. Crikvenica–Ozalj (189 km)
  6. Samobor–Zagreb (157,5 km)

Cilj finalne etape in razglasitev zmagovalca skupne razvrstitve bosta pred Narodno in univerzitetno knjižnico v ulici Hrvatske bratske zajednice v Zagrebu. 

Primož Roglič in Tadej Pogačar se bosta spopadla 30. septembra in 3. oktobra. | Foto: AP / Guliverimage Primož Roglič in Tadej Pogačar se bosta spopadla 30. septembra in 3. oktobra. Foto: AP / Guliverimage

Kolesarska jesen ponuja tudi prvi letošnji spopad obeh najboljših slovenskih kolesarjev. Tadej Pogačar in Primož Roglič se bosta prvič pomerila na Dirki po Emiliji v soboto, 30. septembra, v živo na Planetu od 15. ure naprej. Njun drugi dvoboj bo na sporedu v torek, 3. oktobra, na Dirki po treh dolinah Vareseja v neposrednem prenosu na Planet 2 od 15. ure naprej. 

Dirko po Hrvaški (Cro Race) boste na Planet 2 lahko v neposrednem prenosu spremljali od torka, 26. septembra, do nedelje, 1. oktobra. Na naši televiziji boste lahko spremljali tudi Dirko po Emiliji in Dirko po treh dolinan Vareseja, na katerih se bosta spopadla slovenska kolesarska asa Primož Roglič in Tadej Pogačar.
 

Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte